Asociatia Jurnalistilor din Salaj, protesteaza. COVID-19, in timpul cenzurii

3
1146

 

Asociatia Jurnalistilor din Salaj, protesteaza. COVID-19, in timpul cenzurii

Asociatia Jurnalistilor din Salaj sustine protestul PressHub, fiind una dintre semnatarele protestului impotriva tentativelor guvernamentale repetate de a ne cenzura.

Protestul a fost intocmit, semnat si difuzat sambata seara, 21 martie 2020, avand urmatorul continut:

"Presa locala denunta tentativa de cenzura din partea GCS (Grupului de Comunicare Strategica).
In numele presei locale din Romania, jurnalisti si redactii grupate in comunitatea PressHub, protestam ferm fata de ultimele demersuri de la nivel guvernamental, menite sa ascunda adevarata dimensiune a raspandirii coronavirusului de tip nou COVID-19 an Romania.
Incercarea de a ascunde raspandirea cazurilor pe judete si directivele adresate prefectilor, de a nu informa presa, constituie incalcari grave ale libertatii de exprimare.
Suntem de acord cu necesitatea unei informari corecte a populatiei, a combaterii fenomenului stirilor neconfirmate si al dezinformarilor, care, in situatii de criza cum este cea de acum, provoaca reactii negative si panica. De aceea consideram ca o informare corecta, fara tentativa de a ascunde aspecte ale crizei, este absolut necesara.
Mass-media se manifesta ca un partener loial si bine intentionat al autoritatilor in campania de comunicare pe timp de criza. Tocmai de aceea, consideram ca nu se justifica asemenea decizii de ascundere a realitatii si de cenzura din partea Guvernului, care provoaca neincredere si in ultima instanta, reactii de panica in randul populatiei. Dorim sa ajutam, suntem determinati sa fim in primul rand al efortului conjugat pentru a gestiona criza si de aceea cerem sa fim respectati si sa nu fim mintiti". 

Redactia Ziarul de Iasi; Sorin Trocan – Arad 24; Maura Barbulescu – Arad 24; Cristian Andrei Leonte – Info Sud Est; Andreea Pavel – Info Sud Est; Bogan Stanciu – Transilvania Reporter; redactia Crisana; Teo Baciu – inRoman.ro; Gabriel Baciu – inRoman.ro; Carmen Dumitrescu – Liber in Teleorman; Ramona Rosulescu – Gazeta de Dimineata Hunedoara; Nicu Tasca – Jurnalul Vaii Jiului; Catalin Stancu – Vrancea 24; Valentin Tudor – Gazeta de Sud; redactia Transilvania Reporter; Asociatia Profesionistilor de Presa, Cluj; redactia Zi de Zi; Freedom House Romania; redactia Monitorul de Cluj; redactia Mesagerul de Sibiu; redactia Argesul Online; Brandusa Armanca, Revista 22; redactia Resita.ro; redactia Bihoreanul; Sebastian Oancea, Realitatea de Vrancea, redactia Jurnalul de Arges; redactia Jurnalul de Braila; Lili Trocan – putereaapatra.ro; redactia Átlátszó Erdély", potrivit unui comunicat de presa transmis de Daniel SAUCA, Presedintele Asociatiei Jurnalistilor din Salaj.

 

 

 

COMENTARII

  1. Ba Romanica nu-i China sau Rusia sa fie conduse de regimuri totalitare care sa musamalizeze propagandistic realitatea. Atentie sa nu intrati intr-o zona de "fake news" cu tampenia asta! De ce ar ascunde guvernantii, care pana acum au avut o atitudine profesionista si responsabila realitatea? Pana la urma astia ne sunt ranitii, astia ne sunt mortii...punct. Cum zicea cineva deunazi: daca era Dancila prim-ministru se apuca de plans si fugea acasa.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.