Asistentii medicali candidati la posturile de la Spitalul Judetean abia iau 5-ul

25
8649

 

Asistentii medicali candidati la posturile de la Spitalul Judetean abia iau 5-ul

Doar 11 candidati din 84 au luat punctajul minim la proba scrisa pentru posturile de pe sectiile Neonatologie, Obstetrica Ginecologie si Pediatrie. Doi au vrut sa concureze desi nu aveau diploma de bacalaureat, iar patru au incercat sa copieze.

Rezultatele la primele probe din cadrul concursurilor organizate de Spitalul Judetean pentru ocuparea a 43 de posturi dezvaluie ca mare parte din cei 876 de canidati vaneaza un loc caldut, bine platit, fara sa aiba o pregatire care sa-i califice.
Din multimea de candidati care doresc sa lucreze in cea mai mare unitate medicala din judet, prea putini sunt cei care reusesc sa obtina minimul de 50 de puncte din totalul de 100, potrivit rezultatelor publicate pe site-ul institutiei.
Primii testati au fost asistentii medicali. Conducerea unitatii medicale a impus ca si conditie de participare la concurs ca, pe langa diploma de absolvire a scolii postliceale sanitare, candidatii sa detina si diploma de bacalureat.
La concursul pentru ocuparea a doua posturi de asistenti medicali la sectia Neonatologie, a unui post de asistent medical la sectia Obstetrica Ginecologie si a unui post de asistent medical la sectia Pediatrie, din 84 de candidati inscrisi, doi au fost respinsi pentru ca nu au avut la dosar diploma de bacalaureat. La proba scrisa din 23 ianuarie, din cei 82 de candidati ramasi, opt au absentat, patru lucrari au fost anulate pe motiv de tentativa de frauda, iar 59 de candidati nu au reusit sa obtina cele 50 de puncte minime pentru a promova proba. Doar 11 au obtinut nota peste 5 (50 de puncte). Cel mai mare punctaj a fost de 72 de puncte. Rezultatele la proba interviului nu au fost publicate.
Rezulta o pregatire submediocra a celor care pretind ca se pot ocupa de bebelusi, la Neonatologie, si de copii, la Pediatrie.

Nici candidatii pentru sectiile
Chirurgie si Ortopedie n-au stralucit

La concursul pentru ocuparea posturilor de asistenti medicali pentru sectiile Ortopedie Traumatologie (2 posturi) si sectia Chirurgie (un post) s-au depus 69 de dosare. La probele din perioada 22-25 ianuarie, 10 candidati nu s-au prezentat la concurs, si 17 au fost respinsi. La proba interviului, din 42 de candidati ramasi in concurs 11 candidati au lipsit, 10 nu au reusit sa obtina minim nota 5, iar 21 au promovat proba interviului. De mentionat ca sunt candidati care au fost admisi la ambele concursuri de asistenti medicali desfasurate pana in prezent. Vor obtine posturile, evident, candidatii care au obtinut media cea mai mare cele doua probe.

Concurenta uriasa este insa pentru postul
de registrator serviciul de medicina legala,
unde salariul este... pe masura concurentei

“n perioada urmatoare se vor derula concursurile si pentru celelalte posturi: asistenti medicali pe sectiile Dermatovenerologie, cabinet ORL si Gastroenterologie, Anatomie patologica, UPU-SMURD, laborator, Medicina Interna si pentru posturile de tehnician radiologie, registratori, asistenti sociali si psihologi, asistent de farmacie, bucatar si brancardier UPU-SMURD.
Cea mai mare concurenta se inregistreaza pentru postul de registrator serviciul de medicina legala, unde sunt 82 de candidati pe un singur post, si pentru postul de asistent medical la sectia Dermatovenerologie, unde 117 candidati concureaza pentru doua posturi.
La finele anului trecut, medicul Liliana Neaga, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, a luat decizia de a scoate la concurs toate posturile care erau vacante la nivelul unitatii medicale, atat in ce priveste posturile de medici, cat si cele pentru ingrijiri medicale, cu scopul de "a asigura calitatea serviciilor medicale".

Doi medici Oncologi si un Urolog
vor sa profeseze la Zalau

Spitalul Judetean de Urgenta Zalau deruleaza in paralel concursuri pentru ocuparea unor posturi de medici. Procedura pentru angajarea medicilor este mai complexa si necesita un timp mai indelungat. Nici concurenta nu este atat de mare, avand in vedere ca la nivel national se inregistreaza o lipsa acuta de medici, multi absolventi de Medicina preferand sa plece in strainatate.
Cu toate acestea, doi medici s-au inscris la concursul pentru ocuparea unui post de medic pe specialitatea Oncologie si un medic si-a depus dosarul pentru postul de medic specialist Urologie.
Au mai fost scoase la concurs un post de medic primar de specialitatea ortopedie Traumatologie cu atestat in Chirurgie astroscopica si ecografie a aparatului locomotor, precum si un post de medic primar de specialitatea Dermatovenerologie.

 

 

COMENTARII

 1. care concurs ? care candidati ? vorbim de locurile cumparate, locurile pt care s-a dat spaga 5 mii euro ? spaga este rapid recuperata din jefuirea pacientilor; nu-i nici o difernta intre un macelar/tehnician veterinar si personalul care se preface ca lucreaza in spitalul judetean.

 2. Cam asa e in toate domeniile bugetare,persoane tampite angajate pe relatii. Si pe felatii in multe cazuri.Totul porneste de la sef, daca seful e un incompetent doar multumit de postul ocupat care de fapt nu stie ce inseamna profesionalism, asa sunt si vor fi cei din subordine.

 3. Acestea sunt rezultatele faimoaselor scoli de asistente madicale din Zalau. Se scot asistente din orice incapabila care plateste pentru o diploma. Cu ani in urma, la vechile licee sanitare, intrau doar cei foarte buni, elita. Acum, vaai de noi. Invatamantul romanesc = fix un RAHAT\r\n

 4. Acesta este nivelul scolii romanesti[exceptie sunt olimpicii sustinuti cu ore particulare de parinti].La educatie a fost pus de catre PSD, un RECTOR de la Suceava care are greseli frecvente in exprimare.Cum a ajuns profesor universitar,rector,doar PSD stie.Iar despre asistentii medicali facuti la "scoala din Zalau" nu mai vorbim,ca se vede nivelul lor de cunostinte la un banal examen.Cine le-a dat diploma,cine a luat bani pentru orele predate,ce profesori "de calitate" au avut[probabil cu doctorate luate la fara frecventa]???

 5. Chiar daca se mai intra la cate un concurs si cu pile insa daca inveti si esti bun nu ai cum sa nu reusesti,o spun din proprie experient.Apropo la sectia de neonatologie examenul a fost pe bune ,cine a invatat a intrat , felicitari si success in cariera celor admise\r\n

 6. Rugam Graiul Salajului sa dea numele profesorilor de la fabrica de asistente din Zalau,unde au facut studiile,ce functii au la stat,din ce partid fac parte,cati bani au luat pe orele predate "in afara serviciului"etc.Aceasta ar fi o ancheta cu adevarat interesanta,nu mai vorbim de o lista cu "doctorii" din institutiile de stat,ca la privat nimeni nu angajeaza incompetenti cu pretentii de oameni de stiinta.

 7. Atunci cand unii candidati obtin nota de trecere la proba scrisa dar nu se prezinta la interviu inseamna ca ceva nu este in regula cu acel concurs. Acei candidati au simtit pulsul examenului si s-au convins de ce se intampla si au inteles ca pt ei concursul s-a incheiat inainte de finalul lui.Tipic romanesc!

 8. Nu e de mirare de unde lipsa de profesionalism, de umanitate fata de pacienti pe care o gasesti in spitalele din Ro deoarece cunostintele nu mai constituie baza,ci banii primiti pentru ocuparea oricarui post,pe urma sunt recuperati cu varf si indesat din buzunarul pacientilor.\r\nNu e de mirare ca vedem mame ce mor dupa nastere sau bebelusi de asemenea,copii diagnosticati cu altceva sau adulti care mor pe holurile spitalelor nefiind bagati in seama,din cauza incompetentei si a lipsei de interes. \r\n\r\n

 9. Cauza si efect!se intra fara examen oameni buni!!!!!!!!!!!!!se intra doar ca au bani ,au fost la cules capsuni ,zmeura si vin cu bani!dupa ce atata carte?!!din aceasta cauza mor pacientii habar nu au de chimia organica cl x. si biologia cl xI.rusine!!!pacat ca ne am nascut in aceasta tara corupta!

 10. pt 12:17. Atunci cand participi la un concurs inseamna ca ai macar diploma de terminare a studiilor pt care se organizeaza acel concurs. Adica esti familiarizat cu termenii respectivi. Un inginer, un electrician, un profesor, un sofer profesionist, sau chiar si un jurnalist nu este scolit in acest domeniu (al sanatatii), fapt pt care e logic sa nu prea stii la acest concurs. Ei trebuie evaluati in domeniul lor. Nu stiu ce pregatire profesionala ai tu 12:17, dar cu siguranta nu stii mai multe decat, de exemplu, un pilot de avion. Si stii de ce? Tocmai pt ca nu ai studii in acel domeniu, sau pt ca nu ai o pasiune pt acest lucru. Acum intelegi?

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.