SondajRSS Feed

Luni se implinesc 168 de ani de la nasterea lui Mihai Eminescu

Asa arata Ziua Culturii Nationale in Salaj

12 Ianuarie 2018

20 de exponate in "Clio – Box" la Muzeul Judetean

Pentru 15 ianuarie, Ziua Culturii Nationale, stabilita dupa data de nastere a lui Mihai Eminescu, Muzeul Judetean de istorie si Arta Zalau a pregatit o expozitie ce îsi propune ca, prin 20 de piese reprezentative, expuse într-un "zid" de cutii, sa ne poarte prin secole si sa ne vorbeasca despre ceea ce defineste istoria acestor locuri. Expozitia ete intitulata "Clio Box – secole de istorie din depozite si cutii intr-o expozitie altfel".
Cei care doresc sa-si petreaca Ziua Culturii profitand de oferta Muzeului si sa descope istoria din "cutii", sunt asteptati luni, 15 ianuarie, la Muzeul de Arta "Ioan Sima" de la ora 13.00, la vernisajul expozitiei. Expozitia poate fi vizitata pana in data de 4 februarie.

Sezatoare de cusut si tesut la Centrul de Cultura

Centrul de Cultura si Arta al Judetului Salaj, cu sprijinul Asociatiei de dezvoltare intercomunitara "Salaj Plus", organizeaza de Ziua Culturii Nationale, luni 15 ianuarie, de la ora 17,30, la sala ce gazduieste expozitia de arta populara si interioare taranesti de la Centrul de Cultura si Arta, o haba (sezatoare) specifica judetului Salaj. Participa clasele de cusut-tesut si design vestimentar de la Scoala Populara de Arte si Meserii, Ansamblul folcloric "Mesesul", sectia de conservare si promovare a culturii traditionale, rapsozi si mesteri populari din judet.

La Liceul de Arta "Ioan Sima" se va vorbi despre
Mihai Eminescu si se va recita din Daniel Sauca


La Liceul de Arta "Ioan Sima" Zalau se organizeaza luni, de la ora 13.00, în sala festiva a institutiei de invatamant, o întâlnire literar - muzicala.
Scriitorii Florin Horvat

Asa arata Ziua Culturii Nationale in Salaj
h, Ion Pitoiu - Dragomir, Daniel Hoblea, Marcel Lucaciu si Daniel Sauca, membri ai Asociatiei Scriitorilor din judetul Salaj si ai Cenaclului literar "Silvania", vor vorbi despre actualitatea creatiei eminesciene si despre Anul Centenar si vor citi din lirica proprie, iar profesori si elevi de la Liceul de Arta "Ioan Sima" vor prezenta momente muzicale adecvate manifestarii.

Simleu Silvaniei organizeaza concurs de poezie

La Simleu Silvaniei, Ziua Culturii Nationale este marcata prin organizarea unui concurs de poezie intitulat "Luceafarul poeziei românesti".
Manifestarea are loc luni, cu incepere de la ora 12.00, la Biblioteca Oraseneasca Simleu Silvaniei, fiind organizata in colaborare cu Primaria orasului Simleu Silvaniei si Centrul National de Informare si Promovare Turistica.
S-au inscris in concurs 25 de elevi de la cele trei scoli gimnaziale din localitate.
Organizatorii spun ca prin acest proiect doresc sa antreneze si sa stimuleze elevii sa creeze si, in acelasi timp,
sa cunoasca si sa promoveze valorile identitare ale poporului român.
Concursul are dublu scop. Pe de o parte se doreste marcarea Zilei Culturii Nationale, iar pe de alta parte evocarea personalitatii celui care a fost poetul natiunii, Mihai Eminescu.
Cele mai bune compozitii ale participantilor vor fi premiate cu volume de poezii ale poetului Mihai Eminescu.

Vizualizari 1001
Comentarii articol

>

in 12 Ianuarie 2018 8:44

Culmea prostiei...se va vorbi de Eminescu si se va recita din Sauca...Ha, ha ,ha cum puneti boii inaintea carului!!!!

>

in 12 Ianuarie 2018 11:22

Unde sunt recitalurile de romanţe pe versuri de Mihai Eminescu organizate altădată la Galeriile "Sima" sau în alte locaţii, chiar CCS? Am avea şi acum cine să cânte, cel puţin cei doi laureaţi sălăjeni ai "Crizantemei de Aur" şi sigur cu săli pline şi trăiri intense... Dar, cine să organizeze așa ceva?!

>

in 12 Ianuarie 2018 11:56

Au inlocita prostia aia "si se va recita din Sauca" cu una mai mica, dar tot mare, "vor citi din lirica proprie", adica de la fiecare cate ceva, nu "din fiecare" ca-i... prea mult zis!

>

in 12 Ianuarie 2018 11:58

Au inlocuit prostia aia "si se va recita din Sauca" cu una mai mica, dar tot mare, "vor citi din lirica proprie", adica de la fiecare cate ceva, nu "din fiecare" ca-i... prea mult zis!

>

in 12 Ianuarie 2018 12:18

da cine dracu ii Sauca ?

>

in 12 Ianuarie 2018 17:41

Un asa-zis poet de Salaj, un ingamfat platit de Marc Tibi, un sustinator al PSD-ului/

Ochiu' nchis afara>

in 12 Ianuarie 2018 17:55

De ziua Lui, ma ?! sa cititi voi ?! Pai de ziua Lui ar trebui sa stati in genunchi si, cu ochii la cer, sa spuneti Tatal Nostru pana nu va mai simtiti incheieturile. Si tot nu ar fi indeajuns.

>

in 13 Ianuarie 2018 17:47

Mai, asta de la 17.55, ma faci sa caut intre comentarii cine a zis "de ziua Lui" si nu gasesc. Oamenii il respecta pe Eminescu (Dumnezeul limbii romane, simbolul nostru national), dar rad de Sauca si de pleiada de poeti salajeni care merg pe la scoli, chipurile ca -l comemoreaza pe Sincai, pe Eminescu, dar se recita din Sauca, Pitoiu, Horvath, Lucaciu etc.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.