Arme ilegale, carne şi trofee de vânat, confiscate de poliţişti de la doi braconieri

0
901

Două persoane din comuna Năpradea au fost reţinute de poliţişti, miercuri, sub acuzaţiile de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului materiilor explozive, efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au efectuat, în cursul zilei de miercuri, trei percheziții domiciliare în comuna Năpradea, ocazie cu care au ridicat o arbaletă, fără elemente de identificare, 330 bucăți muniție de diferite calibre, 40 trofee vânat (cerb, mistreț și căprior), toate deținute ilegal, 24 bucăţi articole pirotehnice, un recipient metalic cu praf de pușcă, o matriţă pentru confecționarea muniției artizanale şi 147 kg carne de vânat.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate a mai fost identificată şi indisponibilizată o armă letală de vânătoare, prevăzută cu armotizor și lunetă, de asemenea, deţinută ilegal.

Poliţiştii continuă cercetările față de două persoane, B.G.V., de 32 de ani, și B.G., în vârstă de 64 de ani, din judeţul Sălaj, care nu sunt autorizate pentru deţinerea, portul şi folosirea armelor, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj cinegetic, nerespectarea regimului materiilor explozive, efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice.

Cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate Judecătoriei Jibou, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.