Armata este in topul increderii romanilor in institutii

26
2499
 
Armata este in topul increderii romanilor in institutii

Increderea in politica este la pamant – de la Guvern la partide si Parlament

Armata continua sa fie institutia in care românii au cel mai ridicat nivel de incredere, 64,1% declarând ca au incredere mare si foarte mare in aceasta institutie, potrivit sondajului INSCOP realizat in perioada 21 ianuarie – 5 februarie, la comanda Fundatiei Konrad Adenauer.

Dupa Armata, in top urmeaza Biserica cu 54,5%, iar pe locul trei este Jandarmeria, cu 43,5% (in scadere de la 49,3% in noiembrie 2018). Abia pe locul patru se afla Politia, cu 41,2%.
In Directia Nationala Anticoruptie (DNA) au incredere multa si foarte multa 39,7% dintre români, in timp ce 39,1% au incredere multa si foarte multa in Presedintie (in crestere de la 33,7% in noiembrie 2018). Si BNR este cotata cu 34,7% procent de incredere. 31,4% dintre romani au incredere multa si foarte multa in SRI si SIE, in timp ce 27,7% dintre respondenti declara ca au incredere multa si foarte multa in presa. In Curtea Constitutionala au incredere doar 18,4% (fata de 19,9% in noiembrie 2018).
Guvernul reprezinta incredere doar pentru 12,8% dintre romani (in scadere de la 13,7% in noiembrie 2018). De si mai putina incredere se bucura insa partidele politice, cu 11,8 %, si Parlamentul, cu numai 9,8 %.

COMENTARII

 1. In 1989, armata a tradat si asasinat Comandantul suprem. In 1940, o armata de cacaciosi a cedat Basarabia si Ardealul de Nord fara un foc de arma !\r\nAnul trecut, biserica a mobilizat la vot la referendum numai 5 % din electorat!

 2. Cu doi neuroni pot sa mai postez si despre alte fapte de vitejie ale armatei. Crima de la Odessa, atat de bestiala incat Nici EU nu am chef s-o descriu, merg sa IAU micul dejun !

 3. Are dreptat 5:11!!In '89 armata a tras in oameni,si Iliescu i-a avansat!!Din pacate,toate institutiile sunt compromise,pentru ca politicul,in special psd,cumpara si subordoneaza tot,in interesul meschin,de partid si individual.Cum sa ai incredere,aatfel,in vreo instititie?

 4. 5:11 Sa stii ca armata nu cedeaza teritorii fara lupta.Basarabia si Ardealul de Nord-Vest a fost cedate de factorii politici, in frunte cu Majestatea sa regele Carol al II-lea. Tot datorita armatei s-a recuperat Ardealul de NV. Asta asa daca stii putina istorie de clasa aIV-a.

 5. 5:11 Sa stii ca armata nu cedeaza teritorii fara lupta.Basarabia si Ardealul de Nord-Vest a fost cedate de factorii politici, in frunte cu Majestatea sa regele Carol al II-lea. Tot datorita armatei s-a recuperat Ardealul de NV. Asta asa daca stii putina istorie de clasa aIV-a.

 6. 10:09. De acord, Pompierii și SMURD merită locul 1! Sondajul a fost făcut fals din start.\r\nPe de altă parte, disprețuiesc Jandarmeria și pe cei care-i mai acordă încredere!

 7. Eu nu sunt nici macar soldat deci nu vb in calitate de angajat....din comenturile de sus presupun ca nici unu nu e angajat mapn,dar luati problema altcumva,ai 20 d3 ani faci scoala militara,devii angajat la 30 de ani devii ofiter,te insori faci un copil(cel putin)...el creste si isi vede mandru tata-l care e in uniforma,a fost in misiuni in intreaga cariera...poate au fost luni de zile cand el era pe front...si si-a petrecut craciunul fara el si .....etc.iar azi citeste(copilul) acest articol si observa cati invidiosi se afla in prezent sa comenteze ca tata lui e un trantor,bugetar,primeste bani de la stat....etc....dar daca tata vostru ar fii un militar???asa ca lasa-ti comentariile negative...purtati vesta de la silcotub cu mandrie daca hainele de mapn va aduce rusine....

 8. Ce comparație,ha ha ga,ce are una cu alta?...a da are,poți fi mecanic,electronist ,electrician,și îin armata,inginer logistic,etc,altfel nu vad de ce aceasta comparație,când tenaris min stop face angajări în schimb armata face tot posibilul sa reducă din cadrul armatei....

 9. 17.08, aici sunt o mulțime de frustrați inapți (fizic, mental sau psihic) pentru armată, ca atare, nu i lua în seamă.\r\nDacă ar fi capabili, ar încerca să devină și ei ofițeri, subofițeri sau soldați profesioniști. Ei speră că tătuca dragnea o să-i facă pe toți neșcoliții ofițeri, ceea ce nu se va întâmpla pentru simplu motiv că cel târziu la anu o să și strângă jucăriile și o să plece.\r\nMăi cozilor de topor, cine vă oprește să veniți în armată? Vă spun eu: lipsa voastră elementară de pregătire(trebuie să știi atâta carte cât să-ți numeri salariu)!

 10. Armata nu mai este obligatorie,mulți se duc acolo din păcate din interes,uniformă, masa ,cazare salariu decent și foarte repede și pensie,,cei plecați în teatrele de război se duc de buna voie pt niste sume frumoase,altfel nu s ar duce își asumă riscul sa și piardă viața,pt niste parai...deci ,totul e interes,nimic altceva!!

 11. Se merge in teatru pt bani dar cel care comenteaza nu are curaj sa mearga ibtr-un poligon dar sa stea cu pustolu la cap in afganistat asa ca mai bine ganditi inainte de a da cu presupusu

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.