Aproape 150 de permise de conducere suspendate pentru ca nu s-a respectat culoarea rosie a semafoarelor

6
1570
Aproape 150 de permise de conducere suspendate pentru ca nu s-a respectat culoarea rosie a semafoarelor

In perioada 1 ianuarie-31 august a.c., politistii rutieri din cadrul IJP Salaj au organizat 23 de actiuni ce au avut ca scop constientizarea conducatorilor auto cu privire la riscurile la care se expun in situatia in care incalca regulile de circulatie referitoare la semnificatia culorilor semafoarelor electrice aflate in functiune.

in urma activitatilor desfasurate de politisti au fost aplicate 147 de sanctiuni contraventionale si au fost retinute, in vederea suspendarii, tot atatea permise de conducere.

Avand in vedere prevederile Codului Rutier, conducatorul unui autovehicul care nu respecta semnificatia culorii rosii a semaforului electric este sanctionat cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni, respectiv 4-5 puncte amenda, iar ca masura complementara, permisul de conducere se suspenda pentru o perioada de 30 de zile.

Daca din cauza nerespectarii acestei reguli de circulatie se produce un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, soferul este sanctionat cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, respectiv 6-8 puncte amenda, iar permisul de conducere se suspenda pentru o perioada de 60 de zile.

De asemenea, in situatia producerii unui accident de circulatie din cauza acestei abateri se intocmeste dosar penal si permisul de conducere se retine pana la solutionarea cauzei.

COMENTARII

  1. Cu suspendarea permisului pe culoarea rosie de foarte multe ori esti la cheremul politistului,oricum ne prezentati in ziar nivelul de cultura si cunoastere a politistilor va pute-ti da seama si de consecinte

  2. Apropo de corectitudine;ieri 11.09.18.in jurul orei 18,20 pe soseaua Jibou Var in zona nucilor intr-o masina a politiei un tigan punea un sac plin cu nuci culese de pe jos.in portbagajul autoturismului,cati saci cu nuci s-au pus in portbagaj si unde au plecat cu nucile nu stiu,cred ca la tigan acasa ca acesta nu era dotat vu atelaj.si cred ca dintr-un spatiu fara stapan ai voie sa strangi nuci

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.