Aproape 14.000 de şoferi au apăsat prea tare pedala de acceleraţie

0
175

Aproape 14.000 de şoferi au apăsat prea tare pedala de acceleraţie în acesta an, nerespectând regimul legal de viteză, motiv pentru care au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri din Sălaj, circa 2.200 dintre ei alegându-se cu permisul de conducere suspendat.

„În perioada 1 ianuarie-31 octombrie, poliţiştii rutieri au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru siguranţa traficului rutier. În cadrul celor 106 acţiuni desfăşurate, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, poliţiştii au aplicat 13.763 de sancţiuni contravenţionale. De asemenea, în perioada de referinţă, pe acest segment, oamenii legii au reţinut, în vederea suspendării, 2218 premise de conducere”, se arată într-o informare de presă dată publicităţii joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj.

Potrivit sursei citate prima cauză generatoare de accidente rutiere  este neadaptarea vitezei de deplasare la condiţiile de drum şi trafic.

Din această cauză, în cele zece luni ale acestui an, pe raza judeţului Sălaj, s-au înregistrat 19 accidente de circulaţie grave, în urma cărora patru persoane şi-a pierdut viaţa şi 27 au fost rănite grav.

„Viteza excesivă nu vă duce mai repede la destinaţia dorită! Nu folosiţi telefonul mobil în timp ce conduceţi. Niciun mesaj nu este mai important decât viaţa participanţilor la trafic!”, avertizează poliţiştii.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă. Ca măsură complementară, dreptul de a conduce se suspendă pentru o perioadă de 90 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.