Aplicatie pe telefonul mobil pentru donatorii de sange

1
1436

 

Aplicatie pe telefonul mobil pentru donatorii de sange
Din aceasta saptamana, toate persoanele care vor sa doneze sange pot folosi aplicatia „Si EU donez” pentru Iphone, Ipad si pentru utilizatorii de sisteme Android, prin care vor fi anuntati in timp real despre cazuri ale unor persoane care au nevoie urgenta de sange in judetul Salaj. Aplicatia poate fi descarcata gratuit de pe telefon prin Google Play, pentru Android, sau prin Application Store, pentru Iphone sau Ipad.

Pentru inceput, dorinta fondatorilor proiectului este sa creeze o baza de date cat mai puternica. Apoi, orice caz care ar avea nevoie stringenta de sange va fi anuntat, in cel mai scurt timp, pe toate retelele platformei. „Dupa descarcarea aplicatiei, utilizatorii pot afla in timp real cine are nevoie urgenta de sange in judetul lor, dar si unde pot dona. In sectiunea Centre, cazurile sunt furnizate, deocamdata, de personalul centrelor de transfuzii si personalul medical din spitale. Donatorii sunt directionati exclusiv catre centrele de transfuzii sanguine din judetul lor, iar responsabilitatea administrarii sangelui apartine exclusiv angajatilor centrelor de transfuzii din Romania. Tot ce facem noi este sa aducem in acelasi loc oferta si ce-rerea de sange din Romania, punand la munca ultima tehnologie”, a declarat Marius Malaias, unul dintre cofondatorii platformei „Si EU Donez” si ma-nager al acestui proiect. Pentru cei care au nelamuriri legate de procedura de donare, platforma contine o categorie cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari, in sectiunea „Cum donezi”. Totodata, aplicatia are o sectiune speciala dedicata medicilor, prin intermediul careia acestia vor putea sa publice, direct in sistem, nevoia de sange din spitalele lor.

Directorul Centrului de Transfuzie Sanguina din Zalau, dr. Angela Badea, a declarat ieri pentru Graiul Salajului ca o astfel de aplicatie este foarte ne-cesara pentru acest domeniu. „In momentul de fata noi avem o baza de date cu donatori, pe care ii solicitam atunci cand avem nevoie de sange. Avem si persoane care in continuare vin la noi si ii introducem in baza de date, insa aceasta aplicatie va face ca numarul de donatori sa se mareasca. Avand in vedere ca pentru rh negativ nu prea exista donatori, acum exista sanse ca aceasta aplicatie sa o foloseasca si astfel de persoane, cu grupe de sange cu rh negativ, si sa vina sa doneze la nevoie. Consider ca este extrem de buna aceasta aplicatie si cu cat sunt mai multi donatori, cu atat este mai bine”, sustine dr. Angela Badea.

 

 

COMENTARII

  1. data trecuta cand am fost ..eu am b3 abia ca m-au primit...noroc caci cunosc si eu pe cineva pe acolo ...spuneau ca nu au nevoie de acel grup de sange ca au prea mult!!! daca noi donam..la randul lor sa doneze mai departe acel sange!!! asa e si sloganul lor ceva de genu ca donez salvez o viata,dar ei ce fac??resping salvarea unei vieti???

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.