Apel pentru donarea de plasmă

0
622
plasma

Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Sălaj fac un apel către cei toți cei care s-au vindecat de COVID-19 să doneze plasmă convalescentă, în condițiile în care rata infectării din județul nostru crește în mod îngrijorător.

Terapia cu plasmă recoltată de la persoane aflate în convalescenţă în tratamentul COVID-19 este utilizată şi în România, după ce ea a avut rezultate bune în SUA. De puțin timp terapia este aplicată și la Zalău, până acum plasma recoltată în Sălaj fiind trimisă la unități medicale din Cluj Napoca.

Pot dona plasmă convalescentă cei care s-au tratat de COVID-19 în spital şi au biletul de externare, la 14 zile de la confirmarea vindecării, dar şi de cei care s-au tratat acasă. Aceştia pot dona plasmă la 14 zile după încetarea perioadei de izolare, în cazul în care sunt în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică, sau la 28 de zile după un test PCR pozitiv, realizat la o clinică privată, fără a fi luat în evidenţa autorităţilor. De asemenea, cei asimptomatici, dar confirmaţi ca pozitivi printr-o testare rapidă, efectuată voluntar, pot dona la minim 14 zile de la data efectuării testului.

Cei care donează plasmă convalescentă trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii de sănătate ca cei care donează sânge.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.