Anul 2020, anul agriculturii romanesti

0
2951

 

Anul 2020, anul agriculturii romanesti

Potrivit ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, agricultura romaneasca trebuie incurajata de catre stat astfel incat UE sa recunoasca cat mai multe produse ca fiind traditionale romanesti. Anul 2020 ar putea fi declarat anul agriculturii romanesti, a mai spus acesta.
Seful de la Finante a participat saptamana trecuta impreuna cu ministrul Agriculturii - Petre Daea, la "Forumul Agricultorilor - bilant si perspective", organizat de Ministerul Agriculturii, la Bucuresti.
La eveniment au participat in jur de 11.000 de fermieri din toata tara.
"Ce-ar fi sa declaram cu totii anul 2020 anul agriculturii si zootehniei romanesti, dar nu numai ca productie, ci pe tot ceea ce face statul roman", a spus ministrul Finantelor precizand ca in acest sens statul va veni in ajutorul fermierilor.
Scopul este acela de a trimite la Uniune cat mai multe produse romanesti pentru a fi recunoscute ca fiind traditionale.
"Astfel ca toti cei care au talent, au aceasta tragere de inima, pot face in continuare ceea ce fac si sa fie de catre stat stimulati ca sa trimitem nu doar sase produse la UE sa fie recunoscute ca produse romanesti traditionale. Sase e un numar infim. Este un pas mare inainte, dar trebuie sa simplificam tot ce tine din partea statului ca sa incurajam trimiterea asta de dosare la Comisia Europeana pentru a fi recunoscute cat mai multe produse romanesti ca fiind traditionale. Avem mult de munca, se poate face foarte mult pana la final de an, astfel incat 2020 sa fie anul agriculturii romanesti, nu doar la productie, ci la orice, la irigatii, la simplificare, la facilitati fiscale, cost de finantare redus", a propus ministrul Teodorovici.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.