SondajRSS Feed

Cu dreptatea de partea lor, dar cu legea impotriva

Angajatii Sectiei de Sterilizare de la Spitalul Judetean isi dau in judecata angajatorul pentru sporuri mai mari

15 Septembrie 2017

Cei 20 de angajati care lucreaza la Sectia de Sterilizare din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau au actionat in instanta unitatea spitaliceasca, pentru a cere sporuri salariale marite. “n baza Legii Salarizarii, angajatii din sectiile de Sterilizare beneficiaza pe un spor de 15 la suta din salariul de baza. Cei 20 de angajati de la Sterilizare de la Spitalul Judetean cer insa sporuri de 25 - 30 la suta, pe motiv ca se expun si ei unor riscuri la fel de mari precum personalul medical care lucreaza in sectii unde sporurile sunt mult mai mari. Asta pentru ca, spre deosebire de alte spitale din tara, la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, Sectia de Sterilizare deserveste intreaga unitate spitaliceasca, in timp ce in alte parti fiecare sectie are propria Sterilizare, iar angajatii incaseaza sporurile specifice sectiilor respective, nu doar cele aferente celor ce lucreaza la Sterilizare. La sectiile de Boli Infectioase, de exemplu, sporurile sunt de 25 la suta din salariul de baza. La sectiile de TBC sau cele unde sunt tratati bolnavi de SIDA, precum si in laboratoarele care le deservesc, sporurile sunt intre 50 si 100 la suta. Angajatii Sectiei de Sterilizare de la Spitalul Judetean sunt expusi acelorasi riscuri, fara a primi sporuri egale.

Managerul spitalului si sindicatul
le dau dreptate, dar nu au ce sa le faca

Informatia a fost confirmata atat de liderul de sindicat de la nivelul Spitalului Judetean, Cornelia Creminea, cat si de managerul Laurentiu Barna.
Laurentiu Barna spune ca respecta doleantele celor 20 de angajati, dar nu are, in acest moment, nicio baza legala pentru a le acorda sporuri marite. Managerul spitalului spune ca au existat mai multe solicitari in acest sens de-a lungul timpului, de cand exista sectia, ca a facut mai multe demersuri la Ministerul Sanatatii, dar nu a primit niciun raspuns, nici da, nici ba. Potrivit managerului, ministerul e singurul care poate dispune acordarea unui spor mai mare decat cel stipulat in lege, prin ex

Angajatii Sectiei de Sterilizare de la Spitalul Judetean  isi dau in judecata angajatorul pentru sporuri mai mari
ceptie, subliniind si el particularitatea Sectiei de Sterilizare de la Zalau, care este una centralizata, cu specific singular in Romania.
De cealalta parte, liderul de sindicat de la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Cornelia Creminea, spune ca sindicatul ii sprijina pe angajatii Sectiei de Sterilizare, mai ales ca toti 20 sunt membri de sindicat. Solicitarea lor va fi discutata si in Biroul Executiv al sindicatului, dupa ce, potrivit lui Laurentiu Barna, subiectul a fost abordat si in Comitetul Director si in Consiliul de Administratie al spitalului, fara a se gasi o solutie. Asa s-a ajuns ca angajatii sa ceara acum sporuri mai mari in instanta.

Cea mai moderna Sectie de Sterilizare
din tara este tocmai cea de la Zalau

La ora actuala, Spitalul de Urgenta din Zalau dispune de cea mai moderna componenta de sterilizare din tara, de altfel unica in Romania. Niciun alt spital nu mai are o Sectie de Sterilizare centralizata, care sa deserveasca o intreaga unitate spitaliceasca. Statia de sterilizare de la Spitalul Judetean de Urgenta a fost finalizata in anul 2009, realizata cu sprijinul major al Fundatiei britanice “Medical Support Romania”. De altfel, de opt ani incoace la Zalau are loc, an de an, Conferinta de Sterilizare, eveniment menit sa prezinte utilitatea unei astfel de componente in sistemul sanitar. Fiecare editie a avut o anumita tematica. Anul acesta tema Conferintei a fost “Pacientul pe primul loc. Cele mai bune practici de prevenire a infectiilor asociate activitatii medicale”.

Vizualizari 2837
Comentarii articol

>

in 15 Septembrie 2017 9:41

COMO SI GRAMATICA/ VACA SI BALETUL digi24.ro/video/stiri/actualitate/politica/video-reactia-neasteptata-a-parlamentarilor-in- fata-unei-probleme-de-gramatica-792712

>

in 15 Septembrie 2017 9:53

mai nemernicilor ce nu mai puteti voi de grija lui Como dar de cand si pana cand un besinos de ziarist il ia la intrebari de gramatica pe un deputat ales in parlamentul romaniei? foarte bine ca nu a stat Balint la discuti ca nu e la scoala pe care a terminato de mult. Ziaristul a fost un nenorocit

9:53 alt copy-paste>

in 15 Septembrie 2017 12:04

narciso !mai ia (i-a) niste lectii de gramatica limbii romane .como al tau a fost ales de calculator ,nicidecum de votul masiv al salajenilor .

LUCRU LA DOMICILIU>

in 16 Septembrie 2017 11:54

Oferta originala munca part-time indata: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 17 Septembrie 2017 15:50

Voi comentati gramatica mai mult decat subiectul!!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.