SondajRSS Feed

Functionarea statului este in pericol - Finantistii sunt suparati ca Legea salarizarii le micsoreaza lefurile

Angajatii Fiscului din Zalau au intrat ieri in greva, protestand in fata institutiei

16 Mai 2017

Angajati ai Finantelor din toata tara au declansat ieri un protest spontan. Se anunta proteste pe termen nelimitat

Angajatii de la Finantele salajene au declansat ieri un protest spontan, nemultumiti de salariile mici prevazute in proiectul Legii salarizarii. “n jurul orei 12.00, aproximativ 30 de angajati de la Administratia Judeteana a Finantelor Publice Salaj au intrerupt activitatea si au iesit in fata institutiei, solidari cu colegii lor protestatari din tara.

Ieri dimineata, in jurul orei 10.00, purtatorul de cuvant al Adminstratiei Judetene a Finantelor Publice Salaj, Gina Bicazan, spunea ca niciun angajat nu e in greva. Sindicalistii salajeni spuneau insa, la aceeasi ora, ca sunt intru totul solidari cu colegii din tara, au aceleasi nemultumiri, si asteapta doar un semnal de la Regionala Cluj, acolo unde ieri peste o suta de 100 de angajati ai Directiei Generale a Finantelor Publice Cluj au protestat de buna dimineata in curtea institutiei fata de diferentele din noua Lege a salarizarii dintre angajatii de la centru si cei din teritoriu. Iar semnalul pare sa fi venit destul de repede, pentru ca la amiaza nu se mai lucra nici la Zalau. Angajatii au intrerupt orice activitate cu publicul.
Principala nemultumire este legata de grilele de salarizare din noua Lege a salarizarii, care defavorizeaza angajatii Ministerului de Finante si pe cei ai unitatilor subordonate. Sindicalistii din Salaj, aproximativ 190 la numar, cer, la fel ca si colegii lor din tara, ca noile grile de salarizare sa reflecte “complexitatea si importanta activitatii Ministerului Finantelor Publice si unitatilor subordonate”. Asta in conditiile in care salariatii Ministerului Finantelor Publice si ai unitatilor subordonate nu beneficiaza de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice alta functie care poate aduce venituri suplimentare.

Sunt salarii care scad si cu 30 la suta

“Oamenii sunt nemultumiti de proiectul Legii salarizarii si au declansat un protest spontan în toata tara. Sunt persoane cu pregatire economica, care si-au facut calculul si au constatat ca li se

Angajatii Fiscului din Zalau  au intrat ieri in greva, protestand in fata institutiei
diminueaza veniturile. Salariile scad, în medie, cu 10 - 35 la suta. Celor care au functii de conducere si au salarii mai mari le scad mai mult. Sunt si unii carora nu le scad salariile”, a declarat pentru Mediafax si Vasile Marica, liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SEDLEX. Potrivit acestuia, salariul mediu net în cadrul institutiilor din subordinea Ministerului Finantelor Publice este 2.200 de lei.
Surse din randul finantistilor spun ca exista o diferenta salariala foarte mare intre angajatii de la Finante din teritoriu si cei de la centru, de la ANAF, acestia din urma avand salarii cu aproximativ 40 la suta mai mari, desi munca desfasurata este aceeasi.
O alta nemultumire a angajatilor de la Finante este legata de decizia Guvernului de a plati, de la anul, odata cu introducerea impozitului pe gospodarie, alti 35.000 de consultanti fiscali nou angajati, cu salarii de 10.000 lei, “dublu fata de un salariat al sistemului Ministerului Finantelor Publice”, spun sindicalistii. “n opinia lor, ar trebui ca Guvernul sa plateasca decent cei 25.000 de salariati responsabili cu colectarea veniturilor statului.

Sindicalistii spun ca, in cazul in care amendamentele depuse de ei la Legea salarizarii nu vor fi luate in considerare, actiunile de protest se pot intinde pe o perioada nedeterminata, ceea ce poate duce la blocarea activitatii de colectare si a activitatilor de relatii cu publicul. Acestia au tinut sa precizeze, intr-un comunicat de presa, ca au facut toate eforturile pentru ca acest conflict sa nu escaladeze, insa “pasivitatea autoritatilor in a gasi solutii i-a determinat pe salariati sa reactioneze necontrolat”.

Vizualizari 1631
Comentarii articol

>

in 16 Mai 2017 7:49

fara supararea...:))))))))))...

>

in 16 Mai 2017 8:15

pai ce sa zica si Gina Bicazan, toate is bune si frumoase,lumea e la lucru, nu ridica nimeni capul de la birou, nu? Ca se supara sefii.... Stati sa vedeti ce urmeaza!!

>

in 16 Mai 2017 8:52

Daca media salarială a 5000 lei, economistul de la Michelin, cu 2500, ce sa zi ca? Sa facă grevă? Dar consilierul de la bcr, ca si ala are facultate ???

>

in 16 Mai 2017 8:56

"Salariile scad cu 10- 35%".. De ce nu dati sumele brute la cara se vor aplica aceste scaderi. Veti fi surprinsi sa aflati ce castiguri se gasesc in acest sector de bugetari.

>

in 16 Mai 2017 9:53

Protest spontan in toata tara ? fiti seriosi astia sau inteles intre ei

>

in 16 Mai 2017 9:55

2200 media pe finante e foarte mult fata de 1500 media la privat

Niște nesimțiți!>

in 16 Mai 2017 11:18

Nu vă e rușine să pretindeți at

>

in 16 Mai 2017 11:43

ce salarii le trebuie,sa fie multumiti dupa pregatirea pe care o au cu SPIRU SI GOLDIS nu merita mai mult.

>

in 16 Mai 2017 13:28

Sunt multi cu salariu net de 3000-5000 lei si tot se plang

Coco>

in 16 Mai 2017 14:41

Terminati cu carcotelile si mergeti si produceti mai mult ( cei din mediul privat bineanteles ) ca sa poata astia sa-si faca salarii cat mai mari .

>

in 16 Mai 2017 15:05

50% dintre posturi sunt sinecuri la dispozitia partidului la putere. In fiecare legislatura acest fel de posturi se maresc in functie de necesitatile partidului pentru lipitorii de afise. Devi 50%dintre ei ar putea fi disponinilizati.

>

in 16 Mai 2017 15:20

chiar ei fac greva pt salarii, si chiar ca au salarii mari la fisc, nerusinatii! loaze puturoase, nu-si dau interesul in exercitarea atributiilor de servici, daca le pui o intrebare neuzuala se incurca.

>

in 16 Mai 2017 15:28

Acum nu stiu ce sa zic, dacă salariile sunt mari sa mici , consultati declarațiile de avere si ziceti voi, dar un lucru e sigur: trebuie sa-i facă mai eficienti si sa conștientizeze ca ei sunt in slujba cetateanului si nu invers!

>

in 16 Mai 2017 17:06

media e de 5000 mai...ce 2200????Rusine!

>

in 16 Mai 2017 19:23

Veniti munciti la privat pentru 1500 de lei unde nu ai nici un fel de sporurii voi capusile de la stat avetii si spor pentru baut cafeaua la serviciu nicaieri in lume angajati de la stat nu au salarii mai mari ca si angajati de la privat fiindca la privat se face plus valoare de aceea este ramania este codasa europei fiindca se plateste nemunca si traiesc bine capusile

luru la domciliu>

in 16 Mai 2017 20:47

Oferta noua in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerem: cunostinte minime utilizare calculator (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi. Pentru a aplica la oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: pacurarumarioara1964@gmail com

milogii perverși>

in 18 Mai 2017 17:05

la muncă nu la

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.