SondajRSS Feed

Limite legislative impuse procurorilor prin dezincriminarea abuzului in serviciu

Angajarile masluite in administratia publica nu mai sunt considerate de lege fapte penale

31 Ianuarie 2019

Prim-procurorul adjunct Crin Bologa a subliniat marti, la prezentarea raportului Parchetului Tribunalului Salaj, ca sunt limite legislative impuse in anumite cauze, in special dupa ce abuzul in serviciu a fost dezincriminat si nu mai constituie fapta penala. Exemplul dat este cel al concursurilor masluite pentru angajari in administratia publica.

"Vreau sa spun ca am avut anumite reclamatii venite din partea cetatenilor ca anumite concursuri organizate de anumite institutii au fost ogranizate prin incalcarea regulamentului de concurs. Regulamentul de concurs nu este nici lege, nici ordonanta de urgenta si nu mai avem abuz in serviciu. Si atunci, oamenii sunt foarte revoltati si ne acuza ca noi nu facem nimic sa le facem dreptate. Procurorul se ocupa numai de instrumentarea cauzelor penale. Daca fapta respectiva n

Angajarile masluite in administratia publica nu mai sunt considerate de lege fapte penale
u are o reglementare penala si nu este incriminata, nu putem sa facem nimic. Si avem oameni care ne-au reclamat ca au fost neindreptatiti la concurs. Cetatenii au calea unui proces civil sau calea unui proces in contencios administrativ. Asta inseamna ca daca nu te descurci, iti trebuie avocat. Inainte, aceste situatii erau incriminate ca abuz in serviciu", explica Crin Bologa.

Vizualizari 3930
Comentarii articol (22)

>

in 31 Ianuarie 2019 0:54

Lasa ca se termina curand cu ciuma rosie!

>

in 31 Ianuarie 2019 1:14

Este una din deciziile luate de, " goldisti si spiru-haretii" care ne conduc. Este de fapt , o deschidere de supapa la angajări masluite, pentru zecile de mii de personaje absolvente, a celor două " înșelăciuni" universitare

>

in 31 Ianuarie 2019 7:14

Nu e vorba de "goldisti si spiru haretii" sau alte facultati facute la Oradea, Arad, Baia Mare si chiar la Cluj ca doar nici acolo nu este numai Babesul.Este vorba de pile ca nici chiar unde se organizeaza concursuri ptr.posturi intra cine trebuie nu cine este competent.Acum este pe fata angajarea pe criterii de nepotisme si cumetrii, nu mai primeaza competenta profesionala.Pacat de cei dotati intelectual caci nu au nici un viitor aici in tara fiind nevoiti sa plece.

>

in 31 Ianuarie 2019 7:18

La buget nu te angajezi daca numai cu relații grele!

>

in 31 Ianuarie 2019 7:46

Pai uitati-va la statistica si vedeti cat de multi si care sunt persoanele care sau angajat doar anul trecut la buget,si o sa vedeti ca fiecare au neamuri(i-am cautat pe facebook),asa i-am gasit! BA MAI MULT PERSOANE CARE TREBUIAU DEMULT SA IASA LA PENSIE STAU TRANTORI IN INSTITUTIII, IN LOC SA LASE LOCUL TINERILOR CARE NU SE POT ANGAJA! CIUMA ROSIE DOMNESTE PESTE TOT!

>

in 31 Ianuarie 2019 8:01

Foarte de acord nu mai au ce sa caute sa lucreze la stat pensionari.. În ziua de azi o duc mai bine pensionarii decât cei tineri care muncesc..cei care au ieșit la pensie sa meargă sa lucreze la Privat dacă mai pot.. Nu la Stat.. Rusine

>

in 31 Ianuarie 2019 8:07

Oare a fost vreun partid politic care nu a folosit din plin "avantajele" puterii politice in angajarea celor "buni" !!??\r\n Toti sunt din acelasi aluat.

>

in 31 Ianuarie 2019 8:11

Foarte bine. Asa, sa isi angajeze tot neamu. toti incapabilii...doar sa nu ne miram dupa aia de ce mergem in directia in care mergem...

>

in 31 Ianuarie 2019 8:23

Atunci cand sus se ridica oamenii de nimic, nelegiuirea circula pretutindeni !!!\r\n

>

in 31 Ianuarie 2019 8:34

Super!!! Intram toti in partide si care pe care...\r\nAr trebuie sa se faca o diferentiere de studii, care, cine si unde a terminat, ca asa facultatea o face oricine si ramane pe post, dar calitatea sa este tot aceeasi. S-au marit salariile la bugetari, dar nu li s-au cerut nimic in schimb ca si calitate a muncii

>

in 31 Ianuarie 2019 9:31

SISTEMUL BUGETAR =UN RAHAT MARE CARE PUTE RAUUUU !!!!

>

in 31 Ianuarie 2019 9:49

CIUMA ROSIE distruge Romania. Pregatiti-va, ca ce este mai rau abia urmeaza...

>

in 31 Ianuarie 2019 9:49

CIUMA ROSIE distruge Romania. Pregatiti-va, ca ce este mai rau abia urmeaza...

>

in 31 Ianuarie 2019 10:34

Sa ne spuna d-nu bologa cate angajari fictive a instrumentat pana acum institutia condusa de onor domnia sa si cu ce rezultate, si apoi mai discutam si cu ce va fi de aici inainte.

>

in 31 Ianuarie 2019 10:36

DECI SEFUL DE INSTITUTIE ARE LIBER SA SE POARTE CA PE PROPRIA MOSIE !!!

>

in 31 Ianuarie 2019 10:37

Dar domnu Cota cum a fost numit in functie la echipa de volei, tot dupa un regulament de concurs? A investigat cineva aceasta numire? Nu cumva a fost o rasplata pentru sustinerea primarului in campania electorala, auzim domnii porcurori?

>

in 31 Ianuarie 2019 10:40

Ala cu goldistii vreau sa-mi spui daca stii pe careva de la Babes care nu a absolvit facultatea odata inceputa si binenteles tinundu-se de cursuri.Tot invatamantul este la pamant si inca ceva un absolvent de pe vremea lui Ceao nu poate sa se replieze la actulitate ramane cu idei preconcepute , ca el nu mai este nimeni si fara el totul se sfarseste.Cati din conducerea judetului si a tarii au terminat la universitati de stat si poti sa faci o diferenta? Concluzie ca nu studiile (invechite de altfel) fac totul in administrare si nici chiar in meserie astea ori le ai nativ ori le prinzi din mers.

>

in 31 Ianuarie 2019 13:45

Doamne da sa se faca o examinare corecta la toti pilosii acestia sa vedem cati trec

>

in 31 Ianuarie 2019 13:57

Artur , Artur !!! De ce nu mentionezi faptul ca abuzul va fi cercetat oricum , daca nu penal , civil ! Dar tu nu poti mai mult ! Ai ramas totusi un ziarist ( asa zis ziarist ) de scandal !

>

in 31 Ianuarie 2019 16:34

Hai sa facem o mica analiza : consiliul judetean condus de un absolvent la facultate de stat , primarul la fel , prefectul la fel ,sefii de la fisc , ITM, Casa de Pensii , Inspectoratul scolar , directori de scoli etc ....deci sefi cu studii facute la stat cu scoala serioasa sau asa ar trebui ...:)) mai putini cu scoli la privat ....analizati rezultatele !!! \r\nOmul sfinteste locul !!!

>

in 31 Ianuarie 2019 16:38

Aaa ... sa nu i uitam pe presedinrele tarii , primul ministru , presedintii parlamentului etc ....toti cu studii inainte de ‘89....oameni bine sau slab pregatiti au fost dintotdeauna ...si sefi slabi pusi in functii inalte :)

>

in 31 Ianuarie 2019 16:40

Metehnele sunt cauza prabusirii acestei tari ...sunt prea multi care ,,doresc ,,si prea putini care muncesc...

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.