Andrei Todea: Astept sa vad unde ma trimite Guvernul

0
6

Schimbarea guvernului dupa alegerile din 30 noiembrie a dat startul inlocuirii sefilor din institutiile deconcentrate din teritoriu si, nu in ultimul rand, a prefectilor si subprefectilor. Desi, inca este in vigoare legea potrivit careia prefectii sunt inalti functionari publici a-politici. Si ar fi nelegal sa numesti prefectii pe criteriu politic pe o lege care contrazice acest criteriu. Dar…
Potrivit ultimelor informatii, conducerea la varf a fiecarui judet va avea aceeasi culoare politica. Adica, acolo unde presedintele ales al Consiliului Judetean este din PSD, prefectul va fi tot din PSD, iar cei doi subprefectpi, din PD-L. Si invers. Functiile de prefecti si subprefecti din PNL si UDMR vor fi impartite, in mod egal, intre PD-L si PSD.
“Daca legea ramane in forma actuala, astept sa vad unde ma trimite guvernul”, ne-a declarat, ieri, domnul Andrei Todea, prefectul judetului. Si a adaugat ca a crezut in legea disponibilarii functiei de prefect, dar priveste “senin” si o eventuala schimbare. “Nu am de ce sa-mi fie teama si ma voi orienta in functie de ceea ce se va dispune”, a conchis prefectul judetului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here