Andreea Paul si-a dat demisia

56
1910

 

Andreea Paul si-a dat demisia
Consilierii si secretarii de stat din aparatul de lucru al premierului interimar Ungureanu vor demisiona cu totii inainte de instalarea noului guvern. Salajeanca Andreea Paul a cerut ieri eliberarea sa din functia de consilier de stat pe probleme economice.

Andreea Paul, consilier de stat pe probleme economice, a cerut ieri premierului interimar Mihai Razvan Ungureanu eliberarea sa din functie. Andreea Paul a fost unul dintre primii salajeni promovati la nivel guvernamental de catre guvernarea PDL, inca de pe timpul premierului Emil Boc. „Am cerut premierului Mihai Razvan Ungureanu eliberarea mea din functia de consilier de stat pe probleme economice. Incheierea unui mandat reprezinta un bun prilej de bilant, de trecere in revista a celor bune, a celor rele si a celor gri. In ceea ce ma priveste, consider ca mi-am indeplinit mandatul profesionist si eficient. Am aparat, ori de cate ori a fost nevoie, masurile luate de Guvernul aflat la putere intr-unul dintre cele mai grele dintre contextele posibile. In interiorul Guvernului, am aparat lucrurile care ar mai fi trebuit facute. Acum, democratic, este momentul sa-mi vad de drumul meu personal academic. Drumul meu politic a fost si este legat de PDL. Am fost in focul unor evenimente cruciale, din care am avut enorm de invatat din punct de vedere profesional si care mi-au maturizat viziunea politica”, a declarat Andreea Paul pentru Graiul Salajului.

Andreea Paul spune ca se va intoarce la cariara academica, insa va continua si cariera politica, pentru ca este adepta politicii pasilor marunti. Momentan este implicata in proiectul de sprijinire a copiilor care vor sa beneficieze de lectura, organizand spectacole caritabile pentru strangerea de carti. „Am inceput cu zona Transilvaniei si in fiecare week-end ma duc in cinci judete cu aceasta actiune. Sper sa terminam de acoperit intreaga tara pana la 1 iunie, cand e Ziua Copilului. Dupa 1 iunie ma intorc in Salaj sa-mi ajut colegii in campania electorala”, a mai spus Andreea Paul.

Andreea Paul are o functie politica importanta la nivelul organizatiei judetene - este sefa femeilor pedeliste, iar de pe aceasta pozitie vrea sa se implice pentru a-si ajuta colegii care candideaza la alegerile locale din 10 iunie. In ceea ce o priveste, Andreea Paul spune ca pregateste urmatorul pas in cariera politica, pe care insa nu vrea deocamdata sa-l faca public. Pentru ca dupa alegerile locale urmeaza alegerile parlamentare, nu este exclus sa o vedem pe Andreea Paul pe lista de candidati ai PDL pe unul dintre colegiile uninominale din Salaj.

COMENTARII

 1. Iata, acum, si parerea unor remarcabili oameni de cultura romani, ortodocsi, despre "foloasele" Ortodoxiei aduse neamului romanesc prin "Biserica stramoseasca": Sextil Puscariu: "Ortodoxismul nostru a fost eminamente cel mai grav in urmari pentru dezvoltarea noastra culturala, caci ne-a legat pentru veacuri intregi cu cultura Orientului, facand un zid despartitor fata de catolicismul vecinilor nostri din vest si nord, care ne-ar fi putut transmite cultura Apuseana" (Istoria literaturii romane, Edit. ASTRA, Sibiu - 1921, p.13).

 2. D. Draghicescu: "Slavismul bulgar sau moscovit fu gata in doua randuri sa ne inghita multumita Bisericii Ortodoxe ce avem in comun cu ei" (Din psihologia poporului roman, Bucuresti, Editura Alcalay, 1907, p.357 si urm.). Tudor Arghezi: "Romanii n-au dat nici un sfant Bisericii Ortodoxe... Ei n-au dat acestei Biserici nimic, Biserica nedandu-le lor nimic niciodata, pentru simplul motiv ca Biserica Ortodoxa nu e romaneasca si romanii nu sunt ortodocsi... clerul romanesc s-a nascut din poporul romanesc, care, nefiind ortodox decat cu forma, a produs un cler ortodox numai cu forma, un cler de functionari, lipsiti de indrazneala mistica si valoare sociala" (Epistola lui Sabin Dragoi in "Bilete de papagal" nr.246 din 21 noiembrie 1928).

 3. Dr. Petru Rezus: "Bizantinismul ne-a rupt, astfel, de legaturile noastre vii si organice, de latinitatea popoarelor occidentale. In schimb, sa ne intrebam in mod firesc ce foloase ne-a adus Ortodoxia? Am cazut, desi popor de origine latina, sub influenta cultica si caracteristica a limbii slave, desi vorbeam alta limba si ne formasem ca popor latin. Aceasta realitate istorica a fost marcata de toti istoricii nostri, care au considerat desprinderea noastra de latinitate o catastrofa istorica... Ca lacustele, calugarii greci iau in stapanire manastirile, inchinandu-le locurilor sfinte (mai ales Sfantului Munte Athos), cum si dregatoriile inalte, murdarind pana si scaunele de domnie si cele mitropolitane. Este a doua tragedie pe care ne-a adus-o bizantinismul in Tarile Romane" (Bizantinismul ortodox si latinitatea, in "Romania libera" nr.501 din 5 octombrie 1992).

 4. A.D. Xenopol: "Inraurirea Bisericii bulgaresti asupra mintii si dezvoltarii poporului roman a fost din cele mai daunatoare... La noi slavismul tampit si orb si lipsit de orice idee, apasa ca un munte asupra poporului roman, fara sa aduca nici un folos, ingrosand tot mereu intunericul, care-i cuprinse mintilor, in loc de a-l imprastia. Limba slavona inabusi gandirea romaneasca... la romani, predominarea slavonismului distruse numai, fara a crea nimic" (Op.cit. p.348).

 5. Eugen Lovinescu: "Cel mai activ ferment al orientalizarii a fost insa ortodoxismul... el ne-a aruncat in primejdia contopirii in masa a slavilor de sud si apoi de est... Legandu-ne sufleteste de o religie obscurantista, intepenita in tipicuri si formalism, ortodoxismul ne-a impus o limba liturgica si un alfabet strain... fara a ne ajuta la crearea unei culturi si arte nationale" (Istoria civilizatiei romane moderne, Edit. St. Buc. 1972, p.68).

 6. Adrian Marino: "Fac parte din acea categorie de intelectuali care cred cu tarie ca influenta slava, pravoslavnica, asupra poporului roman, culturii, civilizatiei si istoriei sale, a constituit o calamitate, o catastrofa istorica. Ne-a rupt, ne-a izolat de latinitate si cultura sa. A urmat prima si, probabil, cea mai grava forma fara fond din istoria culturii romane, limba slavona canonica bisericeasca si alfabetul cirilic impuse unei etnii si limbi romanice" (Ancheta "Vatra", nr.4/aprilie 1996, p.57).

 7. Episcopul-cardinal Iuliu Hossu cuprinde intr-o singura fraza rolul exceptional al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolice, in lupta noastra de emancipare si eliberare nationala: "Daca nu era Unirea religioasa de la 1700 nu era nici Adunarea de la Blaj de la 3/5 mai 1848, unde s-a strigat "Vrem sa ne unim cu Tara" si fara aceasta nu era nici Unirea din 1918".

 8. Cand a venit insa timpul marturisirii, preotii-carturari greco-catolici din Vechiul Regat nu au dat inapoi. "Dragii mei frati, credinta noastra nu e o camasa pe care s-o iei noaptea si sa o dai jos dimineata. Nu pot nega ceea ce am propovaduit o viata intreaga", ii dojenea, de la Bucuresti, episcopul Vasile Aftenie pe acei preoti uniti care, la Cluj, cedau presiunii regimului si rupeau legaturile cu Roma. Vasile Aftenie era un om comunicativ, atasat traditiei bizantine. Atat de atasat incat

 9. . Dar Vasile Aftenie avea sa fie primul episcop martir al Bisericii Greco-Catolice: a murit pe 10 mai 1950, in urma unor torturi cumplite, marturisindu-si pana la capat fidelitatea fata de Roma. Tit Liviu Chinezu, consacrat in clandestinitate pentru a-l inlocui la Bucuresti pe Aftenie, avea sa moara in 1955, la Sighet. Parintele Zenovie Paclisanu, numit vicar general la Bucuresti dupa arestarea lui Vasile Aftenie si a lui Tit Liviu Chinezu, omul care negociase in numele Romaniei la Conferinta de Pace de la Paris, murea in 1957, la Jilava, in mainile celor care-l torturau. Romania Libera, 2 mai 2008, "Istoria obliga"

 10. Am inceput sa citesc cu interes despre bisericuta de lemn de la Nicula, crezand ca este un material pur documentar! Se vede treaba insa ca si aici si-a bagat coada michiduta fiindca autorii nu s-au lasat pana nu au strecurat in cuprinsul articolului si o grava dezinformare cu tenta de a denigra si pe aceasta cale Biserica Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica! Este vorba de afirmatiile stupide privind elucidarea cauzelor care au dus la lacrimarea icoanei facatoare de minuni: prevestirea unor vremurile tulburi pentru ortodoxia transilvana, obligata sa treaca la unirea cu Roma!!! Nimic mai grotesc decat o asemenea abordare a acestei probleme de niste indivizi ce se pretind profesori! Este mai degraba inca o dovada a modului iresponsabil in care se incearca denaturarea adevarului istoric si semanarea printre credinciosii romani din ambele confesiuni a unei confuzii de natura a tensiona si mai tare relatiile si nu tocmai firesti si fratesti intre cele doua culte romanesti! Ne punem intrebarea daca la mijloc este o necunoastere a temei tratate sau o rea vointa? Si intr-un caz si altul, autorii acestui material raman corigenti in fata cititorilor, daca nu sunt intr-adevar simpli diletanti!!

 11. Si pe mine m-a frapat afirmatia facuta chiar de la bun inceput referitor la icoana facatoare de minuni din Nicula, respectiv faptul ca aceasta a lacrimat "prevestind vremuri tulburi pentru ortodoxie"...etc....Atunci, instinctiv, mi-am amintit ca de fiecare Sfanta Marie Mare, cand pelerinajul e in toi, partidele politice incearca sa-si faca reclama pe seama acestei Icoane, tiparind-o in mii de exemplare si raspandind-o credinciosilor, neuitand insa ca pe verso sa apara si numele partidului donator! Asa a fost de pilda in timpul lui Nastase! Dar nici urmasii lui nu s-au lasat mai prejos, batandu-si joc de un simbol al spiritualitatii romanesti din Ardeal! Probabil asa se incearca si acum prin atragerea la cele rele a celor doi invatatori de tara, autori peste noapte a unui material documentar in care se deformeaza cu buna stiinta istoria facandu-se probabil pe placul denigratorilor fundamentalisti extremisti ortodocsi pravoslavnici, pusi continuu pe cearta

 12. Pentru ca: - facem parte din Biserica universala, Una, Sfanta, Catolica si Apostolica, impreuna cu popoarele civilizate si culte ale lumii, sub jurisdictia Papei de la Roma, urmasul legitim al Sfantului Apostol Petru, PIATRA pe care a fost constituita Biserica lui Cristos; - in Biserica Romei sunt toate popoarele latine si, fiind si noi latini, de origine romana si nu asiatica, aici ne este locul; - la 1700 parintii nostri nu au trecut la religia catolica a Romei, ci au revenit, s-au intors, la credinta Bisericii universale, in care au fost strabunii lor in primul mileniu crestin si din care au fost rupti datorita acelui "fatal destin al istoriei", orientalizati si trecuti la schisma din 1054, fara stirea si voia lor, datorita slavizarii prin bulgari;

 13. - Unirea de la 1700 ne-a salvat fiinta nationala de la calvinizare, sarbizare, rusificare, grecizare etc. Ne-a readus in Europa. Ne-a constientizat ca suntem popor de ginta nobila, a generat si promovat lupta noastra de emancipare si eliberare nationala, care, in 1918, a incoronat activitatea de sute de ani a strabunilor nostri prin crearea statului unitar roman, Romania Mare. - cinstim jertfa si testamentul martiric al ierarhilor greco-catolici, a preotilor si credinciosilor, care si-au riscat sau chiar si-au dat viata pentru credinta si au respins blidul de linte oferit pentru a-si vinde mostenirea. - Suntem europeni si vrem sa ramanem in Europa. de ce suntem greco-catolici ???

 14. PT. DESTEPTAREA POPORULUI ROMAN AR TREBUI RENUNTAT LA ORTODOXIE SI TRECEREA LA PROTESTANTISM CA IN TARILE CIVILIZATE, VEZI SCANDINAVIA (DANEMARCA, NORVEGIA, SUEDIA, FINLANDA). IN PLUS ADOPTAREA LEGII CE EXISTA IN FINLANDA DIN 1600, CA MATURII CARE NU STIU SA CITEASCA SA NU AIBA DREPT SA FACA COPII.

 15. (continuare I) Raspopitule, vrei sa aduci Poporul Roman inapoi la anul 1o53(si nu 1054, cum ai scris tu) la Marea schisma?? Esti un fanatic mai rau ca talibanii.Dupa revolutie, orice cetatean are voie sa practice cultul pe care il doreste.Oare de ce nu trec in masa la catolicism romanii din Ardeal? Sa vii tu , sa ma faci pe mine inapoiat?? Cu ce drept?? Cine iti da tie dreptul sa ma judeci si sa imi spui si ce religie sa practic?Asta va invata catolicii?? Poti tu sa imi spui ca esti mai evlavios ca mine sau ca altul, numai ca esti greco-catolic?(auzi ,,Greco"). Priveste in catedralele si bisericile din VEST, sunt admirabile, sunt mari dar,...goale !!Nici la sarbatorile mari nu au enoriasi. Astia iubiti de tine, in loc de CHRISTOS A INVIAT, la Sfintele PASTI, intreaba: "ce ti-a adus iepurasul"? La CRACIUN, nu vestesc Nasterea Mantuitorului, ci umbla dupa cadouri si cumparaturi.Asa ca mai lasa-ma cu catolicismul!In schimb, am toata compasiunea pentru martirii cazuti in numele credintei(indiferent care a fost ea: catolica sau ortodoxa).Putem trai in buna intelegere ca doar suntem romani, nu?? Roaga-te si tu pentru poporul din care faci parte si lasa infatuarea si fariseismul la o parte, pentru ca acestea "nu sunt placute in fata DOMNULUI"!!.

 16. ce vrea dobitocul imbecilizat de ne tot f..te la cap cu biblia lui? fa ore de religie cu vaca de mata , boul; de tatu si vtele pe care ti le-a fatat dobitoaca de nevastata. Lasa-ne cu cretinismele tale.Aici era vorba avortonule de alta dobitoaca pe nume ANDREA VASS

 17. (completare II) pentru cel de la 22:l2 Nu cunosc legislatia "in tarile civilizate" citate de tine, dar imi place "treaba cu analfabetii".As mai completa ce ai scris tu, ca acestia sa nu aiba nici drept de vot.Marile scoruri electorale se obtin de la acesti "manipulati ai democratiei". Pentru mici, bere, galeti, malai, faina etc., astia voteaza si cu "dracul".De aia merge si tara asa.Astia fac scorurile!! Ce doctrine??Ce solutii economice??Ce implicare??Traiasca micii si berea!!Si asta nu e totul: urmeaza si cei 20.000 de euro de la OTV!!Iti dai seama ce scoruri va face ELODIA, MAGDA CIUMAC, PPDD, DD-PEPE & Co ..Sa auzim de bine, caci cu "sa traiti bine",...ne-am ars!!

 18. FRATI INTRU DOMNU" CINSTEA,ONOAREA,VERTICALITATEA,...,SACRIFICIUL SUNT CALITATI CARE DEFINESC FAMILIA GRECO-CATOLICA A PROTOPOPULUI GRECO-CATOLIC VALENTIN COPOSU SI A MULTOR ADEVARATI CRESTINI. FITI DEMNI SI CU FRCA DE DUMNEZEU.AMIN.

 19. Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

 20. Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

 21. Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

 22. (c0mpletare III) Raspopitule, vad ca si astazi continui cu "ideile" fixe ale tale.Nu ti-ai dat seama ca articolul la care se fac comantariile postate, se reffera la d-na ANDREEA VASS si nu la apartenenta noastra la un cult sau altul. Tu ai fost primul care i-ai jignit pe cei care apartin de cultul ortodox. Inca nici nu ti-au raspuns urat fata de obraznicia ta. Asa zi-sa ta "religie universala"(oare e valabila in intreg UNIVERSUL??..)a fost implementata cu sabia si lancea in cea mai mare parte a globului.Ce sa faca bietii bastinasi din Africa si America de Sud, cand in numele Domnului erau "majiliti", de la cel cu barba sura, pan' la cel cu tata in gura? Au adoptat si ei credinta "universala". Dar in EUROPA nu erau triburi cu bete in nas si in urechi, ..erau popoare civilizate, dar nu erau destul de credincioase cum ar fi vrut biserica voastra. Ati reusit sa-i "slefuiti" si pe ei cu ajutorul INCHIZITIEI. Noroc ca "i-ati fript" pe GIORDANO BRUNO, GALILEO GALILEI, IOANA D'ARC etc, ca ceilalti sa ia aminte si sa nu mai "vocifereze in front". Vorbesti de sfinti ai bisericii?? Pai martirii astia nu sunt sfinti?? Nu au fost jertfiti pe Altarul Credintei?

 23. Mai DODO credinciosule, nascut in protopopiatul etc., nu vezi ca esti pe "langa drum". Cauta un site pentru problemele care te framanta si expuneti-le acolo. Vii tu dupa 2000 de ani sa ne evanghelizezi? Nu tine !! Incearca si tu cu tiganii, ca nu prea sunt "dusi la biserica". Nimeni nu ti-a acuzat verticalitatea sau rabatul de la calitate si nici chiar "argumentele", dar folosestele altundeva si cu altcineva. Vad ca scii si cifrat sau poate numai multiplici "fituicile" pe care ai primit dispozitie sa le faci cunoscute prin orice mijloace si pe orice cai. Nu vezi ca esti pe langa subiect. Articolul se referea la d-na Andreea Vass si nicidecum la probleme religioase. "Canta la alta masa"!! Te-ai trezit si tu ca "ala" in caldare. Cautati adeptii in protopopiatul tau pentru ca s-ar putea sa ai mult de lucru. Pa!Papa! Papica!

 24. Dodo credinciosule, scuza-mi greseala de scriere (cuvantul "foloseste-le"), din cauza neatentiei si a grabei, l-am scris nedespartit.Multumesc pentru intelegere.

 25. femeia are studii, a avut functii dar nu are cei 7 ani de acasa. Se crede desteapta si superioara noua, dar, ca om este zero. Va dispare de pe scena politica ca nimeni nu o mai vrea

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.