Andreea Paul propune parintilor sa transforme cadourile pentru profesori in educatie pentru copii

24
2839
Andreea Paul propune parintilor sa transforme cadourile pentru profesori in educatie pentru copii

Salajeanca Andreea Paul, fost vicepresedinte PNL, acum activist in numele societatii civile, este si ea parinte al unei fetite in clasa I, dar si cadru didactic universitar. Le cere imperativ parintilor sa renunte la obiceiul prost de a cumpara cadouri si atentii educatoarelor, invatatoarelor si profesorilor. 

"Este primul semnal al cultivarii coruptiei si mediocritatii, înca din scoala. Nu m-am obisnuit cu frenezia unor parinti în goana dupa aceste cadouri, stresati daca este potrivit sau nu cadoul util ales, daca va fi apreciat sau nu (…) Dragi parinti, România competitiva, România buna, începe cu scoala buna! |coala buna e centrata pe elev si pe învatare, nu pe cadouri", este mesajul transmis de Andreea Paul, presedinte INACO, o comunitate non-profit de experti in diverse domenii.
Fostul deputat PNL Andreea Paul crede ca obiceiul prost al plocoanelor se perpetueaza din vina parintilor si a profesorilor.
"Vina apartine parintilor care ofera si profesorilor care accepta astfel de atentii într-un sistem profund încremenit într-o cultura bazata pe orice altceva, dar NU pe cultivarea valorilor pe care le caut pentru copiii nostri: onestitate, profesionalism, curaj, integritate, discernamânt, respect, încredere si patriotism", spune Andreea Paul.
Plus ca, subliniaza salajeanca, aruncam de fapt pe apa sambetei sute de milioane de lei noi, care ar putea fui cu adevarat utili educatiei copiilor nostri.
"Datele oficiale ale INS ne aratā cā o gospodarie a cheltuit, în medie, 48 lei pentru educatie si 1.088 lei pentru telefon, anul trecut. Faceti un calcul simplu: dacā jumatate dintre cei 2,8 milioane de copiii prescolari si scolari - primar, gimnazial si liceal - din sistemul public de învatamânt cheltuie 50 de lei în medie pentru cadouri sau atentii, suma risipita se ridica la 70 de milioane de lei. Înmultiti apoi cu numarul de sarbatori ale anului si veti constata ca anual se irosesc sute de milioane de lei, cu care s-ar fi putut cumpara sute de mii de carti utile copiilor (…) Stop cadourilor si atentiilor! Nu au ce cauta în scoala! Care va fi prima scoala publica româneasca care adopta noua atitudine!?", este mesajul Andreei Paul

 

COMENTARII

  1. Mesajul este corect si in aceasta privinta. Parintii cei mai multi nu sunt nici ei incantati de aceste momente, insa totusi nu au curajul sa rupa pisica odata. Va dau un exemplu daca educatoarele, invatatoarele ar gestiona si ar transmite macar un semnal clar ca nu au nevoie de aceste cadouri (nu de o floare) atunci lucrurile ar fi clare. Asa parintii spera ca si acel cadou contribuie la binele copilului. Total fals.

  2. cand a fost de primit...a luat cu 2 maini!! acum nu vrea sa dea nici cu una!!! Da,sunt de acord cu ceea ce spune,dar nu venind din parte ei!! ca nu prea are calitatea morala de a face asta.

  3. mai nemernicilor ce nu mai puteti voi de grija lui Como dar de cand si pana cand un besinos de ziarist il ia la intrebari de gramatica pe un deputat ales in parlamentul romaniei? foarte bine ca nu a stat Balint la discuti ca nu e la scoala pe care a terminato de mult. Ziaristul a fost un nenorocit

  4. de ce nu a inceput cu parintii?Daca nu ma insel au fost profesori,sau numai tatal a fost profesor? Poate atunci era bine ca se primea putina atentie. Este corect ce spune,dar cred ca ar trebui sa faca nu sa spuna. Eu unul am facut acest lucru si copilul meu care este tot clasa I a avut de pierdut. Nu cred ca face acest lucru si ea

  5. Un articol destul de bun ... Ma gandesc la aceasta doamna si la ce spune ea?! Doamna draga cum ai ajuns unde esti ?? Sa nu imi spui ca nu ,,DAI " PENTRU A TI SE DESCHIDE USI ?? La scoala pentru un profesor dai o suma neinsemnata , nu au facut avere din ceea ce noi parintii am dat. Sunt profesori care muncesc mult , sunt dedicati , fac activitati din timpul lor liber , uneori isi uita familiile pentru copiii nostri. Dumneata nu vezi ca sistemul de educatie se duce pe apa sambetei ?? De cat sa va legati de NIMICURI , mai bine ati investi in educatie , aveti grija de cei ce educa si de cei educati !! Nu mai stiti cu ce sa iesiti in fata presei . E o rusine !!

  6. Ce ar trebui să facă părinții cu acei bani?Să cumpere materiale didactice,covoare ,mobilier și perdele în sălile de clasă,pentru că mai marii noștri habar nu au de câte este nevoie într-o școală?Arunca niste bănci o data la 30 de ani in școală și atat investesc ei în educație.Restul să cumpere părinții și cadrele didactice.

  7. I mi plac reactiile frustratilor. Cucoana sa taca din gura, sa ne spuna cum a ajuns profesor universitar... etc. Sunt si oameni sunt si femei care reusesc in viata cu toata parerea de rau pt voi ratatilor.

  8. Nu stiu cine e acesta doamna dar are drrptate..parinti sunt oarecum obligati sa dea bani de cadouri deoarece fiecate invatator are cate unu sau doi parinti cunostinte pe care ii propune in comitetu de parinti dupa le spune ce cadou vor .Daca nu dai iti marginalizeaza copilul.Ar trebui ca directori de scoli sa ia masuri.chiar si cu florile sa nu permita mai mult decat un aranjament förar pt fiecare profesor.

  9. Cu toata parerea de rau ptr.frusstratul de la 6.59 trebuie spus ca aceasta cucoana a ajuns prof.univ.cand partidul ei s-a aflat la putere ,iar "meritele" ei au fost politice nicidecum academice.

  10. Oferta originala munca la domiciliu indata: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.