IPJ Salaj – 20 de soferi depistati in trafic cu autovehicule neinmatriculate sau neinregistrate. Vezi ce risti daca circuli cu astfel de autovehicule!

IPJ Salaj a transmis, marti 17 decembrie 2019, ca aproape 20 de soferi au fost depistati in trafic, in perioada 1 ianuarie-30 noiembrie 2019, de catre politistii rutieri, conducand autovehicule neinmatriculate sau neinregistrate. Alti patru au fost surprinsi in trafic in timp ce conduceau autovehiculele cu numar fals de inmatriculare.

rn

Potrivit articolului 334 Cod Penal, punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat, potrivit legii, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda.

rn

De asemenea, polistii avertizeaza ca punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani sau cu amenda.

rn

Totodata, tractarea unei remorci neinmatriculate sau neinregistrate ori cu numar fals de inmatriculare sau inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda, iar conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carei placute cu numarul de inmatriculare sau inregistrare au fost retrase sau a unui vehicul inmatriculat in alt stat, care nu are drept de circulatie in Romania, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *