Amenzi pentru mijloacele de transport care nu respectă măsurile de prevenire COVID-19

0
501

Autorităţile din Sălaj au desfăşurat joi, sub autoritatea Instituției Prefectului,  mai multe acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni l-a constituit prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţile desfăşurate au participat 52 de polițiști, jandarmi și polițiști locali.

Astfel, au fost verificate şapte societăţi comerciale şi 164 de persoane cu privire la respectarea restricţiilor pe perioada stării de alertă, fără a fi constatate nereguli.

De asemenea au fost verificate și 18 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.045 lei.

„Recomandăm cetățenilor să respecte în continuare normelor de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață. Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de virus”, precizează reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here