Amenzi in suma de 13.600 lei pentru zece salajeni care nu au respectat masurile de izolare la domiciliu

6
6375

 

Amenzi in suma de 13.600 lei pentru zece salajeni care nu au respectat masurile de izolare la domiciliu

La nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, echipajele mixte, formate din politisti, jandarmi si politisti locali, au efectuat verificari pentru respectarea normelor legale impuse in contextul starii de urgenta. in baza prevederilor Ordonantei Militare nr. 1/2020 privind unele masuri de prima urgenta care privesc aglomerarile de persoane si circulatia transfrontaliera a unor bunuri, au fost fost sanctionate contraventional 10 persoane cu amenzi in valoare de 13.600 lei, pentru nerespectarea masurii de izolare la domiciliu.
De asemenea, pe parcursul saptamânii trecute, politistii au desfasurat actiuni care au vizitat verificarea a 85 de agenti economici, de pe raza judetului, a caror activitate a fost suspendata in aceasta perioada, fara a fi identificate nereguli.
Politistii din Salaj continua sa actioneze in sistem integrat, pentru impunerea normelor legale in timpul starii de urgenta prin verificarea persoanelor si a societatilor comerciale, fluidizarea traficului rutier si excortarea autovehiculelor care tranziteaza judetul Salaj cu persoane care vin din afara granitelor tarii sau transporta echipamente medicale.
Nerespectarea masurilor de prima urgenta prevazute in Ordonantele Militare atrage raspunderea disciplinara, civila, contraventionala sau penala, in conformitate cu prevederile art. 27 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 1/1999, cu modificarile si completarile ulterioare.
Totodata, de la debutul epidemiei, la nivelul judetului Salaj au fost inregistrate trei dosare penale, in care sunt cercetate trei persoane.
Din totalul dosarelor penale, doua au fost inregistrate pentru infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor si un dosar penal pentru infractiunea de fals in declaratii.
Reamintim tuturor cetatenilor ca nerespectarea legislatiei in vigoare atrage raspunderea contraventionala sau penala, iar necunoasterea legii nu poate fi invocata ca scuza.

VA RUGAM SA VA INFORMATI DOAR DIN SURSE OFICIALE

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Salaj

Sursa foto - pagina FB Politia Romana

 

 

COMENTARII

  1. Cine o fi avut ideea ca in miez de noapte sa se faca anunturi la megafoane? Am cunoscuti care se trezesc la 5 dimineata pentru a merge la munca, sunt copii care dorm la acele ore tarzii. Recomandarile se pot face ziua.

  2. ramana cineva in tara asta.\r\n24 martie 2020 at 10:28\r\n\r\nizolatii astia sunt in majoritate viniturile din vestul rosu [pe harta deocamdata].Astia n-au bani decat in buzunar.Nu cont nu nimic.De unde plm sa plateasca ,doara nu-s prosti.O invatat de la sursa,recte the people of Italia cum sa smechereasca.Dk astia care ne conduc,vor fi responsabili,amenda trebe sa se transforme in bulau.Si asta repede,dk mai vreti sa mai ramana cineva in tara asta.\r\nRăspunde

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.