Amenzi de peste 50.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire și combaterea a COVID-19

1
318

Aproape 2.800 de sălăjeni au fost verificați, luni, de polițiști, jandarmi și polițiști locali privind modului în care respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cuantumul amenzilor aplicate fiind de peste 50.000 de lei.

Astfel, echipele de control au  verificat cu privire la respectarea măsurilor impuse 2.775 persoane, 168 mijloace de transport persoane, dintre care 117 au fost mijloace de transport public în comun. De asemenea au fost verificate și 137 societăți comerciale, dintre care 62 au fost restaurante/terase/alte medii de interes.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 121 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 100 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 21 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Alte 16 sancțiuni au fost aplicate de jandarmii salajeni, dintre care 13 pentru nepurtarea măștii de protecție, iar trei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind deplasarea.

Alături de polițiști și jandarmi, în acțiuni au fost angrenați și polițiști locali. Aceștia din urmă au aplicat 10 sancțiuni contraventionale, dintre care patru pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și șase pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea. 

Totodată, au fost desfășurate și 12 acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate de forțele de ordine se ridică la suma de 50.750 lei.

În activități au fost angrenați  111 polițiști, 79 jandarmi și 29 polițiști locali.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al Judeţului Sălaj, prin inspecția de prevenire și personalul operativ a desfășurat, luni, acțiuni de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus, astfel:

–  22 misiuni de informare a populaţiei cu privire la regulile/măsurile de limitare şi răspândire a noului coronavirus, din 11 UAT- uri cu localitățile aferente, care au depășit incidența cumulată a cazurilor Covid 19, de 1,5 respectiv 3 la mia de locuitori,  în ultimele 14 zile, prin mesaje preînregistrate din autoturisme;

– 2 acțiuni independente pe linia respectării regulilor şi măsurilor impuse de legislaţia în vigoare pe linia Covid 19, în care au fost verificați 38 de operatori economici și 7 instituții. 

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.