Amenzi de până la 5.000 lei sau închisoare pentru nerespectarea restricțiilor

2
3350

Persoanele care nu poartă masca de protecție riscă, pe lângă faptul că se pot îmbolnăvi sau pot îmbolnăvi alte persoane, amenzi de la 500 la 2.500 de lei. Cei pentru care a fost dispusă măsura izolării la domiciuliu și părăsesc locuința vor fi amendați cu sume cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei.

În localitățile aflate în carantină, lipsa declarației pe propria răspundere vă poate costa tot între 1.000 și 5.000 de lei.

Cei amendați au posibilitatea de a plăti doar jumătate din valoarea sancțiunilor dacă le achită în termen de 15 zile de la momentul înmânării sau comunicării procesului-verbal de contravenție.

În schimb, declarațiile false pot avea consecințe penale. Dacă declarația pe propria răspundere este completată cu informații neadevărate, cel care a completat-o și o prezintă la solicitarea organelor de control abilitate riscă amendă penală sau chiar pedeapsa cu închisoarea de la șase luni și doi ani, fapta fiind asimilată infracțiunilor de fals în declarații și uz de fals.

2 COMENTARII

  1. Dar politaiul ala nu se va teme k trebe sa isi cumpere paine si nu va fi inbracat politai si se va intalni cu persoana ce la amendat c va zice rl in momentul ala k nu va fi nimeni sa il mai apere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.