Amenzi de aproape 19.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală

0
395

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse pe perioada stării de alertă, în zone aglomerate, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, informează Instituția Prefectului Sălaj.

La activitățile desfășurate au participat 123 de efective, dintre care 68 de polițiști, 34 jandarmi și 21 polițiști locali. Astfel, au fost verificate 63 de societăți comerciale, fără a fi constatate nereguli.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate au fost verificate și 366 de persoane cu privire la respectarea restricțiilor pe perioada stării de alertă, 43 dintre acestea fiind sancționate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. Alte 27 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială (Legea 61/1991).

Totodată a fost organizată și o acțiune punctuală în cadrul căreia au fost legitimate 61 de persoane și verificate 37 de autoturisme. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la suma de 18.665 lei.

“Vă recomandăm în continuare să păstrați distanța fizică, să purtați masca de protecție și să nu vă expuneri la riscuri. Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”, subliniază autoritățile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here