Amenzi de 172.000 lei pentru munca la negru si ore suplimentare neplatite

3
260

41 de agenti economici salajeni, din 74 verificati, au fost amendati de Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj pentru ca nu au respectat prevederile legale cu privire la declararea contractelor de munca si plata orelor suplimentare efectuate de salariati.

Valoarea amenzilor aplicate ‘nsumeaza 172.000 lei. Au fost date si 62 avertismente.

Au fost depistate 6 persoane care munceau fara a avea intocmit contract individual de munca, angajatorii fiind sanctionati contraventional.

Alte incalcari ale prevederilor legale pentru care s-au aplicat amenzi se refera la nerespectarea prevederilor legale privind repausul saptamânal, nerespectarea dispozitiilor legale privind sarbatorile legale, nerespectarea obligatiei de a tine evidenta orelor de munca prestate de catre fiecare salariat, nerespectarea termenelor de transmitere a elementelor suspendarii contractelor individuale de munca in registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic.

Deficientele pentru care s-au aplicat avertismente se refera la nerespectarea obligatiei pastrarii copiei contractului individual de munca pentru toti salariatii din locul de munca respectiv, nerespectarea dispozitiilor legale privind munca suplimentara, respectiv munca de noapte, nerespectarea termenelor de transmitere a elementelor contractelor individuale de munca, a modificarii acestora in registrul general de evidenta a salariatilor in format electronic, respectiv completarea registrului cu date eronate sau incomplete, nerespectarea obligaţiei de a transmite reprezentanţilor angajaţilor informaţiileprivind stabilirea cadrului general de informare si consultare a angajaţilor, nerespectarea obligatiei de a pune la dispozitia inspectorilor de munca documentele si informatiile solicitate necesare controlului, nerespectarea obligatiei de a transmite trimestrial situatia privind contractele de mediere incheiate si persoanele angajate in strainatate.

Masurile pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de covid-19, respectate si nu prea…

in cursul lunii iunie, inspectorii de munca au verificat 74 agenti economici pentru a vedea daca sunt respectate normele legale privind prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de coronavirus.

ITM a constatat ca, la unii agenti economici, nu a fost efectuata instruirea suplimentara a lucratorilor cu privire la riscurile pe care le presupune infectia cu coronavirus si masurile care se impun, nu au fost consemnate in fisele individuale ale lucratorilor instructiunile proprii de prevenire a contaminarii cu coronavirus, nu s-a efectuat triajul epidemiologic la intrarea in unitate, au fost gasiti lucratori care nu utilizeaza echipamentul individual de protectie, evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnaviri profesionale nu a fost efectuata pentru toate locurile de munca, blocarea cailor de iesire de in caz de urgenta respectiv a iesirilor propriu-zise, controlul medical la angajare sau cel periodic nu se efectueaza conform prevederilor legale.

3 COMENTARII

  1. Da Comfrig a fost verificat? La pensie te trezești că contractul de munca era parțial, cu toate că tu stăteai și sâmbăta și duminică și în timpul săptămânii

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.