Amendă de 10.000 de lei la un botez în Jibou

0
7960

Un agent economic din Jibou a fost sancționat sâmbătă cu 10 mii de lei de către polițiști pentru organizarea unui botez, cu încălcarea reglementărilor în vigoare. „Polițiștii desfășoară în continuare activități pentru prevenirea răspândirii noului virus.(…)Sănătatea și viața dumneavoastră sunt cele mai importante. Vă rugăm să nu vă expuneți la riscuri și să fiți responsabili”, spune Maria Cristea, purtător de cuvânt al IPJ Salaj.

Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj a adoptat încă de săptămâna trecută o hotărâre prin care activitatea barurilor, restaurantelor și sălilor de jocuri de noroc se suspendă pe raza localităților unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a depășit valoarea de 3/1000 locuitori.

Totuși, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective, iar activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în aceste spații, în localitățile menționate.

În același timp, sunt permise prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt: terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, cu asigurarea unei distanțe de minimum doi metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

Măsurile se vor menține până când rata incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile va ajunge sub valoarea de 1,5/1000 locuitori, de regulă 7 zile consecutiv.

CJSU Sălaj a decis să permită organizarea de cursuri de instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, cu participarea cel mult a unui număr de 50 de persoane în interior si de maximum 100 persoane în exterior și cu respectarea regulilor de distanțare fizică, a principiilor și măsurilor generale prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1.228 din 3 iulie 2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care trebuie implementate de către cei care organizează cursuri de perfecționare, formare, instruire și workshopuri pentru adulți, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene, precum și unele activități specifice organizate de către instituțiile cu atribuții în domeniul apărării naționale, ordinii și siguranței publice și cele din domeniul diplomatic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.