SondajRSS Feed

Ambulantierii au protestat ieri si au obtinut promisiuni ca nu li se taie din sporuri

12 Octombrie 2017

O delegatie de 10 angajati ai Serviciului de Ambulanta Salaj a fost prezenta ieri, alaturi de sindicalistii FNSAR (Federatia Nationala Sindicala Ambulanta din Romania) la protestul de la sediul Ministerului Muncii, la ora 9:30. La ora 11:30, protestatarii s-au mutat la sediul Ministerului Sanatatii, unde, dupa o jumatate de ora de proteste, ministrul Florian Bodog a coborat din birou si le-a dat asigurari ca toate revendicarile lor vor fi respectate.

Sindicalistii din Salaj, ’n frunte cu liderul sindical Anca Opris, au plecat din Zalau marti seara pentru a ajunge la protestele de ieri dimineata din Bucuresti.
"Revendicarile sunt aceleasi pe care le-am enumerat si la Zalau. Suntem o delegatie de 10 persoane, care am venit cu masinile personale la Bucuresti, cu sprijinul sindicatului FNSAR. Am pornit aseara (marti – n.r.) la 22:00 si am ajuns la 7:30 la Bucuresti. Protestele au ’nceput la sediul Ministerului Muncii la ora 9:30, dupa care ne-am mutat la 11:30 la sediul Ministerului Sanatatii. La ora 12:00, ministrul Florian Bodog a coborat sa vorbeasca cu noi. Ministrul ne-a spus ca ne asigura de toata sustinerea lui, ca nu ni se vor taia sporurile si ca salariile din sanatate nu vor avea de suferit conform noii grile de salarizare si modului de calcul al sporurilor. Noi consideram reactia ministrului una foarte buna si ’i multumim pentru sustinerea verbala, dar vrem sa o vedem si pe cea faptica. “n continuare, astazi (ieri, miercuri – n.r.), la ora 13:30 mergem sa protestam la Ministerul Finantelor, dupa care, gata. La acest protest au participat ’n jur de 1.000 de protestatari din toate Serviciile de Ambulanta din tara. De exemplu, di

Ambulantierii au protestat ieri si au obtinut promisiuni  ca nu li se taie din sporuri
n Cluj au venit 63 de persoane, din Vrancea 30. Suntem foarte multi. Protestul nu a afectat capacitatea de munca a Serviciilor de Ambulanta. Urmatorii pasi sunt ca asteptam ’n scris un punct de vedere al Ministerului Sanatatii. Astazi (ieri, miercuri – n.r.) la ora 15:30 presedintele FNSAR Gheoghe Chis are o ’ntalnire cu ministrii Florian Bodog si Olguta Vasilescu la sediul Ministerului Sanatatii. Dupa ’ntalnire ni se vor comunica deciziile luate si vom vedea ce vom face ’n continuare, ’n functie de rezultatul acestei ’ntalniri. “n cazul ’n care rezultatul acestei ’ntalniri nu ne este favorabil, continuam protestele. Vom veni cu miile ’nca odata la Bucuresti, dupa care, daca ’n continuare nu ne vor asculta doleantele, se va aplica greva generala, care ’nseamna reducerea capacitatii de munca ale Serviciilor de Ambulanta la 30 la suta", ne-a declarat ieri din mijlocul protestelor liderul sindical FNSAR Salaj, Anca Opris.
Ambulantierii au sporuri si de 75 la suta din salariile de baza, care sunt cuprinse intre 2.000 de lei si 5.000 de lei. Se tem ca aceste sporuri vor fi limitate, conform prevederilor din Legea salarizarii, la maxim 30 la suta din salariul de baza.

Vizualizari 1003
Comentarii articol

>

in 12 Octombrie 2017 1:13

Munca grea au ambulantierii :)

>

in 12 Octombrie 2017 13:00

ma bucur foarte mult. sa stiti ca asta se datoreaza si lui Liviu Balint care ieri toata ziua a exercitat presiune sa rezolve aceasta problema multumim como

>

in 12 Octombrie 2017 13:22

CAM GRASI AMBULANIERII ASTIA !!!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.