SondajRSS Feed

Corespondenta de la trimisii nostri speciali in Basarabia, Eduard Farcas si Adrian Mastan

Am ajuns in Razeni, la fratii nostri de peste Prut

16 Martie 2018

Cu ocazia Centenarului, sarbatoarea implinirii a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, Graiul Salajului a facut demersurile pentru reeditarea istoriei. 

Am vrut sa aniversam Unirea prin infratirea oficiala a satului lui Iuliu Maniu, Badacin, din comuna Pericei, cu satul Razeni din comuna cu acelasi nume din Basarabia, locul de bastina al lui Ion Inculet, care, asa cum a facut Iuliu Maniu pentru Transilvania, a pus umarul la Unirea Basarabiei cu Romania la 27 martie 1918.
Initiativa ziarului judetului Salaj a fost bine primita de autoritatile din judet, asa ca ne bucuram de implicarea Prefecturii si de sprijinul deplin al primarul comunei Pericei, Boncidai Csaba. Iar Din Razeni, primarul Ion Cretu ne-a transmis bucuria oamenilor din comuna pe care o conduce pentru infratire.
Pe 27 martie, la Badacin va avea loc, asadar, un eveniment istoric. Pe biroul de lucru al fostului prim-ministru al Romaniei, Iuliu Maniu, se va semna oficial ACORDUL de “NFR}{IRE si COLABORAE intre comuna Razeni si comuna Pericei. Cele doua comune isi dau mana oficial pentru a reedita marele eveniment din 27 martie 1918, cand Basarabia s-a unit cu Romania.
Din comuna Razeni este originar Ion Inculet, semnatarul Unirii Basarabiei, dar si Ion Pelivan, membru al Sfatului {arii care a avut o contributie importanta la unirea Basarabei cu Patria Mama.

 

Razeniul simte romaneste

Suntem de miercuri in Razeni, la doar cativa kilometri de Chisinau. Am venbit sa ne vedem fratii inaintea evenimentului din 27 martie, cand o delegatie din comuna lui Ion Inculet ne va intoarce vizita pentru a semna infratirea cu Pericei.
Sa spunem, printre altele, ca am fost primiti romaneste. Am fost asteptati de primarul Ion Cretu la aeroport si am fost invitati sa vdem cat de romaneste simt oamenii din Razeni, sa vedem ca memoria lui Ion Inculet s-a pastrat vie.
Majoritatea populatiei din Razeni vorbeste si simte romaneste. Oamenii de aici sunt mandri ca sunt romani. La Liceul din sat se invata istoria romanilor. La Primaria din Razeni, drapelul tricolor este la loc de cinste. Si se bucura de orice semn de apropiere a Razeniului de Romania. Spera la unire.

Prutul este un rau, nu o granita

Am ajuns la Liceul Teoretic "Ion Pelivan" din Razeni, unde era in curs o ora de istorie cu profesorul Volohov Nina. Se vorbea despre Romania si despre Ion Inculet. Elevii sunt receptivi si se bucura sa afle cum inaintasul lor a contribuit la realizarea marelui eveniment istoric din 1918. La Liceu, toata lumea a primit vestea infratirii Razeniului cu Periceiul cu un zambet pornit dintr-un suflet de roman.
Directorul adjunct al liceului, Ion Cotorobai, este si preot ortodox la Biserica Sfantul Nicolae din Razeni si ne-a povestit ca pentru ei evenimentul pe care il vom organiza este o bucurie. Preotul ne-a spus ca simte romaneste si ca familia sa a fost deportata de sovietici in Siberia.
"Ion Inculet este o personalitate cu care ne mandrim si care ne face cinste ca este din Razeni. Familia mea a fost deportata in Siberia, iar eu simt si traiesc romaneste", ne-a spus preotul.
Svetlana Bivol este profesoara de limba romana si bibliotecar in sat. Ne spune ca pentru satenii din Razeni, Prutul nu este o granita, este doar un rau.
"Noi nu trecem Prutul ca si cum am merge in alta tara, trecem Prutul ca pe orice alt rau din Moldova", ne-a spus profesoara.
La ora de limba romana, profesoara a lamurit scurt lucrurile pentru copii legat de discutiile despre "limba moldoveneasca". Le-a spus elevilor ca nu pot fi doua limbi diferite, dar la fel; limba romana este limba romana si in Romania si in Basarabia.
Aflam surprinsi ca profesoara a ajuns anul trecut chiar si in Salaj. "”n Salaj sunt oameni deosebiti, deschisi si caldurosi. Mi-a placut foarte mult vizita din Salaj. Am vizitat Zalaul, am fost la biblioteca, mi-am facut o impresie foarte buna despre fratii nostrii din Salaj", ne-a spus vizibil bucuroasa ca venim din

Am ajuns in Razeni, la fratii nostri de peste Prut
Salaj.


Ansambluri romanesti de cantece si dansuri
romanesti la Casa de Cultura Ion Inculet

Casa de Cultura din Razeni a primit in anul 2011 numele de Casa de Cultura Ion Inculet. Aici sunt zeci de copii care invata dansuri populare si cantece. Printre acestea, sunt foarte multe cantece patriotice romanesti si dansuri populare. Ansamblurile de la Razeni au participat de nenumarate ori la Festivaluri Nationale si Internationale de Folclor din Romania. “si doresc ca anul acesta sa ajunga la Festivalul de Folclor din Zalau "Ecouri Mesesene", sa reprezinte prin muzica si dans cultura din Razeni.

Statie de autobuz pictata in tricolor

Pe numeroase ziduri din sat sunt scrise cu graffity mesaje de unire cu Romania. Pe un zid de langa gradinita a fost desenat un steag mai mare pe care scrie "Unirea, obiectiv national".
Statia de autobuz din centrul satului Razeni a fost realizata de noua de administratia primarului Ion Cretu. Cei trei pereti ai statiei de autobuz au fost pictati in culorile drapelului Romaniei.


Primarul Ion Cretu apreciaza mult
deschiderea Romaniei fata de Razeni

Primarul comunei Razeni, Ion Cretu, ales prima data in anul 2011, simte romaneste. Se bucura de apropierea Romaniei fata de Razeni. Primarul Cretu ne-a declarat ca "infratirea care rememoreaza evenimentele din urma cu o suta de ani este o bucurie pentru noi". "Ne bucuram de apropierea fata de Romania si de Pericei. Mai avem colaborari cu sate si orase Romanesti si ne bucuram de apropierea acestora fata de noi. Este un eveniment foarte important pentru noi initiativa ziarului dumneavoastra de a uni comuna lui Ion Inculet cu comuna omologului sau din Transilvania, Iuliu Maniu", ne-a spus primarul Cretu.
Primarul Cretu este un pro-european convins. Si-a declarat independenta fata de orice partid politic si lupta singur cu fortele proprii pentru dezvoltarea comunei. Steagul Uniunii Europene este arborat de mai mult timp pe sediul administrativ al Primariei din Razeni.
Razeniul este foarte apreciat si in capitala Moldovei, Chisinau, pentru romanismul de aici.

Iuliu Maniu va avea un bust in Razeni

Pe locul fostei scoli din sat, administrtia condusa de Ion Cretu va amenaja in anul centenarului un parc cu alei pietonale. “n parc se va amenaja si o alee a personalitatilor, unde va avea avea un bust si Iuliu Maniu.
"Pentru ca ne infratim cu comuna Pericei, un loc de seama in comuna noastra il va avea si Iuliu Maniu. Pe aleea din parc unde amplasam busturile inaintasilor unionisti din Razeni va avea un loc de cinste si Iuliu Maniu", ne-a spus primarul Cretu.


Expozitii dedicate lui Ion Inculet

“n orice institutie publica ajungi la Razeni, exista cate o expozitie care il omagiaza pe Ion Inculet, dar si pe ceilalti unionisti din Moldova.
La Liceul din Razeni expozitia ii este dedicata atat lui Inculet, cat si lui Ion Pelivan. Tot in cadrul expozitiei sunt si fotografii cu Razeniul de pe vremuri.
O astfel de expozitie care omagiaza memoria lui Ion Inculet este si in Casa de Cultura care ii poarta numele.
La Biblioteca Sateasca a fost amenajata o expozitie cu toti unionistii din raionul (n.r. - echivalentul judetului in Romania) Ialoveni, care au contribuit la realizarea Unirii din 1918. Si aici un loc de cinste il au Ion Inculet, Ion Pelivan si Elena Alistar, singura femeie din Sfatul {arii, care a decis Unirea la 1918.

 

Vizualizari 2376
Comentarii articol

>

in 16 Martie 2018 6:00

Felicitări pentru articol!

>

in 16 Martie 2018 7:00

como face unirea

>

in 16 Martie 2018 7:54

Sa imi spuna si mie cineva care e programul la gsm din jibou de unde se scrie intens?

>

in 16 Martie 2018 7:54

Sa imi spuna si mie cineva care e programul la gsm din jibou de unde se scrie intens!

>

in 16 Martie 2018 8:20

Alo Protecția consumatorului, Itm, ANAF aude cineva ?Va e frica de circarii de la USR?

>

in 16 Martie 2018 11:27

Pentru 7:00 unirea cu limba ta in dos la el

>

in 16 Martie 2018 17:04

Eduard si USR fac marea unire!

bravo !>

in 16 Martie 2018 18:05

Felicitari ! In sfarsit un articol placut lecturii si inimii . Traiasca Basarabia !

>

in 16 Martie 2018 21:39

Te feliciți singur?

>

in 17 Martie 2018 8:36

abia asteapta rusii sa fim vecini cu ei.. !!!

program gsm Jibou>

in 17 Martie 2018 20:29

pentru mai mare, sau ce simbol folosești - Mai bine faci un drum la Jibou decât să tot verifici ip-uri.

împrumut oferta usor si rapid>

in 18 Martie 2018 0:27

împrumut! împrumut! împrumut!!!Sunteţi în căutarea pentru o companie de renume și acreditate de împrumut privat, care oferă împrumuturi oportunitate durata de viaţă.Va oferim toate tipurile de credite într-o foarte repede şi modalitate uşoară, Credite personale, credite auto, credite ipotecare, student împrumuturi, împrumuturi de afaceri, credite de investitii, consolidarea datoriilor şi multe altele.Au fost respinse de către bănci și alte instituții financiare?Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau un credit ipotecar? Nu arata mai mult ca suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare un lucru de domeniul trecutului.Am împrumuta fonduri pentru a persoanelor fizice şi companii care au nevoie de asistență financiară la o rată de 2 %.Nu numărul de securitate socială necesară și nici o verificare de credit necesare, 100 % garantat.Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim asistenţă încredere şi susţinere şi vom fi bucuroşi să vă oferim un împrumut.Apoi trimite-ne un e-mail la: (anitagerardloanfirm@gmail.com) pentru a aplica pentru un împrumut

>

in 18 Martie 2018 17:29

Initiativa de laudat!

IMPRUMUT>

in 19 Martie 2018 3:56

Împrumutul AVANT este o organizație de împrumut aprobată de guvern și în cooperare cu Banca Centrală. Compania noastră este dedicată în principal serviciilor bancare și financiare și oferă împrumuturi companiilor, împrumuturi individuale, economii și toate tipurile de împrumuturi. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de un împrumut, contactați-ne rapid prin e-mail:\r\navantloanson@gmail.com

>

in 19 Martie 2018 3:56

Draga mea, chiar îți voi mulțumi pentru binele făcut, ajutându-mă și astăzi am primit împrumutul de 160.000 de lei pentru a-mi rezolva nevoile\r\nAm primit pe telefonul meu în această dimineață mesajele de confirmare de la BNP PARIBAS BANK în Transilvania și am obținut cu succes împrumutul pe contul meu\r\nVă mulțumesc pentru marea doamnă Teresa Pedro pentru că îmi păstrez încrederea în tine și prin harul lui Dumnezeu, din fericire, au fost îndeplinite cu succes\r\nMulțumesc foarte mult\r\nDe asemenea, vă voi informa pe prietenii și pe cei dragi care au nevoie de împrumut și trebuie să vă întâlniți în același mod ca mine\r\nVă mulțumesc foarte mult doamnă Teresa Pedro, mă rog ca Dumnezeu să fie cu voi\r\nContactați-vă pe mama Teresa prin e-mail:\r\nteresapedro200@gmail.com

IMPRUMUT>

in 19 Martie 2018 3:57

Draga mea, chiar îți voi mulțumi pentru binele făcut, ajutându-mă și astăzi am primit împrumutul de 160.000 de lei pentru a-mi rezolva nevoile\r\nAm primit pe telefonul meu în această dimineață mesajele de confirmare de la BNP PARIBAS BANK în Transilvania și am obținut cu succes împrumutul pe contul meu\r\nVă mulțumesc pentru marea doamnă Teresa Pedro pentru că îmi păstrez încrederea în tine și prin harul lui Dumnezeu, din fericire, au fost îndeplinite cu succes\r\nMulțumesc foarte mult\r\nDe asemenea, vă voi informa pe prietenii și pe cei dragi care au nevoie de împrumut și trebuie să vă întâlniți în același mod ca mine\r\nVă mulțumesc foarte mult doamnă Teresa Pedro, mă rog ca Dumnezeu să fie cu voi\r\nContactați-vă pe mama Teresa prin e-mail:\r\n(teresapedro200@gmail.com)

IMPRUMUT>

in 19 Martie 2018 3:58

Împrumutul AVANT este o organizație de împrumut aprobată de guvern și în cooperare cu Banca Centrală. Compania noastră este dedicată în principal serviciilor bancare și financiare și oferă împrumuturi companiilor, împrumuturi individuale, economii și toate tipurile de împrumuturi. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de un împrumut, contactați-ne rapid prin e-mail:\r\n(avantloanson@gmail.com)

Poti sa o obtii>

in 20 Aprilie 2018 17:51

Buna,\r\n\r\nPrivind pentru un împrumut de consolidare a datoriilor, împrumuturi negarantate, împrumuturi pentru afaceri, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi personale, capital de risc etc. Sunt creditor privat, acord credite companiilor și persoanelor fizice cu dobânzi scăzute și ratele rezonabile ale dobânzii de 3%. Trimiteți la: lucaswesleyloans453@gmail.com

BG/SBLC>

in 27 Mai 2018 13:13

Finding a genuine provider of financial instrument is very challenging but\r\nwe are certified Financial Instrument providers in Ireland. Presently, we\r\nonly focus on BG/SBLC for Lease and Sale transactions. However, our Lease\r\nBG/SBLC is 4+1% and Sale at 32+1%.\r\n\r\nShould you find this interesting and acceptable? Kindly, contact us and we\r\nshall review and respond with draft Contract/MOU within 48hrs maximum.\r\n\r\nPlease request for full procedure details if interested.\r\n\r\nFor further inquiry contact:\r\nName : Donagh Sheridan\r\nE-mail : abdovfinancail.ltd@gmail.com\r\nSkype id : abdovfinancail.ltd@gmail.com

BG/SBLC >

in 20 August 2018 16:46

We specialized in Bank Guarantees (BG), Standby Letters of Credit (SBLC), Mid Term Notes (MTNs), Long Term Notes, Private Placement Programs (PPP), Montization and other financial assistance from Top AAA rated banks (Prime Bank) in Europe, Middle East or USA. Lease price BG/SBLC is 4+2% and Sale at 32+2%.\r\n\r\nIntermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients with healthy commissions paid and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.\r\n\r\nFor further inquiry contact Us Via :\r\n\r\nEmail:- inquiry.emeraldfinanceltd@gmail.com\r\n\r\nWhatsApp : +1-8127-816282\r\n\r\nSkype :- emeraldfinanceltd\r\n\r\nWe have Connections at the highest level at top AAA banks around the world !!! DON'T LOOSE YOUR DEAL, LET US HELP YOU , CONTACT US TODAY !!!.

BEST OFFER BG/SBLC FOR LEASE OR SALE>

in 28 August 2018 0:54

Finding a genuine provider of financial instrument can be very challenging but we are certified Financial Instrument providers in Ireland. \r\nPresently, we are only focused on BG/SBLC for Lease and Sale transactions. \r\nHowever, our Lease BG/SBLC is 4+2% and Sale at 32+2%.\r\nShould you find this interesting and acceptable, Please kindly contact us aswe shall review and respond with draft Contract/MOU within 48hrs maximum.\r\nPlease request for full procedure details if interested.\r\nFor further inquiry contact: \r\n\r\nName : Rafferty Vandor\r\nE-mail : raffertyvandor@gmail.com\r\nSkype id : raffertyvandor@gmail.com

Loan>

in 29 August 2018 14:03

Sunt Anna pe nume. Locuiesc în Statele Unite ale Americii, vreau să folosesc acest mediu pentru a avertiza toți solicitanții de împrumuturi să fie foarte atenți, deoarece există escrocilor peste tot. Acum câteva luni am fost îngrădit financiar și, din cauza disperării mele, am fost scamat de mai mulți creditori online. Aproape că am pierdut speranța până când un prieten de-al meu mi-a spus un creditor foarte fiabil, numit episcopul Elijah, care mi-a împrumutat un împrumut de 700.000 de dolari sub 72 de ore fără nici un stres. Dacă aveți nevoie de orice fel de împrumut, contactați-l acum prin: (bishopelijahloanfirm002@hotmail.com) SAU WhatsApp: +2349035555247 Folosesc acest mediu pentru a alerta toți solicitanții de împrumut din cauza dracului pe care l-am trecut în mâinile acei creditori fraudulosi. Și nu vreau nici măcar vrăjmașul meu să treacă printr-un astfel de iad pe care l-am trecut în mâinile acelor creditori online frauduloși. Vreau, de asemenea, să mă ajuți să transmită această informație altora care mai au nevoie de un împrumut odată ce ai de asemenea, primiți împrumutul de la Episcopul Ilie, mă rog ca Dumnezeu să-i dea o viață lungă.\r\n\r\nDumnezeu să-l binecuvânteze pentru totdeauna.\r\n\r\nAnna Vegas

>

in 29 August 2018 14:04

Sunt Anna pe nume. Locuiesc în Statele Unite ale Americii, vreau să folosesc acest mediu pentru a avertiza toți solicitanții de împrumuturi să fie foarte atenți, deoarece există escrocilor peste tot. Acum câteva luni am fost îngrădit financiar și, din cauza disperării mele, am fost scamat de mai mulți creditori online. Aproape că am pierdut speranța până când un prieten de-al meu mi-a spus un creditor foarte fiabil, numit episcopul Elijah, care mi-a împrumutat un împrumut de 700.000 de dolari sub 72 de ore fără nici un stres. Dacă aveți nevoie de orice fel de împrumut, contactați-l acum prin: (bishopelijahloanfirm002@hotmail.com) SAU WhatsApp: +2349035555247 Folosesc acest mediu pentru a alerta toți solicitanții de împrumut din cauza dracului pe care l-am trecut în mâinile acei creditori fraudulosi. Și nu vreau nici măcar vrăjmașul meu să treacă printr-un astfel de iad pe care l-am trecut în mâinile acelor creditori online frauduloși. Vreau, de asemenea, să mă ajuți să transmită această informație altora care mai au nevoie de un împrumut odată ce ai de asemenea, primiți împrumutul de la Episcopul Ilie, mă rog ca Dumnezeu să-i dea o viață lungă.\r\n\r\nDumnezeu să-l binecuvânteze pentru totdeauna.\r\n\r\nAnna Vegas

We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC>

in 2 Septembrie 2018 13:17

We are authorized Financial consulting firm that work directly with\r\nA rated banks eg Lloyds Bank,Barclays Bank,HSBC bank etc\r\n\r\nWe provide BG, SBLC, LC, LOAN and lots more for clients all over the world.\r\n\r\nWe are equally ready to work with Brokers and financial\r\nconsultants/consulting firms in their respective countries.\r\n\r\nOur procedures are most reasonable and safest as we operate a 100% financial risk free process which entails that the issuing and receiving bank continues the transaction immediately after DOA is countersigned \r\n\r\nWe hope to establsih a long term business relationship with you even after this first trial\r\n\r\nRegards\r\nWALSH SMITH, ROBERT\r\nemail : info.iqfinanceplc@gmail.com\r\nskype: cpt_young1\r\nTel contact: +447031968934

BEST OFFER BG/SBLC FOR LEASE OR SALE>

in 7 Septembrie 2018 0:33

Finding a genuine provider of financial instrument can be very challenging but we are certified Financial Instrument providers in Ireland. \r\nPresently, we are only focused on BG/SBLC for Lease and Sale transactions. \r\nHowever, our Lease BG/SBLC is 4+2% and Sale at 32+2%.\r\nShould you find this interesting and acceptable, Please kindly contact us aswe shall review and respond with draft Contract/MOU within 48hrs maximum.\r\nPlease request for full procedure details if interested.\r\nFor further inquiry contact: \r\n\r\nName : Rafferty Vandor\r\nE-mail : raffertyvandor@gmail.com\r\nSkype id : raffertyvandor@gmail.com

IMPRUMUT>

in 18 Septembrie 2018 20:20

Căutați un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Deaux Finance Limited oferă împrumuturi companiilor și persoanelor fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. vă rugăm să ne contactați prin e-mail; (deauxfinance@gmail.com)\r\nManager: Helen Wilson\r\nE-mail: (helenwilson719@gmail.com)\r\nMulțumesc

We are direct providers of Fresh Cut BG, SBLC>

in 24 Septembrie 2018 21:32

We are authorized Financial consulting firm that work directly with\r\nA rated banks eg Lloyds Bank,Barclays Bank,HSBC bank etc\r\n\r\nWe provide BG, SBLC, LC, LOAN and lots more for clients all over the world.\r\n\r\nWe are equally ready to work with Brokers and financial\r\nconsultants/consulting firms in their respective countries.\r\n\r\nOur procedures are most reasonable and safest as we operate a 100% financial risk free process which entails that the issuing and receiving bank continues the transaction immediately after DOA is countersigned \r\n\r\nWe hope to establsih a long term business relationship with you even after this first trial\r\n\r\nRegards\r\nWALSH SMITH, ROBERT\r\nemail : info.iqfinanceplc@gmail.com\r\nskype: cpt_young1\r\nTel contact: +447031968934\r\nRegistered No: 04374045

Oferta de împrumut>

in 29 Noiembrie 2018 7:50

Oferta de împrumut\r\nCăutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Oferim toate tipurile de împrumuturi de orice fel companiilor și persoanelor fizice, la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare sunt sigure, autentice și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (citrusloans48@gmail.com)\r\nMulțumesc

>

in 7 Decembrie 2018 0:57

Salut,\r\nSunt dna Ivana Pedro, creditor legal împrumutat. Ai nevoie de ajutor financiar? Sunteți în orice criză financiară sau aveți nevoie de fonduri pentru a vă începe propria afacere? Aveți nevoie de fonduri pentru a vă rezolva datoriile sau pentru a vă achita facturile? Aveți un proiect neterminat la îndemână din cauza unei finanțări necorespunzătoare? Aveți un scor de credit scăzut și sunteți greu să obțineți servicii de capital de la băncile locale și alte instituții financiare? Aveți nevoie de bani pentru a investi în anumite domenii de specializare. Iată o oportunitate pentru a obține împrumutul dvs. astăzi pentru a vă rezolva toate problemele financiare. Contactați-ne acum prin e-mail la (ivanapedro85@gmail.com)\r\n\r\nOferim toate tipurile de împrumuturi de orice sumă aveți nevoie la o rată de dobândă ieftină și accesibilă. Procesul nostru de capital și de creditare este 100% garantat și securizat, suntem o companie de împrumut reputație, legitimă și acreditată. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar. Deci, vă rugăm să ne contactați astăzi prin e-mail la (ivanapedro85@gmail.com)

Ofert? de împrumut de 3%>

in 17 Ianuarie 2019 18:53

Aveți nevoie de asistență financiară de orice fel? Imprumuturi personale? Împrumuturi de afaceri? Credite ipotecare?\r\nFinanțarea din agricultură și proiect? Noi oferim împrumuturi la rata dobânzii de 3%! Contactați: (gkfinance01@gmail.com)\r\n\r\nCu sinceritate,\r\nDaniel Demetrios\r\ngkfinance01@gmail.com\r\n\r\nOfertă de împrumut de 3%

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.