Alegerile din Fildu de Jos pentru functia de primar au loc duminica, taman dupa furtuna si inundatii

40
1862
Alegerile din Fildu de Jos pentru functia de primar au loc duminica, taman dupa furtuna si inundatii

Duminica au loc alegeri pentru functia de primar in comuna Fildu de Jos. Dupa decesul primarului Ioan Mangau, care a condus comuna din anul 2008 pana in 12 octombrie 2016, cand si-a dat duhul, ar fi trebuit sa aiba loc alegeri de primar in decurs de 90 de zile. Dar e bine si dupa 270 de zile. "n perioada scursa de la decesul lui Ioan Mangau, din toamna,   functia de primar interimar a fost detinuta de viceprimarul  Mate Tamas, iar viceprimar a fost ales de consilieri Viorel Antal, pe vremea aceea membru PSD, iar acum candidat la functia de primar din partea PMP la alegerile de duminica. A plecat din PSD sa poata candida de la PMP, pentru ca partidul condus in Salaj de Tiberiu Marc l-a preferat pe Albert Nicolae de candidat.

Patru sectii de votare si patru candidati

Ieri am luat legatura cu Firuta Paun, secretar al Primariei din comuna Fildu de Jos, care a precizat ca localitatea este pregatita pentru evenimentul electoral de duminica, ca sunt eligibile patru persoane la functia de primar al comunei si ca are convingerea ca nu vor fi incidente si va castiga cel mai bun.
Pentru alegerile partiale din comuna Fildu de Jos de duminica, 11 iunie, vor fi deschise patru sectii de votare in localitatile Fildu de Jos, Fildu de Mijloc, Fildu de Sus si Tetis, la o populatie de 1.441 de locuitori.
Patru sunt si persoanele care ravnesc la functia de primar al comunei Fildu de Jos - Antal Viorel (PMP), Albert Nicolae (PSD), Racasan Daniel (PNL) si Balasa Mircea (ALDE).

Vicepresedintele PSD din Fildu de Jos,
Marcela Mangau, sotia primarului defunct,
vroia sa fie presedinte de sectie de votare

Un fapt ciudat s-a petrecut la Sectia de votare din Fildu de Sus. Presedinte al acestei sectii a fost numita Marcela Mangau, stop_coloana sotia fostului primar Ioan Mangau. Legislatia electorala precizeaza ca presedintii si vicepresedintii sectiilor de votare trebuie sa fie persoane apolitice. Marcela Mangau este membru PSD si totodata vicepresedinte al organizatiei locale PSD. Unul dintre candidatii la functia de primar, si anume Antal Viorel (PMP), a contestat decizia la Biroul electoral de Circumscriptie din Fildu de Jos pe data de 7 iunie. Presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie a admis contestatia lui Antal Viorel tot pe data de 7 iunie si astfel Marcelei Mangau i s-a retras dreptul de a fi presedinte de comisie la sectia de votare din Fildu de Sus.

Furtuna a luat puntea pe care
ar fi trebuit sa vina la vot
locuitorii din cartierul de romi

Ploaia torentiala si furtuna care a avut loc miercuri seara in zona Fildurilor - pe langa inundatiile din gospodarii, colmatarea fantanilor, distrugerea a doua anexe gospodaresti, inundarea a zeci de hectare de terenuri agricole - a rupt si puntea pietonala de peste Valea Almasului, care facea legatura cu cartierul de romi din Fildu de Sus. Cum romii reprezinta 22 la suta din populatia comunei Fildu de Jos, iar duminica au loc alegeri partiale in comuna, s-ar putea ca mai multi romi sa nu se prezinte la vot pentru ca nu vor putea trece valea. Mai ales daca si ploua.

COMENTARII

 1. Domna asta, Marcela Manganu, nu este si contabila primariei? O TIN MINTE DE CAND - DUMNEZEU SA-L IERTE - A A JUNS PRIMAR SOTUL DUMNEAEI. SI SUNT ADUCERI AMINTE CAM NEPLACUTE. Nu-l mai analogati pe Antal cu lebenitarul. Lasati-l in pace. Lebenitarul nu este in stare sa fie in regula cu centrura de ocolire la el in Jibou, dar sa faca refaca puntea pietonala de pe Valea Almasului.

 2. Como liviu balint mana in mana cu psd - si-a tranferat nevasta de la spitalul jibou la sanepid cu ajutorul psd si a promis ca joaca mana moarta la Fildu ca sa castige Nicolae de la psd. :)))))) iar a luat teapa antal. Cum sa ti-o iei direct de la psd si apoi prin intermediarul como tot de la psd. Poti sa ii zici teapa la patrat. Parea baiat mai orientat antal.

 3. Ana T.va fi primar in Fildu.ea scrie rau despre Como.deci o vrem pe Ana si pe mario cu pensiunea sa ii linga teava care il uneste pe Como cu Psd si sa crape de ciuda ca Antal nu musca din intoxicatiile anosalajeanocotistouseristocomunisto.Ana e primarul prefectul si deputatul perfect.o Ana plange ai toata viata ta cum zice la cantec.

 4. Pai sigur ca ii da teapa, bineinteles ca ii da teapa, cum sa nu ii dea teapa Como la Antal daca la legea salarizarii (marti) Como a votat alaturi de PSD pentru. Voi cum credeti ca doamna pierde vremea la DSVSA? Nu are binecuvantarea PSD?

 5. Antal va castiga susinut de depitatul Como cel care a inventat ziua Ardelenilor de pretutindeni si a castigat respectul colegilor de la Bucuresti. Felicitari

 6. Gata mai cu campania electorala. Les jeux sont faits. Pana la 21 un lucru e sigur: como a votat alaturi de tovarasii sai din PSD legea jafului din padurile salajenilor si legea salarizarii. De ce? Ca sa poata dormi doamna in liniste pe banii nostri la dsvsa.

 7. Prezenta la vot la fildu la orele 15:00 in jur de 60%. Probleme mari in Tetisu unde directorul si-a bagat coada- prexenta e de sub 40%. In tara la Craiova ii 8% prezenta. Multumim liviu balint ca ne-ai adus la vot. De ce lii frica nu scapa. Nu puteti voi fura cat putem noi fildenii vota! La prezenta asta, castigator de departe e Antal!!!!!!!!! Lupta como, hai Antal! #como2020

 8. Ana va initia o lege cu privire la alegeri libere.Uar o sustine si dupa ce ajunge in parlament Ana va modifica legea electorala in asa fel incat usr va conduce romania!

 9. Gata am castigat Antal primar Fildu felicitari echipei PMP pentru munca depusa felicitari Liviu Balint care a umblat prin Fildu nu doar in campanie iar Fildenilor care nu au uitat

 10. A castigat psd!V-au ciuruit!Felicitari don Alberto! Sunt vera mitralyera si sustin familia formata de mine si clorotilda.m am saturat de bosorogii italieni care nu mai platesc cum trebuie.acum la 38 de ani incerc din rasputeri si sper din tot sufletul sa termin scoala de asistente medicale si sa deschid un cabinet unde sa le scot salajenilor prostiile pesedinte din cap,prostii care le influenteaza negativ gandirea cand voteaza

 11. II rog pe cei de la PMP sa nu semneze procesul verbal deoarece au fost nereguli cu votarea la populatia de Rromi. PSDul a umblat cu mizerii. Nu semnati procesul verbal si chemati ministrul!!

 12. Si inca o data s-a adeverit ca deputatul Liviu Balint joaca la 2 capete. Interesul lui pe primul loc si daca pentru asta trebuie sa calce pe oameni de buna credinta ca si domnul Antal o face fara sa clipeasca. A facut jocul psd la Fildu ca sa o tina pe sotia sa director economic la DSVSA.

 13. Felicitam pe noul primar! Fara strategia pusa la punct cu aliatul nostru deputatul Balint puteam sa pierdem in favoarea PNL. Voi sa nu uitati ca PMP e fostul UNPR si UNPR din PSD a fost facut.

 14. Si inca o data s-a adeverit ca deputatul Liviu Balint joaca la 2 capete. Interesul lui pe primul loc si daca pentru asta trebuie sa calce pe oameni de buna credinta ca si domnul Antal o face fara sa clipeasca. A facut jocul psd la Fildu ca sa o tina pe sotia sa director economic la DSVSA.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.