Ajutor financiar din partea Uniunii Europene pentru reconstructia economiei

1
755
Ajutor financiar din partea Uniunii Europene pentru reconstructia economiei

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca Romania va primi un ajutor financiar de la Uniunea Europeana cuprins intre 3 si 5 miliarde de euro, bani care vor fi folositi pentru a putea ajuta economia tarii sa-si revina din situatia delicata cu care se confrunta in prezent.

In tot acest timp, guvernul a pregatit o serie de masuri pentru a veni in ajutorul angajatorilor dar si a angajatilor. In acele domenii in care restrictiile nu vor fi ridicate dupa data de 1 iunie, statul va sustine plata somajului tehnic. In domeniile in care activitatea va reluata, guvernul va aloca un procent intre 35% si 41,5% din salariul brut al angajatului, pentru fiecare persoana care isi reia activitatea in cadrul companiei in care a lucrat.

Din cauza crizei economice, din estimarile guvernului, peste 600.000 de romani au beneficiat de plata somajului tehnic. Numarul celor care sunt in cautarea unui loc de munca va creste datorita romanilor care s-au intors din strainatate dar si celor 350.000 de persoane carora li s-a incheiat contractul de munca.

Guvernul ia in calcul sa sustina, prin anumite masuri categorii de angajati cum ar fi tinerii absolventi sau persoanele care se afla aproape de pensionare, pentru care angajarea devine mai dificila. Una dintre aceste masuri este aceea de a acorda pentru o perioada mai lunga un procent important din salariul brut al acestora.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.