Primaria Zalau enunta investitiile pe care si le doreste anul acesta

11
1853
Primaria Zalau enunta investitiile pe care si le doreste anul acesta

Primaria Zalau a facut publica lista de investitii pe care isi doreste sa le implementeze anul acesta in orasul Zalau. 

Din lista de investitii fac parte urmatoarele capitole: gospodarie comunala, transport, proiecte europene, unitati de învatamânt, cultura si sport, asistenta sociala si salubrizare.
La capitolul gospodarie comunala, în acest an, este alocata suma de 15.000.000 de lei. În cadrul acestui capitol intra modernizarea Pietei Astralis, lucrari de amenajare parcare si amenajare peisagistica în zona vechii a piete agroalimentare centrale, lucrari de extindere a retelelor de iluminat public în municipiu, modernizare locuri de joaca existente si amenajarea a 6 noi locuri de joaca în municipiul Zalau. În ceea ce priveste extinderea retelelor de iluminat public, sunt semnate contracte cu Uzina Electrica pentru 24 de locatii, pe o distanta de 6 kilometri.
La capitolul transport, infrastructura rutiera si pietonala este alocata suma de 5.700.000 de lei. Din acest capitol fac parte lucrari de reabilitare si reparatii capitale la Strada Closca, Strada Simion Barnutiu, Strada Corneliu Coposu (tronsonul Directia Agricola pâna la Hanul Drumetilor), Strada 22 Decembrie 1989 si Cartierele Stadion si Dumbrava Nord. În cadrul acestei sume sunt incluse si costurile privind realizarea documentatiilor tehnice. De asemenea, este prevazuta si achizitionarea de mobilier pentru 16 statii de autobuz.
Referitor la proiectele cu finantare din fonduri europene, sunt depuse pentru finantare - pe Axa 3, Masura 2.1 Eficienta Energetica - proiecte pentru 19 blocuri, în valoare totala de 16.900.000 de lei.
În pregatire sunt proiecte pentru 5 unitati de învatamânt: Liceul Sportiv "Avram Iancu", Liceul de Arta "Ioan Sima", Liceul Pedagogic "Gheorghe sincai", Liceul Reformat "Wesselenyi" si Liceul Ortodox "Sfântul Nicolae".
Valoarea totala a acestor proiecte este de 37.400.000 de lei, din care 98 la suta din totalul de cheltuieli eligibile vor fi asigurate prin Fondul European pentru Dezvoltare Regionala. Sesiunea pentru depunerea acestor proiecte începe în 28 februarie, iar termenul de depunere a proiectelor este de 6 luni.
Din fonduri europene se doreste modernizarea Bulevardului Mihai Viteazul, proiect în pregatire pe Axa 4 POR Dezvoltare urbana durabila. În cadrul Axei 4, Municipiului Zalau i-au fost alocate 21.700,000 de euro.
Tot finantate din fonduri europene sunt pregatite si proiecte care se refera la infrastructura educationala, unde Municipiul Zalau are alocata o suma de 1.200.000 de euro. Aici sunt cuprinse proiecte privind Cresa Voinicel, reabilitarea Gradinitei nr. 5 si nr. 12, iar dintre scolile gimnaziale, scoala Gimnaziala "Simion Barnutiu" scoala Gimnaziala „Iuliu Maniu", scoala Gimnaziala "Corneliu Coposu" si scoala Gimnaziala "George Cosbuc". Pentru acestea se asteapta aparitia ghidurilor de finantare.
Un alt capitol din buget, la care îi este alocata o suma importanta de la bugetul local, este capitolul unitati de învatamânt. La acest capitol, pentru investitii, dotari si documentatia tehnica necesara a fost alocata suma de 2.800.000 de lei. Din aceasta suma vor fi efectuate reparatii capitale în 22 de unitati de învatamânt, dintre care 9 gradinite, 6 scoli gimnaziale si 7 licee.
La capitolul cultura si sport a fost alocata o suma de 2.600.000 de lei. Acesta cuprinde reabilitarea Cinematografului Scala (partea suportata de administratia locala pentru cofinantarea acestui proiect), reabilitarea statuii Wesselenyi, a busturilor personalitatilor istorice din municipiu si reabilitarea Stadionului Municipal. Pentru reabilitarea Stadionului Municipal este prevazuta suma de 1.600.000 de lei, care cuprinde lucrari de împrejmuire a stadionului, demolarea tribunei de fier, crearea a 60 de locuri de parcare si documentatia tehnico-economica pentru pista, tribuna si vestiare.
La capitolul asistenta sociala este alocata suma de 2.400.000 de lei. În aceasta suma se încadreaza reabilitarea imobilului fost Punct Termic nr. 9 cu destinatia de Centru social în regim de urgenta, amenajarea cantinei sociale din municipiul Zalau si reabilitarea blocului Astralis în scopul amenajarii de locuinte sociale si locuinte de serviciu.
Un alt capitol în lista de investitii pe anul 2017 este salubrizarea. În cadrul acestuia se intentioneaza realizarea a 10 platforme subterane de colectare selectiva a deseurilor. Locurile de amplasare a acestor platforme vor fi alese în zona unitatilor de învatamânt, a bisericilor si spitalelor.

COMENTARII

  1. Poate va ganditi sa mai puneti si niste banci pe bulevard ,pe partea rest. Zahana.Daca lumea vrea sa-si traga putin sufletul este nevoit sa se aseze pe acele borduri reci din marmura.La si pe Platoul de Marmura se pot pune banci cat mai multe.Nu cred ca ar fi o investitie de nesuportat pentru primarie .

  2. TOATE STATIILE DE ASTEPTARE A AUTOBUZELOR DIN ORAS SUNT AMPLASATE CU GEAMUL PENTRU AFISE IN PARTEA DE UNDE VINE AUTOBUZUL .TREBUIE SA TE RIDICI DE PE BANCA (BANCI CU SEZUT MITALIC:RECI IARNA SI FIERBINTI VARA)DACA VREI SA VEZI CIND VINE AUTOBUZUL.NU TREBUIA PUS GEAMUL IN PARTEA OPUSA???????

  3. Alo Primaria??? Puneti 2 lopeti de balast la intrarea in parcarea din fata Pietei Agroalimentare ca se rup masinile,sau este nevoie si acolo de fonduri europene.Voi repeta aceasta solicitare pana se va gandi cineva sa remedieze situatia

  4. n ar fi rau o amenajare in zona MOl -PIATA HALA intrarea dinspre mag. Silvania niste copaci si bancute nu ar costa prea mult,in spatele muzeului...ce se intampla cu zona fostei piete...era vb. de ceva acolo...o murit proiectu??/ amu arata ca dracu ...

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.