Ai carte, ai parte... Ai laptop, ai de toate

5
630
Ai carte, ai parte... Ai laptop, ai de toate

Salajenii sunt chemati sa ajute copiii care nu au acces la invatamantul online prin donatii de calculatoare, laptop-uri si tablete.

Mesajul reprezentantilor Consiliului Judetean al Elevilor Salaj

"In fiecare zi, mii de elevi din toata tara sunt privati de educatie pentru ca nu au acces la tehnologie. In Salaj sunt peste 5000 de copii in aceasta situatie. Asociatia RO100 Zalau a strans o serie de dispozitive pentru a veni in sprijinul acestor elevi, dar ajuta-ne sa ajungem la ei.
Daca cunosti un caz in care un elev nu poate participa la orele online, anunta-ne in comentarii sau prin mesaj privat.
De asemenea, daca ai un dispozitiv complet functional si doresti sa ajuti un copil sa participe la orele online prin a-l dona, acceseaza acest link: https://bit.ly/3f8SfU3 .", transmit reprezentantii Consiliului Judetean al Elevilor Salaj.

Guvernul a anuntat ca programul Euro 200 continua si in 2020

Prin acesta sunt ajutati parintii care nu le pot cumpara copiilor calculatoare sau tablete care sa-i ajute in educatie.

Pe 26 martie 2020, Guvernul a adoptat o hotarare prin care se acorda in continuare ajutorul financiar pentru stimularea achizitiei de calculatoare. Programul Euro 2020 prevede ca pot cere aceste bonuri doar elevii care provin din familii in care venitul brut lunar pe membru de familie este de maximum 250 de lei.

Tichetele pentru achizitie vor fi primite in toamna

Calendarul pentru cumpararea de calculatoare prevede ca achizitionarea se face in perioada 27 iulie – 12 octombrie 2020.

Pana atunci insa, se desfasoara urmatoarele operatiuni:

Centralizarea cererilor la Comisia Centrala a datelor se face in perioada 2 - 5 iunie; Afisarea pe portalul Ministerului Educatiei si Cercetarii a listei nominale a beneficiarilor, in data de 8 iunie 2020.

Ca urmare, finalizarea introducerii datelor trebuie sa se faca pana la data de 5 iunie a anului curent. La data de 9 iunie se va face afisarea in fiecare unitate de invatamant a listei beneficiarilor. In perioada 8-12 iunie are loc depunerea contestatiilor, iar rezolvarea acestora se va efectua in perioada 15-19 iunie.

Afisarea rezultatului contestatiilor in fiecare unitate de invatamant va avea loc la 22 iunie.

Pe 6 iulie se va afisa lista finala a beneficiarilor, pe portalul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

 

 

COMENTARII

  1. Sarantocii sunt iar favorizati. Dar copiii cu rezultate bune si foarte bune la invatatura, de ce nu primesc nici un fel de stimulente financiare? Stat handicapat, care are grija doar de gunoaie.

  2. Sarantocii sunt iar favorizati. Dar copiii cu rezultate bune si foarte bune la invatatura, de ce nu primesc nici un fel de stimulente financiare? Stat handicapat, care are grija doar de gunoaie.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.