Agricultorii şi crescătorii de animale din Coşeiu, sprijiniţi de administraţia locală

0
211

Într-o comună preponderent agricolă, agricultorii şi crescătorii de animale din Coşeiu sunt sprijiniţi de administraţia locală prin asigurarea infrastructurii şi a celor mai bune condiţii pentru cultivarea plantelor şi creşterea oilor şi a vacilor.

În comuna Coşeiu, toate drumurile vicinale sau aşa numite drumuri de hotar, care duc la terenurile agricole, au fost transformate, printr-o hotărâre a Consiliului Local, în drumuri comunale, astfel încât ele au putut fi asfaltate prin fonduri europene sau guvernamentale.

Chiar în această perioadă se află în derulare un amplu proiect de asfaltare a 27 de kilometri de drumuri comunale, multe din ele urmând a ajuta fermierii să ajungă mai uşor cu utilajele la terenurile pe care le lucrează şi să-şi poată transporta mai uşor producţia obţinută.

De asemenea, din subvenţia pe care primăria o primeşte pentru cele aproape 400 de hectare de păşune pe care le are în proprietate, au fost curăţate păşunile şi au fost amenajate mai multe umbrare, grajduri şi au fost făcute aducţiuni de apă pentru bunăstarea animalelor, în lungime de aproape 10 kilometri. Nu în ultimul rând, în ultimii ani au fost făcute 17 fântâni noi, iar 10 au fost reabilitate.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here