Afaceristul Dan Radu este liber ca pasarea cerului; tocmai a scapat si de controlul judiciar

21
4051
Afaceristul Dan Radu este liber  ca pasarea cerului; tocmai  a scapat si de controlul judiciar

Avocatii inculpatilor din cel mai spectaculos dosar de coruptie din Primaria Zalau au obtinut doua victorii importante pentru Dan Radu si Lucian Baican

Dan Radu, samsarul de terenuri acuzat de trafic de influenta la Primaria Zalau, condamnat in prima instanta in vara anului trecut de Tribunalul Salaj la 7 ani si patru luni de inchisoare cu executare, a scapat si de controlul judiciar, fiind acum liber ca pasarea cerului.
Pe data de 10 august, Tribunalul Bistrita-Nasaud a dispus "revocarea masurii preventive a controlului judiciar, luata fata de inculpatul Dan Radu, prin incheierea penala nr. 1/5.01.2018 pronuntata de Curtea de Apel Cluj in dosarul nr. 64/84/2016/a27".
Decizia tribunalului din Bistrita era cu drept de contestatie in termen de 48 de ore de la comunicare. La patru zile dupa ce Tribunalul Bistrita-Nasaud il face scapat pe Dan Radu de masura preventiva a controlului judiciar, pe data de 14 august, Curtea de Apel Cluj solutioneaza contestatia si "constata ca fiind ramasa fara obiect contestatia formulata de Parchetul de pe langa ICCJ, DNA, BTC fata de incheierea penala nr. 136/10.08.2018 a Tribunalului Bistrita-Nasaud privind pe inculpatul Dan Radu, ca urmare a incetarii de drept a masurii preventive a controlului judiciar". Decizia Curtii de Apel este definitiva.

O alta victorie pentru inculpatii Dan Radu si Lucian Baican, fost sef la Serviciul Fond Funciar din Primaria Zalau, a fost la data de 30 august, cand Tribunalul Bistrita-Nasaud a admis cererea formulata de aparatorii inculpatilor Dan Radu si Baican Lucian si a dispus desecretizarea lucrarii clasificate cu regim secret de serviciu, inregistrata la DNA Cluj si inaintarea acesteia instantei de judecata.
Urmatorul termen de judecata a fost stabilit pentru data de 9 noiembrie, la ora 11.00.

Se fac trei ani de la perchezitiile DNA la Primaria Zalau

Reamintim ca dosarul de trafic de influenta la Primaria Zalau pentru retrocedari de terenuri a fost deschis in toamna lui 2015, cand procurorii DNA Cluj au facut perchezitii la Primaria Zalau.
Acuzarea descria, pe baza unor denunturi, cum Dan Radu promitea ca rezolva prin cineva de la Primarie retrocedarea de teren in Zalau, cu conditia ca el sa fie mandatat sa-l vanda si sa-si ia apoi partea.
Din pronuntarea din 26 iulie 2017 a Tribunalului Salaj reiese ca Lucian Baican, fost subprefect si sef al Serviciului Fond Funciar din Primaria Zalau, a primit ca mita de la Dan Radu un teren si materiale de constructii, pentru a-l favoriza in afacerile cu terenuri.

COMENTARII

  1. TARA ESTE IN MANA PENALILOR, IAR JUSTITIA EXECUTA COMENZILE ACESTORA. SI ASTA DIN 1989 INCOACE. TREBUIA MUSAMALIZATA CHESTIA, CA ALFEL URMAU CAPALNASIU SI POTROVITA, CEI CARE AU COORDONAT HOTIA.

  2. Omu a f?cut multe ?mecherii, nu incape vorb?, dar toat? povestea exemplific? competenta a procurorilor DNA ?i nu numai, c? nici ai lui taica Laz?r nu-s mai breji, cine-i mai evalueaz? pe ace?tia s? vad? dac? justific? salariile de nababi?

  3. Credeti ca acum s-au scimbat lucrurile??? Corbii nu se ataca intre ei, iar cei indreptatiti sa primeasca pamant\r\nsunt purtati cu vorba pana la sfantu asteapta...\r\nAsa sa le ajute Dumnezeu!

  4. Numai Tepes poate face dreptate vedeti cum a scapat e curat ca lacrima.Ca e PNL,PSD ,PDL sau altii se apara reciproc ca doar au aceleasi indeletniciri hotia asa ca nu va tot amarati ca in PSD sunt penali caci sunt peste tot.Acest gunoi de om este de pe vremea lui Capalnasiu este argatul lui.Oamenii cinstiti care au avut pamant in Zalau nu au reusit sa il ia inapoi dar au reusit sa \r\ndobandeasca din pamantul lor cei care nu au avut.Asa sa \r\nil foloseasca precum lau dobandit.

  5. O plangeti pe Kovesi ca a fost schibata dar trebuia judecata si cu ea toti coruptii din justitie.Caci daca ar respecta legea si si-ar face datoria nu am fi asistat la atata nelegiuire in tara asta.

  6. Nu mai comentati ca nebunii, fara pic de creier! Chiar credeti ca judecatorii se joaca cu focul la cat de mediatizat e cazul? Se pare ca totusi nu exista dovezi clare, doar presupuner, iar in acest caz cineva trebuie sa raspunda cu libertatea pt cei 2 ani de arest! Vedeti de ce procurorii nu sunt de acord cu raspunderea personala? Dar la fel cum noi oamenii de raspundem pt faptele noastre exact la fel ar trebui sa raspunda toata lumea, procurori, judecatori, medici, etc. Nu e normal daca ei gresesc sa plateasca statul tot din banii nostri, doar asa ar disparea total abuzurile din toate institutiile!

  7. Corb la corb nu-scoate ochii. Rusine pentyru toti cei aflati la conducerea Primariei Zalau si Criseni . Dsda dea boala in ei sa aibqa de unde-si vor lua medicamentele ca bani furati au destui si pentru ei si familiile lor. Da doamne !! sa aiba pamant usor pe capul lor.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.