Adrian Feher, manager SCM Volei Zalău: Vom avea o echipă frumoasă; vrem să readucem lumea la sală

4
407

Cu un loc asigurat deja pe prima scenă a voleiului românesc, Sport Club Municipal (SCM) Volei Zalău îşi propune, în primul an de funcţionare, o poziționare în prima jumătate a clasamentului Diviziei A1.   

În luna mai, printr-o hotărâre a Consiliului Local Zalău, în cadrul Sport Club Municipal Zalău era înfiinţată secţia de volei. În scurt timp, mai exact în 17 iunie, federaţia de specialitate decidea afilierea provizorie a SCM Volei Zalău, pentru ca, de curând, echipa din Zalău să primească invitaţia oficială de a juca în Divizia A1. 

„Când administraţia locală a decis să susţină în continuare o echipă de volei în Zalău, noi ne-am apucat de treabă. A fost după terminarea campionatului, prin luna mai, când am avut o primă discuţie  pe această temă. (…) Toate deciziile în ceea ce priveşte jucătorii le-am luat împreună cu antrenorii Sorin Pop şi Marius Lazăr. Am stat la început puţin în expectativă, pentru nu am ştiut cum să facem echipa, atât timp cât nu era sigur că vom evolua în Liga I. Primele discuţii cu conducerea SCM au fost pe două variante: cu liga a II-a şi cu prima ligă. Acum suntem acceptaţi în prima ligă şi vom aduce jucători de valoare”, precizează managerul secţiei de volei, Adrian Feher.

Deja, pe lista de jucători pe care nouă echipă se va baza la prima participare în campionat se numără o serie de nume importante din voleiul românesc, precum Andrei Mihalescu – trăgător secund, Mihai Coasă – centru, Liviu Râpeanu – coordonator, dar şi câteva achiziţii din străinătate, respectiv sârbii Kostic Ivan – coordonator de joc şi Pekovic – libero, ambii jucători în naţionala Serbiei şi brazilianul Leo Dal Bosco – trăgător secund.

Adrian Feher spune că există discuţii cu un al doilea brazilian, dar că până acest nu semnează un contract cu clubul, nu poate face cunoscut numele lui. Pe de altă parte, managerul SCM Volei Zalău precizează faptul că au existat şi există în continuare dificultăţi în selectarea jucătorilor.

„România are 10-12 echipe în divizia A, cu circa 70 de jucători români. E un număr extrem de restrâns, din care cam 30 ar fi jucători de valoare, care s-ar preta la pretenţiile Zalăului. Din cei 30, vreo 20 de jucători au procese cu clubul de volei din Zalău unde au jucat înainte de înfiinţarea SCM Volei Zalău, aşa cum putem vedea pe portalul instanţelor de judecată. Asta mi-a îngreunat mie munca, pentru că e foarte greu să aduci jucători în aceste condiţii. Zalăul şi-a creat o imagine destul de proastă în volei, dar acum, când mă ocup eu, alături de antrenori cu state vechi în liga I, care fac performanţă, am reuşit să aducem cinci-şase jucători români, ceea ce cred că e o performanţă. Vom completa cu jucători străini de valoare. Am ofertat şi jucătorii zălăuani de la alte cluburi. Unii n-au vrut să vină pentru că au contract, iar alţii pentru renumele Zalăului. Bucuria noastră e că Leo Dal Bosco, cu doi ani de restanţe salariale la fostul club unde a activat, a decis să continue cu noi, adică are încredere în acest club. Suntem în discuţie cu un alt jucător brazilian, dar nu putem să-i dăm numele, până nu semnăm contractul”, susţine acesta.

În plus, în acest an nu s-au ţinut nici campionatele naţionale de juniori şi nu au putut fi văzuţe la lucru speranţele voleiului de la noi, pentru a fi aduşi şi tineri la echipă.

„Lotul va fi definitivat până săptămâna viitoare. Pregătirea va începe în jurul datei de 15-17 august, pe plan local. Zalăul ne oferă condiţii. Nu cred că e momentul să stricăm banii pe cantonamente. Campionatul ar trebui să înceapă pe 17 octombrie, ţintarul urmând a fi stabilit peste două săptămâni”, precizează Feher.

Bugetul aprobat de municipalitate pentru această ediţie de campionat este de 2.166.000 lei, din care un milion de lei în 2020. La aceşti bani se vor adăuga sume atrase de club din sponsorizări sau donaţii private, existând deja confirmate câteva nume de sponsori.  

„Este un buget onorabil cu care noi cu siguranţă vom termina în locurile I-VI şi vom avea o echipă frumoasă. Obiectivul meu personal este accederea în cupele europene, anul viitor. Vrem şi să aducem din nou lumea la sală, pentru că în ultima perioadă voleiul s-a jucat cu sala goală. Eu cred că am reuşit să facem o echipă de calitate. Cred că vom termina între locurile I şi VI, cu 65% din bugetul pe care l-a avut Volei Municipal Zalău. Dacă facem un lucru de o calitate mai bună, cu ceva mai mult de jumătate din buget, eu cred că e lucru bun”, conchide managerul SCM Volei Zalău.

4 COMENTARII

  1. Ba.. ii grav. Feher asta are o fata de beteag. Nu stiu cum dracu a ajuns in conducere. Sa nu mai vorbim de restu care sunt toti numiti politic si sug din banii primariei. JOS PSD! JOS BARONII CARE CONDUC SCM ZALAU! SUNT NISTE HOTI SI NISTE NESIMTITI CARE STAU PE CARUTE DE BANI!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.