Adormirea Maicii Domnului

0
309


”Bucură-te, o, plină de har, Domnul este cu tine..” ( Luca 1, 28 )

Credincioșii ortodocși, greco-catolici și romano-catolici sărbătoresc mâine Adormirea Maicii Domnului.

Dragilor, această sărbătoare este una a bucuriei, a încununării credinței, a ascultării și a smereniei, haruri de care Sfânta Fecioară Maria s-a învrednicit în timpul pe care Ea l-a petrecut pe pământ.

Mormântul devine o scară către cer pentru Maica Domnului, o întalnire de iubire cu preaiubitul Fiu, cu Dumnezeu, căruia i-a slujit cu dăruire și încredere totală, până la ultima clipă.

Viața Sfintei Fecioare a fost un poem eroic închinat lui Dumnezeu, un cântec de slavă, în care Dumnezeu și-a găsit alinarea și mângâierea. Fecioara Maria a fost cea care a trăit prima liturghie și prima împărtășanie cu Hristos, purtându-l în pântece pe Fiul dumnezeiesc, fiind aflată vrednică a-L naște pe Cel care urma să aducă întregii umanități mântuirea. Nu putea viața ei de pe pamant să se încheie într-o altă manieră mai frumoasă, mai deplină, decât cea a înălțării glorioase cu trupul și cu sufletul la cer, însoțită de îngerii și sfinții care o conduc să-și continue misiunea de Mama și co-răscumpărătoare a omenirii.

Dorința cea mai de seama a Maicii Domnului este ca și noi să trăim într-o strânsă comuniune cu Fiul ei, renăscând la o viață noua prin trăirea cu inima și în mod autentic a sfintelor taine, taine pe care ea le-a găzduit în propriu-i trup și pe care, necontenit le-a oferit și continuă să le ofere pentru salvarea sufletelor noastre. De acolo de sus din cer, dar totuși, atât de prezentă, în mod miraculos, în viața și-n trăirile noastre, Fecioara Maria continuă să ne cheme la convertire, la întâlnirea autentică cu Hristos, ”cerșind” mereu oamenilor un strop de iubire și recunoștință pentru Acela care și-a dat viața din iubire pentru noi, dobândindu-ne în dar, Vesnicia.

Să avem curajul să răspundem acestei generoase chemări!

O sărbătoare binecuvântată!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here