SondajRSS Feed

Europenii nu ne mai cred ca vrem drumuri, din moment ce nu am luat banii pusi pe tava

Adio, autostrada! Uniunea Europeana ia in calcul sa nu ne mai ofere fonduri pentru infrastructura rutiera

16 Mai 2018

Comisarul european Corina Cretu l-a informat de la Bruxelles pe premierului Viorica Dancila ca ne paste cosmarul dezangajarilor fondurilor europene

Comisarul european cu origini in Salaj, Corina Cretu (PSD), i-a transmis pe 25 aprilie premierului Viorica Dancila si ministrilor Lucian Sova si Rovana Plumb o scrisoare în care îsi exprima îngrijorarea cu privire la riscul dezangajarii fondurilor UE, potrivit documentului prezentat luni de PNL. Comisarul european precizeaza in mesajul transmis guvernului ca tara noastra risca "dezangajari imediate".

"Faptul ca pregatirea proiectelor este foarte slaba si, prin urmare, concentrata pe un numar limitat de investitii, înseamna ca întârzierile înregistrate în implementarea acestor câteva proiecte ar putea conduce la dezangajari imediate în anul respectiv, periclitând astfel nu numai axele prioritare pe transport din cadrul POIM - tinând cont de asteptarile din sfera acestor proiecte si sumele aflate în joc – cât si politica de coeziune în România în general", potrivit documentului.

PNL cere demisia lui Dancila si a ministrilor responsabili

În lumina celor relevate în scrisoarea Corinei Cretu catre Guvern, PNL solicita demisia imediata a premierului Dancila si a celor doi ministri.
"Se vede slaba capacitate de a atrage finantarea pusa la dispozitia tarii noastre prin programul 2014 - 2020, 1,5 miliarde euro alocate România pentru sectorul transporturilor. Sunt convins ca se afla de doua saptamâni pe masa celor doi ministri, dar nu a fost facuta publica. Tonul acestei scrisori e unul imperativ pentru autoritatile de la Bucuresti. Spun foarte clar ca vom pierde bani pentru infrastructura pentru ca autoritatile nu sunt capabile sa preagateasca proiectele. Noi îi cerem doamnei Viorica Dancila sa-si depuna mandatul din fruntea Executivului, iar cu ea sa plece si cei doi ministri Lucian Sova si Rovana Plumb. Esecul nu mai poate fi tolerat", a spus deputatul salajean PNL Lucian Bode, presedintele Comisiei pentru transporturi si infrastructura din Camera Deputatilor, în conferinta de presa de luni în care a fost prezentata scrisoarea Corinei Cretu.

Presedintele PNL Salaj, Lucian Bode, dezvaluie
ca autostrada prin Salaj este lipsita de sansa

"Prin aceasta scrisoare, doamna comisar Corina Cretu se arata extrem de îngrijorata in legatura cu gradul scazut de absorbtie al fondurilor europene destinate infrastructurii de transport din Romania prin POIM 2014-2020, în legatura cu faptul ca pregatirea proiectelor este foarte slaba, aratând totodata faptul ca România nu numai ca nu va atrage mai mult de 35 la suta din fondurile europene disponibile, ci mai mult riscam si dezangajari imediate. Toate acestea nu pot fi ignorate de catre autoritatile guvernamentale iresponsabile de la Bucuresti.
În ceea ce priveste soarta proiectelor mari de infrastructura care vizeaza judetul nostru, si ma refer în primul rând la Autostrada A3 - Autostrada Transilvania, reiese foarte clar din textul scrisorii faptul ca pentru acest exercitiu financiar european doar 4 proiecte au fost depuse spre finantare, în 4 ani, si anume tronsonul de cale ferata Radna – Gurasada - Simeria, autostrada Sebes - Turda faza II, autostrada Câmpia Turzii – Ogra - Târgu-Mures si Magistrala 6 a retelei de metrou din Bucuresti. (...)
În ceea ce priveste viitor

Adio, autostrada! Uniunea Europeana  ia in calcul sa nu ne mai ofere fonduri  pentru infrastructura rutiera
ul exercitiu financiar 2020-2027, doamna comisar spune foarte limpede faptul ca daca nu ne facem temele cum trebuie acum, si sa nu uitam ca ne aflam la mijlocul exercitiului financiar actual, riscam sa nu convingem partenerii europeni ca meritam mai multi bani. (...)
În ceea ce priveste varianta de ocolire a Municipiului Zalau, un alt obiectiv important pentru judetul nostru, m-am pronuntat în nenumarate rânduri, am avut un dialog cu cei din minister si din CNAIR, iar situatia este neschimbata", spune deputatul salajean Lucian Bode.

Trei salajeni - Lucian Bode, Daniel Buda si Corina Cretu -
s-au intalnit in martie la Bruxelles si au constatat dezastrul

Deputatul salajean Lucian Bode, cu origini in Valcau de Jos, a participat pe 20 martie, la Bruxelles, alaturi de europarlamentarul Daniel Buda, care si el este originar din Salaj, din Romanasi, la o întâlnire de lucru cu Comisarul pentru Politica Regionala al Comisiei Europene, Corina Cretu, si ea salajeanca, din Napradea.
Discutiile s-au axat pe deficientele sectorului de transporturi si infrastructura în ceea ce priveste atragerea fondurilor europene si implementarea proiectelor destinate dezvoltarii acestui sector, atât de important pentru România.
În încheierea discutiilor, deputatul Lucian Bode si comisarul european Corina Cretu au convenit asupra organizarii unei dezbateri pe tema accelerarii implementarii proiectelor de transport cu finantare europeana.
"Îngrijorarile partenerilor europeni în legatura cu capacitatea României de a absorbi fondurile europene destinate dezvoltarii infrastructurii de transport sunt reale, iar obligatia noastra ca stat este sa demonstram ca avem institutii functionale, ca avem resursa umana bine pregatita si, mai presus de toate, ca avem vointa sa deblocam acest sector vital pentru cresterea competitivitatii tarii noastre si pentru relansarea regiunilor mai putin dezvoltate din punct de vedere economic", a declarat deputatul salajean PNL, Lucian Bode.

Autostrada prin Salaj si centura Zalaului raman visuri

Pentru autostrada Transilvania, la care se lucreaza de 14 ani si s-a construit abia in proportie de 13 la suta, autoritatile spera sa o termine în 2026.
În 2004, americanii de la Bechtel au demarat constructia autostrazii Transilvania, în lungime de circa 415 km, care ar trebui sa strabata si judetul Salaj. Dupa 14 ani avem doar 52 km de autostrada finalizati, tronsonul Câmpia Turzii – Cluj, si înca o sectiune, în lungime de circa 64 km, construita în proportie de circa 50 la suta, sectiunea Suplacu de Barcau - Bors; evident, inutila. Pentru tronsonul salajean al autostrazii nu s-a facut niciun demers.
De opt ani avem si un ciot din centura Zalaului finalizat, investitie neutilizabila. Actuala administratie locala incearca din rasputeri sa repuna pe tapet Centura Zalaului si sa caute solutii pentru construirea celor 5 kilometri din tronsonul doi care sa fie legata cu partea care este deja gata, insa nu stim cand se va realiza aceasta investitie.

Vizualizari 5332
Comentarii articol

>

in 16 Mai 2018 1:01

Ti se dau bani gratuit sa repari(construiesti) ceva si n-o faci? Politicieni spurcati ce sunteti, sa va ajunga blestemele cele mai crancene!

>

in 16 Mai 2018 4:29

Subiectul prezentat în articol, este un motiv arhisuficient, pentru a putea cere ieșirea imediata din politica a tuturor celor care ne-au condus până acum.

>

in 16 Mai 2018 7:08

Politicienii, parlamentarii " LUPTA " pentru binele lor (salarii, pensii mari, locuri de munca confortabile) nu pentru binele tarii, judetului , comunitatii locale !

>

in 16 Mai 2018 7:09

asta ti suna si tie Bode,Buda,Cretu,deci tuturor celor care sunteti,sau ati fost la conducere.Nu mai constata nimic Bode,ai constatat destule ,sa ti vezi de treaba ca nu esti mai breaz ca si care ne conduc sau care ne au condus,nu te da ceea ce nu esti.

>

in 16 Mai 2018 10:13

La fiecare votare a spus ca se face centura , se face autostrada si NIMIC , sa vedeti cun incepe Campania iar se va spune ca se face 1 2 3 etc asa se prostesc oameni !!!

>

in 16 Mai 2018 10:33

Bode sta pe Buda si se joaca cu Cretu.tri la leu.Lipseste Ciolloss bacsy.\r\n

>

in 16 Mai 2018 11:10

Județul Sălaj nu prezintă nici un fel de importanță. Pentru ce autostradă?

>

in 16 Mai 2018 12:00

Ce face PSD de un an incoace este o bataie de joc la adresa poporului roman. RUSINE sa va fie, politicieni nemernici! Istoria va consemna dezastrul pe care l-ati adus asupra tarii. Sper ca dupa ce nu veti mai fi la putere sa fiti judecati si condamnati pentru toate marsaviile pe care le faceti.

>

in 16 Mai 2018 12:15

Se pare ca pana la urma va trebui sa apelam la Orban Viktor sa prelungeasca M4 pana la Cluj.Ar fi o mare RUSINE.

pesedeul e o mizerie>

in 16 Mai 2018 13:14

In loc sa faca treaba, se duc la birou muta hartii din stanga in dreapta si la ora 4 acasa. Mai apare o stire de genul, se agita un pic dupa care liniste si pace. Si tot asa de 25 de ani incoace. Pe ei ii intereseaza ca ii asculta SRI-ul si nu mai pot fura si ca ii prinde DNA-ul si au facut din asta o problema majora a tarii. Cand ajunge cineva si face treaba is asmutite antenele si rtv-ul pe ei!

>

in 16 Mai 2018 13:40

Toți cei care primesc şi au primit salarii (şi ce salarii plus sporuri) pentru atragerea de fonduri europene ar trebui cercetați penal şi obligati să restituie salariile primite pentru nimic.

>

in 16 Mai 2018 13:46

Foarte bine nici sa nu se mai dea ca asa meritam daca tara voteaza cu cel care da mai multa faina si ulei in campanie. Dam anual o gramada de bani primiti de la UE inapoi datorita incompetentei celor de la conducere. Sa nu se mai faca nimic in tara asta si ce parlamentar o mai intreba dece pleaca tineretul din tara, sa o faca cu demisia semnata pe masa!!! Asa ceva nu se mai poate, cat o sa se mai incalce acordul cu UE? Astia chiar forteaza iesirea din Uniune? Daca nu ar fi interesele Zonale cred ca Romania ar fi zburat demult din uniune. Trist! Foarte trist!

Ca autostrada?!>

in 16 Mai 2018 15:52

Netrebnicii astia de PSD-isti nu sunt in stare sa asfalteze un bulevard in Zalau. Au decopertat spre Gara vreo 300 metri si asa i-au iertat...Numai cratere au ramas in urma "muncii" lor. Si prosti, si puturosi!

>

in 16 Mai 2018 20:58

13:04 a punctat perfect o situație delicată , dar rezolvabila. Totuși, ăștia ce fac, cine sunt, ce rezultate au, cine-i plătește etc???!!!

>

in 16 Mai 2018 20:59

Rectific. 13:40.\r\n

VREA?I UN UN ÎMPRUMUT?>

in 18 Mai 2018 20:23

VREAȚI UN UN ÎMPRUMUT?\r\nNU PĂSTRAȚI SĂ VĂ ACȚIUNI FINANCIARE PENTRU DVS. VĂ CUMPĂRĂ ACUM PENTRU ORICE FEL DE ÎMPRUMUT PENTRU DOBÂNZI DE 2%. (Stephenswillsloan@gmail.com)\r\n\r\nCreditele noastre sunt bine asigurate pentru ca securitatea maxima este prioritatea noastra. Obiectivul nostru principal este de a va ajuta sa obtineti serviciul pe care il meritati, programul nostru de imprumut este cel mai rapid. Oferim împrumut în orice monedă la alegerea dvs. {Noi Dolar, Lire, Euro, Dinar, etc) și durata de 1 până la 30 de ani pentru a rambursa împrumutul (sigur și negarantat).\r\n\r\nAveți nevoie de orice fel de împrumut și aveți un scor de credit scăzut, Ați fost dificil să obțineți împrumuturi\r\nde la băncile locale și alte instituții financiare? soluția la problema dvs. financiară este STEPHEN WILLIAMS LOAN FIRM. Termenii și condițiile sunt foarte rezonabili și atenți.\r\n\r\nOferim o gamă largă de servicii financiare care includ: împrumuturi Xmas, împrumuturi de afaceri, împrumuturi de consolidare a datoriilor, împrumuturi personale, împrumuturi auto, împrumuturi pentru hoteluri, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de origine pentru împrumuturi cu rată scăzută a dobânzii la 2% juridice.\r\n\r\nSolicitanții interesați ar trebui să ne contacteze prin e-mail: stephenswillsloan@gmail.com. Aplicați și eliberați-vă de robia financiară.

>

in 22 Mai 2018 9:23

VOTAȚI ÎN CONTINUARE PSD-UL SI ÎN CURÂND VOM CIRCULA CU ELICOPTERUL.

OFERTA DE IMPRUMUT>

in 20 Septembrie 2018 7:26

Căutați un împrumut? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Citrus împrumuturi oferă toate tipurile de împrumuturi de orice sumă pentru companii și persoane fizice, la o rată scăzută și la prețuri accesibile de 3%. Capitalul nostru și procesul de creditare este sigur, autentic și 100% garantate și garantate. Vă interesează să ne contactați prin e-mail; (citrusloans48@gmail.com)\r\nMulțumesc

IMPRUMUT>

in 2 Octombrie 2018 14:43

Căutați un împrumut autentic? esti la locul potrivit pentru solutiile tale de credit chiar aici! Deaux Finance Limited oferă toate tipurile de împrumuturi de orice valoare către companii și persoane fizice la o rată a dobânzii scăzută și accesibilă de 3%, capitalul nostru și procesul de creditare os 100% în condiții de siguranță, garantate și garantate. Vă interesează, vă rugăm să ne contactați prin e-mail; (deauxfinance@gmail.com)\r\nMulțumesc

IMPRUMUT>

in 2 Octombrie 2018 14:44

ARE NEVOIE DE ÎMPRUMUT DEZVĂLUIE?\r\n \r\nAm oferit peste 1 miliard de euro în împrumuturi de afaceri pentru peste 15.000 de proprietari de afaceri la fel ca dumneavoastră. Folosim propria noastră tehnologie de risc desemnată pentru a vă oferi dreptul la împrumut de afaceri pentru a vă putea dezvolta afacerea. Serviciile noastre sunt rapide și fiabile, împrumuturile sunt aprobate în termen de 24 de ore de la aplicarea cu succes. Oferim împrumuturi de la o gamă minimă de 2.000 de euro la un\r\nmaxim 500 de milioane de euro.\r\n\r\nOferim toate tipurile de împrumuturi de orice sumă aveți nevoie la o rată accesibilă de 3%. Procesul nostru de capital și de creditare este 100% garantat și garantat, fericirea clienților noștri este forța noastră, suntem o companie de împrumut cu reputație, legitimă și acreditată. Acordăm împrumut persoanelor fizice și companiilor care au nevoie de asistență în numerar. Deci, vă rugăm să ne contactați astăzi prin e-mail la (helenwilson719@gmail.com)\r\nMulțumesc.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.