SondajRSS Feed

 

Actorul Vistrian Roman, celebrat sambata la Ileanda

31 Octombrie 2012
Pe Vistrian Roman l-am vazut cu totii in „Pistruiatul” sau in „Trandafirul galben”. Dar, cati dintre noi am stiut ca actorul este salajean? Vistrian Roman s-a nascut in satul Sasa, comuna Ileanda, la 15 mai 1941. A pornit din satul salajean spre lumea scenei si a cinematografului, remarcandu-se prin talent. A jucat pe scenele teatrelor “Alexandru DavilaI din Pitesti, “Teatrul MicI din Bucuresti si Teatrul National din Cluj. A jucat in multe piese TV, in filme si spectacole. Dupa Revolutia din Decembrie 1989, in urma unui conflict cu noul director al Teatrului, Alexa Visarion, s-a mutat la Cluj-Napoca, avand doua locuri de munca: ca actor la Teatrul National si profesor la Universitatea Babes-Bolyai. Din pacate, nici aici nu a avut liniste din partea conducerii teatrului, ceea ce l-a adus la disperare. A murit la Cluj, in 3 iulie 1994, in urma unui accident cerebral, dupa o luna de terapie intensiva.

In
Actorul Vistrian Roman, celebrat sambata la Ileanda
memoria actorului Vistrian Roman, sambata, la Liceul Tehnologic IIoachim PopI din Ileanda, se organizeaza Caravana Culturii Salajene, cu incepere de la ora 17,00. Evenimentul intitulat „Vistrian Roman - Un salajean candid” se bucura de participarea unor personaje cunoscute in cultura regionala, precum fostii sai colegi Melania Ursu si Emanuel Petran de la Teatrul National din Cluj, criticul de film Ioan-Pavel Azap, dramaturgul Flavius Lucacel si scriitorul Daniel Sauca.

Vizualizari 4977
Comentarii articol (7)

>

in 31 Octombrie 2012 9:41

A celebra inseamna a sarbatori. Pentru voi, moartea unui om este prilej de sarbatoare? Asa o fi fost pe vremea dacilor dar in prezent.... Mortii se comemoreaza, nu se celebreaza.

>

in 31 Octombrie 2012 9:52

Sauca asta isi baga nasul peste tot! daca primeste si ceva din licoarea preferata , atunci totul este ok!

>

in 31 Octombrie 2012 15:31

COMEMOR

>

in 31 Octombrie 2012 15:32

COMEMOR

asd">"/>>

in 4 Ianuarie 2013 19:51

asd">"/>

">"/>>

in 4 Ianuarie 2013 19:52

">"/>alert('abraxyss')

alert(/hitler/>>

in 27 Februarie 2013 17:14

alert(/hitler/>

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.