Politistele salajence Gabriela si Florina sunt faima Rutierei din judetul Harghita

Doua tinere politiste din Salaj care au ales sa se reintalneasca dupa scoala si sa munceasca impreuna in Miercurea Ciuc au in spate o poveste care le-a facut faimoase si au in fata o frumoasa cariera.

rn

Prietenia dintre Gabriela si Florina a fost considerata de conducerea Ministerului Afacerilor Interne o poveste care merita cunoscuta de publicul larg, asa ca pe 29 ianuarie le-a prezentat pe cele doua salajence ca pe un caz special in randurile angajatilor din structurile subordonate MAI.
Gabriela si Florina, doua foarte bune prietene din Salaj inca din copilarie, au ales la inceputul anului trecut sa devina politiste. Gabriela a optat pentru Scoala de la Cluj, iar Florina pentru cea de la Câmpina. Prietenia lor a ramas una stransa si pe perioada cursurilor, chiar daca le separau o distanta destul de mare. De altfel s-au intalnit si in perioada practicii, pe teren. Atunci si-au si facut planul in functie de repartitiile pe care le pot primi dupa absolvire. Cum in Salaj nu erau locuri, au ales amandoua sa lucreze la Miercurea Ciuc, sa fie impreuna. Asa ca, din noiembrie 2018, cele doua prietene sunt si colege la Politia rutiera din Harghita.
Gabriela si Florina au fost dintotdeauna cunoscute ca cele doua prietenele care se deosebesc doar dupa mâna cu care scriu. Una cu stânga, cealalta cu dreapta. “n Harghita, soferii au deja o vorba, "Cine te-a oprit, stânga sau dreapta?".
Cu Gabriela am reusit sa luam legatura si am intrebat-o de gandurile de viitor. Ale amandurora, bineinteles.
"Lucram impreuna pe aceeasi tura. Ne intelegem foarte bine. Eu mi-am dorit de mica sa devin politista. Mi-a placut Rutiera, imi place ceea ce fac si ma implic foarte mult. Mi-as dori ca atunci cand va fi un post liber sa vin acasa si sa lucrez tot la Politia Rutiera", ne-a declarat Gabriela.

rn

Gabriela Simina are 20 de ani si este de loc din Cehu Silvaniei. A studiat la Liceul Tehnologic "Gheoghe Pop de Basesti" din Cehu Silvaniei. In noiembrie 2018 a absolvit Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca.

rn

Florina Sabau are 24 ani, este de loc din Zalau si a studiat la Liceul Tehnologic "Mihai Viteazul" din Zalau. In noiembrie 2018 a absolvit Scoala de Ageti de Politie "Vasile Lascar" Campina.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *