Activităţi de prevenire anticorupţie în rândul instructorilor şi cursanţilor şcolilor de şoferi

0
353


În perioada august – octombrie 2020, Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Sălaj, a desfăşurat 18 activităţi de prevenire anticorupţie la care au participat 948 instructori auto şi cursanţi ai şcolilor de şoferi din judeţul Sălaj.

Activităţile au vizat informarea persoanelor prezente cu privire la competenţa şi atribuţiile Direcţiei Generale Anticorupţie, consecinţele săvârşirii faptelor de corupţie în raport de procedura de obţinere a permisului de conducere, riscurile săvârşirii acestui gen de infracţiuni, precum şi modalităţile în care acestea pot fi sesizate. Scopul activităţii a fost creşterea gradului de educaţie anticorupţie prin stimularea adoptării unei atitudini pro-active de semnalare a eventualelor abateri de la normele legale referitoare la integritate. Astfel, pentru a facilita acest gen de atitudine, participanţii au fost încurajaţi să utilizeze linia telefonică gratuită, Call Center anticorupţie 0800.806.806.

Toate activităţile cu scop preventiv s-au realizat în spaţii deschise, respectându-se regulile de protecţie a participanţilor şi de distanţare socială pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

La nivelul judeţului Sălaj, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Sălaj, cu sediul în municipiul Zalău, str. Unirii nr.19, judeţul Sălaj, telefon/fax 0260611000, e-mail  salaj.dga@mai.gov.ro, date de contact unde cetăţenii pot sesiza faptele de corupţie săvârşite de lucrătorii Ministerului Afacerilor Interne.

                     

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here