Acțiuni de control privind salubrizarea cursurilor de apă

0
156

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa au verificat modul în care au fost salubrizate cursurile de apă și au fost întreținute șanțurile și rigolele în localități, pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor. Controalele au fost efectuate în luna august, în județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

Comisiile au verificat 191 de unități administrativ-teritoriale (U.A.T.-uri) din cele cinci județe arondate (36  în județul Cluj, 73  în județul Maramureș, 11  în județul Satu Mare, 28  în județul Bistrița-Năsăud și 43  în județul Sălaj). 

Au fost încheiate procese-verbale de constatare la toate U.A.T.-urile verificate, iar acolo unde s-au constatat neconformități s-a dispus reprezentanților legali remedierea acestora, respectiv îndepărtarea depozitelor de deșeuri.

Primăriile au obligaţia ca, pe raza localităților, să asigure măsuri corespunzătoare pentru conservarea şi protecţia mediului, întreţinerea cursurilor de apă şi prevenirea poluării accidentale a mediului şi implicit, a cursurilor de apă.

Totodată, deşeurile depozitate în zona podurilor și a podețelor de către agenţii economici sau de către cetăţeni pot provoca inundații, prin obturarea secțiunii de scurgere a apei. 

Reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Someș-Tisa fac  apel la cetățeni să  manifeste atenție față de mediul în care trăim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here