Informatii actualizate privind COVID-19 in Salaj

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta precizeaza faptul ca in judetul Salaj, astazi, 6 aprilie 2020, se afla in carantina 360 persoane, iar in autoizolare la domiciliu 1185 persoane. De asemenea, din 24 februarie (data primei intrari in autoizolare) pana in momentul de fata au iesit din autoizolare 2344 persoane de pe raza judetului, iar 115 persoane au iesit din spatiile de carantina (în data de 9 martie a fost carantinata prima persoana).

rn

Toate informatiile cu privire la persoanele depistate pozitiv, starea de sanatate si numarul testelor efectuate sunt comunicate la nivel central de catre Grupul de Comunicare Strategica. In ultimele 24 de ore, politistii au verificat in continuare respectarea interdictiilor impuse persoanelor aflate in izolare sau carantina si a celor impuse, pe timpul Starii de Urgenta, unitatilor comerciale, efectuand controale pentru combaterea criminalitatii economice.

rn

In misiunile lor au fost sprijiniti de politisti locali, alaturandu-se, in activitatile in sistem integrat, si jandarmi si efective ale Ministerului Apararii Nationale. In acest context, in ultimele 24 de ore, au fost verificate 529 de persoane fata de care s-a dispus masura izolarii la domiciliu sau carantina, fiind verificate 227 locatii de carantina sau izolare. In ultimele 24 de ore, politistii au aplicat 165 de sanctiuni contraventionale in valoare de 430000 lei. Si jandarmii salajeni au aplicat 20 de sanctiuni contraventionale în valoare de 110000 lei si au constatat o fapta de fals în declaratii.

rn

Reamintim cetatenilor faptul ca, incepand cu data de 03 aprilie, valoarea amenzilor ce pot fi aplicate de autoritati a crescut, cuantumul fiind cuprins intre 2.000 si 20.000 de lei pentru persoane fizice, respectiv 10.000 si 70.000 de lei, in cazul persoanelor juridice.

rn

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *