SondajRSS Feed

Absolventii de liceu – din banca, in somaj

19 Mai 2017

Elevii care termina liceul anul acesta au fost consiliati de inspectorii AJOFM cu privire la ceea ce-i asteapta dupa ce ies de pe bancile scolii si vor incerca sa intre pe piata muncii. 

In perioada 8 - 15 mai, angajatii institutiei au organizat sedinte de consiliere cu elevii claselor a XII-a din liceele salajene, oferindu-le informatii despre drepturile si beneficiile lor.
Daca se înscriu în baza de date a agentiei în termen de 60 de zile de la absolvire, indiferent daca iau sau nu examenul de Bacalaureat,
acestia vor beneficia gratuit de servicii de informare si consiliere profesionala. Vor fi invatati si ajutati sa intocmesca un CV, sfatuiti cum trebuie sa se prezinte la un interviu de angajare si vor primi informatii despre locurile de munca vacante sau despre cursurile de formare profesionala.
Daca în perioada celor 60 de zile tinerii absolventi de liceu nu reusesc sa se angajeze, vor putea beneficia de indemnizatie de somaj, în valoare de 250 lei pe luna, pe o perioada de 6 luni.
De asemenea, absolventii înregistrati vor beneficia, daca se angajeaza, de o prima în valoare de 500 de lei.
Elevii au fost informati si despre locurile de munca din strainatate oferite prin EURES, conditiile impuse, dar si avantajele ocuparii unui loc de munca în tarile membre UE prin aceasta retea.

An

Absolventii de liceu – din banca, in somaj
ul trecut au ajuns someri cu indemnizatie
30 la suta din totalul absolventilor

În 2016, în Salaj au absolvit liceul aproximativ 1.800 de elevi. „n evidentele AJOFM au intrat în jur de opt sute de absolventi, ceea ce inseamna ca aproape jumatate din absolventi sunt nesiguri pe viitorul lor. Dintre acestia, aproximativ 550 de absolventi, adica 70 la suta, au solicitat indemnizatia de somaj.

Ce ofera piata muncii la zi

In prezent, pe piata muncii sunt anuntate la AJOFM ca find vacante 227 de locuri de munca. 92 sunt in industria confectiilor, unul in constructii, 15 in comert, 8 in industria lemnului, 27 in turism si industrie alimentara, 84 in productie si prestari servicii. Marea majoritate necesita studii medii sau minim zece clase, doar in zece cazuri fiind nevoie de studii superioare (agent de voiaj, agent de turism, economist, inginer, programator).

Vizualizari 1350
Comentarii articol

>

in 19 Mai 2017 0:32

Se vor "angaja" majoritatea la fcbk,ca pt.altceva nu-i duce craniul.

>

in 19 Mai 2017 9:11

Cei de la somaj trebuie sa-si justifice salariile. Astfel ca in loc sa primeasca bani per facilitarea unui loc de munca, cei de la somaj primesc bani per dosare de somaj inregistrare! Halal lege! Halal tara!

>

in 19 Mai 2017 16:03

D-na inspector scolar general, Pop Maria, membra a Consiliului de Administratue al AJOFM, de unde a primit sume de bani deloc neglijabile, nu are nicio vina?

>

in 19 Mai 2017 16:57

Hai mai lasati vrajelile astea de doi bani cu somajul ridicat la tineri oricand ar putea Sa lucreze daca ar dori sunt cea mai mobila categorie fara obligatii pot merge si la cluj sau pot pleca din tara dar adevarul crunt este ca tineretul de azi nu se omoara nici cu munca nici cu invatatul si asta nu numai la noi dar si in alte tari de aici procentul mare de someri pana la 30 de ani,totul e o vrajeala nu are nimic de a face cu locurile de munca sau cu economia,o manipulare tampita a presei si a politicienilor ,e un fenomen mondial generatia tanara de azi e complet diferita si dificila si defazata,greu de definit

pt, bou 16:57>

in 19 Mai 2017 22:41

iti zic io boule, ai imbatranit de an boulea...ia vezi cat e somajul la Cluj??/oare de ce,boule??

somaj???>

in 19 Mai 2017 22:45

unde vedeti voi somaj??? n o facut plagiatoru un milion de locuri de munca ???!!!nu vine condamnatu sa inaugureze noi fabrici si uzine,la Zalau,parc industrial, sosele ,autostrazi...marete realizari din 2012 incoace??/despre ce vb,!!!

>

in 19 Mai 2017 23:04

Somajul in cluj este vreo 3,6 la suta ,pentru taranocul de mai sus deci un somaj chiar foarte redus numai la directia de munca sunt mii de locuri disponibile ,numaivorbesc de internet sau de ziare,e o criza uriasa de forta de munca in cluj toti cre tinii dau cu pararea pe aici

>

in 19 Mai 2017 23:48

unul e somajul afisat oficial si alta e numarul celor care nu lucreaza,dar si aia e adevarat ca majoritatea dintre astia nici nu cauta loc de munca in mod serios,de tineri mai bine nu vorbim ,e o gluma aia nu cauta deloc sau cauta numai la misto,desigur majoritatea locurilor de munca sunt la salariul minim,dar asta e ,se poate pleca afara ,desigur e bine sa stii limbi straine dar asta e alta discutie

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.