Absolventii de liceu de anul acesta nu prind sansa de a deveni politisti

0
4

Ministerul de Interne a anuntat vineri, 28 martie, ca la scolile de agenti si subofiteri din subordine nu se mai organizeaza admitere în 2019, locurile fiind ocupate la capacitate maxima cu cei peste 5.700 de elevi din seriile august – septembrie 2018 si ianuarie 2019. 

rn

Se va organiza admitere anul acesta doar la Academia de Politie si la scolile din subordinea Ministerului Apararii Nationale.
”În sesiunile august – septembrie 2018, respectiv ianuarie 2019, au fost organizate examene de admitere la scolile de agenti si subofiteri din cadrul MAI, astfel încât la momentul actual, în aceste scoli se pregatesc, la capacitate maxima, doua serii de elevi, totalizând peste 5.750 de elevi. În aceste conditii, în anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnica pentru a mai putea fi organizata o noua sesiune de admitere”, a anuntat MAI, printr-un comunicat de presa.
Potrivit documentului, o noua sesiune de admitere la scolile postliceale ale MAI va fi organizata în prima parte a anului 2020. MAI mentioneaza ca nu se va reintroduce limita de înaltime pentru candidati.
”Scolarizarea în doua serii într-un singur an a fost organizata pentru a contribui la reducerea deficitului de personal care se manifesta la nivelul anilor 2016 si 2017. Astfel, în perioada 2017 – 2019 au fost organizate 4 sesiuni de admitere si au terminat 5 serii la fiecare scoala postliceala a MAI, totalizând aproximativ 13.000 de absolventi”, a mai transmis MAI.
Sursa citata precizeaza ca, se va organiza admitere la Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”, în sesiunea iulie – august 2019, pentru toate specializarile (ordine si siguranta publica, drept, instalatii pentru constructii – pompieri, arhivistica). Activitatile de recrutare a candidatilor vor demara în cursul lunii aprilie 2019.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here