SondajRSS Feed

Abia 6 firme din 100 sunt stabile si isi pot plati datoriile la timp

9 Octombrie 2017

Companiile puternice, stabile financiar, care îsi platesc datoriile la timp si genereaza profit, reprezinta 5,6 la suta din firmele din România, se arata într-un studiu realizat de o companie de management al riscului comercial, preluat de Agerpres.

Aceste firme au generat peste 86 la suta din profitul obtinut de toate companiile românesti si peste 40 la suta din cifra de afaceri obtinuta de acestea, rezulta din studiul realizat de Creditinfo Romania.
Majoritatea acestor companii stabile financiar, mai exact 75 la suta, sunt microîntreprinderi, firme cu mai putin de noua angajati. Studiul demonstreaza astfel ca microîntreprinderile nu sunt companii slabe, ba dimpotriva, “reprezinta motorul economiei românesti”. Stabilitatea financiara le permite sa fie si bune platinice.
Companiile puternice îsi platesc datoriile în 99 zile, de aproape 4 ori mai repede decât media nationala, care e de 355 zile. În cazul recuperarii creantelor, o companie puternica le recupereaza în 70 de zile, pe când media nationala este de peste doua ori mai mare, adica 166 zile.
Companiile puternice se afla in judetele unde economia merge bine: cele din centrul Romaniei, plus capitala. “n Bucuresti si în judetele Mures, Harghita, Sibiu, Brasov, Covasna, peste 6 la suta din companii sunt stabile si profitabile. La polul opus, judetele din vestul si sudul României au cea mai mica densitate de companii puternice, între 3 si 4 la suta. Este vorba despre judetele Mehedinti, Caras Severin, Dolj, Olt si Dâmbovita, arata studiul Credintinfo Romania.
Cat priveste domeniile de activitate, cele mai multe companii puternice si stabile economic se ocupa cu transportul rutier de marfuri, domeniu cu aproape 4.400 de companii care respecta criteriile de eligibilitate. Pe locul al doilea

Abia 6 firme din 100  sunt stabile si isi pot  plati datoriile la timp
se situeaza firmele care activeaza în comertul cu amanuntul, cu peste 3.000 de companii puternice, iar pe locul al treilea sunt cele din domeniul constructiilor, cu aproape 3.000 de firme solide din punct de vedere financiar.

Economia Salajului este la pamant

In judetul Salaj predomina microintreprinderile, insa putine dintre ele se pot lauda cu statutul de firma puternica si stabila financiar.
La finele anului trecut, aveam in judet, potrivit datelor oficiale, doar 5.000 de firme active. Dintre acestea, aproape jumatate nu au niciun angajat. Marea majoritate a firmelor din Salaj, adica 80 la suta, au maxim 9 angajati.
Cat priveste cifra de afaceri, 1.500 de firme au cifra de afaceri zero, iar aproximativ 2.500 au o cifra de afaceri anuala sub 10.000 de lei.
Din punct de vedere al profitului, in jur de 40 la suta dintre firmele salajene se declara pe minus, iar circa 20 la suta au facut profit zero anul trecut. Cu alte cuvinte, avem din start 60 la suta din firmele din judet in categoria celor care pierd sau ies pe zero. Nu reprezinta nimic din punct de vedere financiar. Probabil ca exista si firme care, prin artificii contabile, scot profit zero pentru a nu plati impozitul. Dar daca profitul ar fi unul consistent ar fi greu de mascat in intregime.
Mai putin de zece la suta din companiile din Salaj au cifra de afaceri peste un milion de lei si profit anual de peste o suta de mii de lei.

Vizualizari 1780
Comentarii articol

>

in 9 Octombrie 2017 8:19

Mai usor cu declararea profitului ca nu-i chiar asa.Firmele astea cu profit zero fac evaziune la greu.Or fi cam fumurii geamurile de la cladirea aia urata din cntru de nu se vede!

8:19>

in 9 Octombrie 2017 8:30

Nu generaliza ,probabil nu ai avut niciodata un bussines propriu ca sa vezi cum e cu profitul.Nu spun ,de acord cu tine ca sunt multe firme ce fac evaziune dar sunt si mai multe firme care totusi isi platesc la zi si corect contributiile la stat dar la sfarsit de an nu obtin profit sau intr-un an obtin profit si in urmatorul nu ,asta depinzand foarte mult de evolutia pietei dar si de lipsa investitiilor caz in care ne aflam acum.

>

in 9 Octombrie 2017 9:15

VINE MESTERUL PUNE FAIANTA ITI IA 4 MILIOANE PE ZI. NU DA NICI O CHITANTA. PRALAMENTARUL IA 4 MILIOANE DAR MACAR DA 40% LA BUGET. INJURAT ESTE TOT PARLAMENTARUL SI GUVERNANTUL . VINE CEL DE LA AJTORUL SOCIAL SI ITI FACE MUNCA NECALIFICATA ITI IA UN MILION PE ZI. PRIMARUL, PROFESORUL, MEDICUL CASTIGA TOT UN MILION PE ZI. DOMNULE ziarist OARE ACESTEA NU SUNT TEME DE DISCUTAT DE SCRIS DESPRE ELE DE FACUT ANCHETE, OARE ASTA ISI DORESTE TARA. NU SUNT LUCRURI INTAMPLATOARE, SUNT SUB OCHII NOSTRII, ZILNIC, SUNTEM O TARA IN CARE HOTIA S-A GENERALIZAT. NU RECLAMAM CA ALA FURA, CI ATUNCI CAND FURA MAI MULT XA NOI.

LUCRU LA DOMICILIU>

in 9 Octombrie 2017 16:50

Anunt lucru pe net de indata: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

Oferta de împrumut ?i investi?ii pentru a începe anul nou 2018>

in 11 Octombrie 2017 14:27

M? adresez oric?rei persoane care are nevoie de ac?iunile pe care le acord credite de la 3000

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.