A fost desemnat castigatorul pentru proiectarea si executia sectorului de autostrada dintre Zimbor si Poarta Salajului

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, prin Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere, anunta ca azi, 12 iunie, au fost transmise catre ofertanti adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului avand ca obiect “Proiectare si executie Autostrada Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Sectiunea 3B: Mihaiesti – Suplacu de Barcau, Subsectiunea 3B2: Zimbor – Poarta Salajului (km 13+260 – km 25+500)”.

Ofertantul desemnat castigator este Asocierea SC SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL, cu preţul de 680.405.395,28 Lei fara TVA si un punctaj total de 100 puncte, din care 45 de puncte pentru componenta financiara si 55 de puncte pentru componenta tehnica.

Prețul pe km de autostrada este de 55.588.676,08 lei fara TVA, reprezentand 11.495.238,86 Euro fara TVA.

Durata contractului este de 156 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de executie a lucrarilor, 120 de luni perioada de garantie a lucrarilor.
Obiectul contractului il reprezinta proiectarea si execuția lucrarilor pentru constructia Autostrazii Brasov – Targu Mures – Cluj – Oradea, Subsectiunea 3B2: Zimbor – Poarta Salajului (km 13+260 – km 25+500), in lungime de 12,24 km.
Semnarea contractului de achizitie publica va fi posibila dupa expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestatii si respectiv dupa solutionarea tuturor contestatiilor/plangerilor formulate in cadrul procedurii de atribuire.
“Asa cum am anuntat in mai multe randuri, anul 2020 este anul Autostrazii Transilvania. Am bucuria sa anunt ca, astazi, CNAIR a desemnat castigatorul pentru proiectarea si executia sectorului de autostrada dintre Zimbor si Poarta Salajului. Este o veste importanta pentru romani, in special pentru salajeni, in conditiile in care investițiile in infrastructura rutiera din județul Salaj au fost uitate de catre guvernele anterioare. Guvernul Orban a promis ca deblocheaza principalele proiecte de infrastructura din Romania si, dupa cum se poate observa, se tine de cuvant!”, a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *