77 de şoferi lăsaţi fără permis de culoarea roşie a semaforului

1
289

Un total de 77 de şoferi din Sălaj au rămas fără permis în acest an, pentru că nu respectat culoarea roşie a semaforului.

În perioada 1 ianuarie-31 august, poliţiştii rutieri au organizat 16 acţiuni ce au avut ca scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care încalcă regulile de circulaţie referitoare la semnificaţia culorilor semafoarelor electrice aflate în funcţiune.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute, în vederea suspendării, tot atâtea permise de conducere.

Conducătorul unui autovehicul care nu respectă semnificaţia culorii roşii a semaforului electric este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni, respectiv 4-5 puncte amendă, iar ca măsură complementară, permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 30 de zile.

Dacă din cauza nerespectării acestei reguli de circulaţie se produce un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, şoferul este sancţionat cu amendă prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni, respectiv 6-8 puncte amendă, iar permisul de conducere se suspendă pentru o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, în situaţia producerii unui accident de circulaţie din cauza acestei abateri se întocmeşte dosar penal şi permisul de conducere se reţine până la soluţionarea cauzei.

1 COMMENT

 1. poate ca ne explica si noua IPJ Salaj impreuna cu Primarul Ciunt, de ce o investitie de 4,2 milioane de euro, acel Sistem de management, de monitorizare a traficului din oras nu este folosit?
  de ce radarele fixe din oras stau de 4-5 ani nefolosite?
  EXISTA ACELE CAMERE VIDEO CARE DETECTEAZA SOFERII CARE TREC SAU/SI FORTEAZA CUKLOAREA ROSIE LA SEMAFOR !! politia stie, dar nu face nimic !!
  doar in zalau ar fi 100 de cazuri pe saptamana de trecere pe ros doar in zona centrala a orasului !!
  cati mai trebuie sa moara in oras din cauza politie si a primarie? caci si ei sunt vinovati pt accidentele din oras !!
  rusine politie romane !!
  rusine primarului Ciunt !! unul din opozantii principali a sanctionarii celor indisciplinati in trafic !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here