72 de badante din Imola, unde lucreaza multe salajence, au fost declarate "evazoare totale" de catre inspectori fiscali

2
15254

 

 72 de badante din Imola, unde lucreaza multe salajence, au fost declarate "evazoare totale" de catre inspectori fiscali

Cand vine vorba de badantele din Romania fiscul italian este de o eficiență extremă in a combate evaziunea fiscală. Presa din orașul italian Imola, cunoscut la noi mai ales pentru numărul mare de sălăjeni care lucrează acolo, a scris miercuri 18 septembrie 2019, despre faptul că  Garda de Finanza, in cadrul unei operațiuni denumite Domestic Workers (Muncitori casnici) ar fi descoperit vreo 72 de badante sau de lucratori casnici, ce nu și-au declarat câștigurile fiscului italian și nu și-au plătit taxele. Ziarul regional "Il Resto del Carlino" care a scris despre acest subiect, încă din titlul a vorbit despre badante ca și de niște "evazori totali". In urma controalelor efectuate de catre inspectori de la Garda de Finanza  din Imola s-au descoperit 3,6 milioane de euro nedeclarați de mai multe badante, cu o medie de 50.000 euro pe persoana, ajungându-se chiar până la 80.000 de euro nedeclarați. 

Conform celor declarate de către inspectorii fiscali imolesi, controalele au permis eliminarea ajutoarelor sociale de care beneficiau aceste persoane, care nu au contribuit cu nimic fiind total necunoscute fiscului italian. Unele din aceste badante, declarate "evazoare totale", tocmai datorita lipsei aparente a veniturilor si a nedeclararii acestora, ar fi beneficiat de ajutoare sociale subvenționate, pentru care nu aveau dreptul, precum restituiri de bani în cazul meselor școlare și ajutoare pentru plata chiriei in case populare.

Sugeram celor de la ziarul "Il Resto del Carlino" sa ceara inspectorilor fiscali din Imola sa aiba același zel, pe care l-au avut in cazul acestor 72 de badante, in a combate evaziunea fiscală și în cazul familiilor italiene care angajeaza badante și declara fiscului doar jumate din orele lucrate de catre acestea pentru a evita sa le plătească contributiile.

 

 

 

COMENTARII

  1. Anul acesta au fost șterse toate datoriile din cartelele cu datorii mai mici de 1000 de euro anual.Iar declarațiile de venit cu datorii,expiră ,sau sunt prescrise după 5 ani.Cine nu știe,să se intereseze de drepturile lor.\r\n\r\n

  2. Georgele,documenteaza-te si nu mai adapta articole traduse cu Google Translate dupa bunul tau plac!A fii badanta,conform legilor italiene,este o activitate independenta!Ai un numar fiscal cand te declari angajat si trebuie sa iti declari tu veniturile in mod voluntar!O familie nu poate fii angajatoare deoarece nu are personalitate juridica!Daca te plaseaza o agentie,ei retin sumele datorate fiscului pentru activitatea ta!\r\n"Evazoarele" sau evazionistele erau intradevar "totale" deoarece aparent nu aveau deloc sursa de venit!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.