7 cazuri noi de coronavirus la Simleu Silvaniei, Aleus, Romanasi, Borla, Dersida si Treznea

0
6655

Potrivit ultimei raportari a Grupului de Comunicare Stategica, Salajul avea ieri, la ora 13.00, 163 de cazuri de coronavirus, 7 dintre ele fiind cazuri nou aparute.
Potrivit autoritatilor, in afara de cel de la Treznea, in judet nu exista alte focare de coronavirus. Cele 7 cazuri noi au fost confirmate in mai multe localitati din Salaj.

Cazuri noi in diferite colturi ale judetului

Surse neoficiale spun ca noile cazuri de coronavirus au aparut la Simleu Silvaniei, doua dintre ele, si cate unu in localitatile Aleus, Romanasi, Borla, Dersida si Treznea, aici numarul bolnavilor ajungand, astfel, la 10.

La Treznea, lucrurile pot fi tinute sub control, spun autoritatile

In ciuda zvonurilor aparute in spatiul public, la Treznea nu se impune, in acest moment, o carantinare a zonei. “Nu suntem adeptii acestei idei. Evident, acolo unde putem controla situatia. Am facut evaluari si putem tine lucrurile sub control. Intreaga situatie este monitorizata si evaluata, insa rezultatul masurilor luate si puse deja in practica de autoritati nu se pot vedea de pe o zi pe alta. Exista in vigoare un set de masuri clare, adopatate in sedinta Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență. Primaria din comuna, Prefectura, fiecare institutie in parte are o anumita responsabilitate si isi face treaba. Nu e cazul sa luam acum masuri mai drastice”, spune prefectul Virgil Turcas.

Prefectul face apel la responsabilitate

Prefectul Virgil Turcas a declarat, pentru Graiul Salajului, ca vor continua si in perioada urmatoare controalele pe terase sau in alte zone aglomerate pentru a preveni, cat mai mult posibil, raspandirea virusului.
De altfel, tot pentru a evita adunarile in grupuri mari, prefectul spune ca a avut o serie de discutii si cu reprezentantii cultelor din judet, pentru a fi gasite solutii ca slujbele religioase sau alte activitati sa se desfasoare in conditii de deplina siguranta.
Prefectul atrage insa atentia asupra unui aspect extrem de important: responsabilitatea cetatenilor, a fiecaruia dintre noi.
“Toate masurile luate de autoritati trebuie sa fie dublate de responsabilitatea cetatenilor. Daca nu se intampla acest lucru, masurile au fost luate degeaba”, spune Virgil Turcas.
Cu alte cuvinte, degeaba face cineva eforturi sa ne protejeze, daca noi pur si simplu refuzam sa avem grija de noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

NOTA: sunt interzise injuriile, incitarile la ura ori violenta, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Publicatia „Graiul Salajului” nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revenind integral autorului comentariului.

Orice persoana care se considera prejudiciata de continutul unui comentariu, are posibilitatea sa solicite stergerea comentariului respectiv, in baza unei cereri in acest sens, transmise pe adresa de email a redactiei, graiulsj@unisys.ro.

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.