65 de ani de Graiul Sălajului

1
1649

 

65 de ani de Graiul Sălajului
Cel mai vechi brand de pe piata sălăjeană

Graiul Salajului este reluat imediat dupa zilele tulburi ale Revolutiei din 1989. Primul numar apare sambata, 30 decembrie 1989, ca bisaptamanal politic, economic, social si cultural. Desi primele articole sunt semnate de Aurel Pausan, Simion Gliguta si alte nume care care au facut parte din redactia Nazuinta, nimeni nu-si asuma conducerea noului ziar, cel putin nu in paginile ziarului. In numerele urmatoare apar articole semnate de Gheorghe Raus, Vasile Sandor, Dumitru Ispas sau Ioan Lupsa. Primul articol semnat de Viorel Varga - cel care inca se regaseste in echipa redactionala de astazi a ziarului - apare la 1 februarie 1990. Cu numarul 18 din 1 martie 1990, Graiul Salajului devine cotidian si se erijeaza in „ziar independent al judetului Salaj”. Este singurul ziar din judet care asigura permanent informatie cititorilor, chiar daca ocazional mai apar si alte publicatii. Abia din numarul 64 din data de 9 mai 1990 aflam si cine asigura conducerea ziarului. Intr-un articol publicat pe prima pagina si intitulat „Congresul Societatii Ziaristilor din Romania” aflam ca au participat ca delegati din partea Graiului redactorul-sef Gheorghe Raus si liderul sindicatului liber - Ioan Nichita Sabadus. Este practic echipa care asigura in timp conducerea ziarului pana in anul 2009, cu mici perioade de intrerupere.

Seres Dénes, deputat UDMR

Graiul Salajului - Impartialitate, obiectivitate si promptitudine

Cotidianul Graiul Salajului a implinit 65 de ani de la prima aparitie. In pofida presiunii politice din timpul dictaturii, a reusit sa deserveasca populatia judetului cu informatii asupra vietii comunitatilor salajene. Conform acestui principiu, redactia s-a adaptat schimbarii din decembrie 1989. A fost primul ziar din judet care a inserat si o pagina in limba maghiara pentru cei care reprezentau un sfert din populatia judetului.

In 1990, saptamanalul in limba maghiara putea fi tiparit pe hartia imprumutata de cotidianul dumneavoastra. Impartialitatea, obiectivitatea si promptitudinea cu care colegiul redactional reactioneaza la evenimentele sociale si politice ale judetului este apreciat de cititori prin numarul cel mai mare de exemplare difuzate.

Uram colegiului redactional sa-si pastreze principiile asumate in redactarea stirilor si a informatiilor. Respectarea acestor cerinte va asigura respectul cititorilor si va mentine ziarul Graiul Salajului in fruntea mediei tiparite in judet.

La multi ani!

 

 

COMENTARII

  1. Felicitări, tinerei echipe redacționale de astăzi! Ați avut înaintași bravi. Nu vă uitați după cei care nu vor să știe că , în Sălaj, au mai fost și alții, că doar e firesc să fie așa. Avem un trecut așa cum a fost, avem prezent și să pregătim viitorul, prin voi. La mulți ani!Acum aveți 70 de ani. Ați mai crescut.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.