65 de ani de Graiul Sălajului

4
871

 

65 de ani de Graiul Sălajului
Cel mai vechi brand de pe piata sălăjeană

Graiul Salajului este cea mai veche marca activa din judetul Salaj. S-au implinit 65 de ani de la aparitia primului numar de ziar sub sigla Graiul Salajului, ceea ce ne transforma in cel mai vechi brand care activeaza la nivelul judetului. Avem de-a face cu o mostenire importanta atat din punct de vedere istoric, cat si cu o traditie pe care am reusit sa o perpetuam pana in prezent - suntem cel mai vechi ziar si suntem cel mai important nume din presa salajeana.

Potrivit unui studiu publicat in „Acta Mvsei Porolissensis”, anuarul Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau, nr. VI, 1982, studiu semnat de Valentin Daraban si Doru E. Goron si intitulat „Contributii la istoria presei romanesti in Salaj”, „Graiul Salajului - organ de lupta demo-cratica, apare la Zalau in 4 august 1946, saptamanal in patru pagini. Apare sub ingrijirea unui comitet si este tiparit la tipografia”Luceafarul” din Zalau. Acelasi studiu arata ca primele doua numere ale gazetei apar sub denumirea de Salajul nou. Incepand cu nr. 3 din 18 august 1946, gazeta va purta denumirea Graiul Salajului. Denumirea se va pastra aceasi pana in anul 1949. Noua serie Graiul Salajului apare ime-diat dupa Revolutia din 1989 si „a impli-nit” 5.000 de numere la 30 decembrie 2011.

Vegh Alexandru, prefectul judetului Salaj: „Un partener corect si impartial”

La 65 de ani de la prima aparitie, cotidianul Graiul Salajului a ajuns, cu siguranta, la varsta intelepciunii, combinand fericit „paginile” de istorie jurnalistica salajeana cu noutatile tehnologice ale secolului XXI. Graiul Salajului este astazi nu doar un simplu ziar, ci un complex mass media care, prin intemediul editiei tiparite si a celei on-line, mai nou si a stirilor video, incerca sa acopere cat mai bine realitatile judetului.

In ceea ce priveste Institutia Prefectului, ziarul este si a fost, de-a lungul vremii, un partener corect si impartial, care ne-a sprijinit constant in efortul nostru de a comunica eficient cu populatia judetului Salaj. Sunt convins ca aceasta colaborare onesta va continua si in viitor, pentru ca institutia noastra are nevoie de parteneri media prin care informatiile care vizeaza populatia judetului sa ajunga rapid si corect la cei care au nevoie de ele.

La ceas aniversar, adresez sincere felicitari actualei echipe, dar si celor care, in decursul anilor, au stiut sa treaca peste toate piedicile si greutatile si au facut din cotidianul Graiul Salajului unul din cei mai importanti reprezentanti ai mass media din Salaj.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.