SondajRSS Feed

Legea salarizarii imparte medicii in bugetari bine platiti si bugetari lasati pe dinafara

50 la suta dintre medici nu primesc nici un sfant in plus la salariu

12 Iulie 2017

Sindicatul Promedica si Uniunea Sindicala a Medicilor din Romania "Alianta Medicilor" isi exprima ingrijorarea legata de potentialele efecte produse de intrarea in vigoare de la 1 iulie a Legii cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice (Legea salarizarii) si atrag atentia asupra faptului ca doar 50 la suta dintre medicii din Romania profeseaza in spitale de stat, in timp ce restul de 50 la suta sunt medici de familie si medici din ambulatoriile de specialitate, care nu beneficiaza de prevederi de salarizare bugetara, desi presteaza servicii medicale publice.
Sindicatul Promedica si USMR "Alianta Medicilor" avertizeaza Guvernul, Parlamentul si intreaga clasa politica aflata in exercitiu in prezent ca astfel de provocari si tulburari ale unui sistem sanitar cu adevarat deficitar si nu departe de marginea prapastiei - in insuficienta de personal bine pregatit, cu lipsuri materiale imense, vaduvit de orice orizont de performanta reala in beneficiul pacientilor si nu in ultimul rand lipsit de o viziune coerenta si fara echivoc a ceea ce ar trebui sa devina - genereaza deja revolta in cadrul corpului medical. Fapt cu consecinte grave prin demotivarea grava a medicilor, prin accelerarea exodului, prin accentuarea senzaiiei de abandon, tradare si dezinteres al clasei politice in ansamblul ei fata de salvatorii unei tari, pe care considera ca merita sa-i piarda, se spune in comunicatul sindicalistilor.
"Solicitam ca statul roman sa ia in seama toate aceste categorii si sa elaboreze o strategie moderna

50 la suta dintre medici nu primesc nici un sfant in plus la salariu
si reala a tarifarii serviciilor madicale in vederea activarii unei distributii echitabile intre veniturile medicilor romani.
La final, cele doua sindicate pledeaza pentru un "parteneriat real" cu decidentii politici din sanatate, bazat pe respect si incredere reale si reciproce, avand drept rezultate "pragmatismul managerial si propasirea unei natiuni care merita mai mult"
Chelement Hodis, presedintele sindicatului Sanitas - Filiala Salaj, spune ca, intr-adevar, medicii de familie nu beneficiazsa de prevederile Legii 153/2017 (Legea salarizarii unitare), dar medicii din ambulatoriul integral de stat beneficiaza de aceste prevederi. Bineinteles, de la 1 ianuarie 2018, daca pana atunci legea nu se modifica prin anumite ordonante.
ceea ce priveste medicii de familie, Chelement Hodis spune ca in lege este prevazut ca medicii de familie care au inscrisi peste 1.000 de pacienti sunt obligati sa-si plateasca asistenta cu salariul prevazut pentru asistentele din domeniul public (spitale) si nu cu salariul minim pe economie cum se obisnuia pana la aparitia legii.

Vizualizari 1944
Comentarii articol

>

in 12 Iulie 2017 1:42

dar celor din ambulanta leau crescut salariile a facut presing la Bucuresti Liviu Balint zis Como felicitari

>

in 12 Iulie 2017 4:36

Nu. Face acelasi lucru in medic de pe ambulants cu unul de families say o asistenta de pe ambulants cu asistenta de LA medical de familie !!!Medici de families au so au avut salarii barosane dupa ceea CE FAC !!!!de obicei it I day bilet de trimitere LA colegii specialist I !!!!!!!

>

in 12 Iulie 2017 8:15

Jegurile medicale şi psdiste au ceea ce au votat si iubesc=rahat

>

in 12 Iulie 2017 9:34

Uite că mu-i bine nici c

1:42>

in 12 Iulie 2017 12:19

narciso?dar nu v-ati intors la bariera in Jibou la vandut de lebenita?

>

in 12 Iulie 2017 15:46

Felicitari Como

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 12 Iulie 2017 16:42

Oferta originala munca part-time: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 12 Iulie 2017 17:11

Medic in Romania = spagar; semizeu; mai jegos decat un politician si mai nesimtit decat un profesor care preda ore in privat si nu plateste taxe; un singur cuvant descrie caracterul medicului roman: gunoi.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.